HELP MultiMAUS

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

ok74v

Member
15 Ianuarie 2015
20
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salut !

Sunt un nou boboc in aceasta lume a trenuletelor si am inceput sa am ceva probleme :)))))). Mi-au placut foarte mult filmuletele cu diorame de pe youtube asa ca m-am decis sa imi cumpar si eu ceva modes pt inceput. In principiu stiam ca vreau ceva din epoca V si stiam ca vreau HO pentru ca sunt cele mai usor de gasit la noi. Asa ca am inceput cu Startset -ul acesta ROCO 41363 http://www.jucarii.com.ro/produs.php?prodcod=4514 . Am stat destul de mult sa ma gandesc la ce sa aleg... In final am spus sa fie ceva intermediar nici analog dar nici z21 in care sa imi prind urechile :). AM ales acest set din cauza macaralei care mi-a placut f mult.
Imediat dupa ce l-am cumparat tremuram de emotii sa il montez sa il vad gata la mine in camera nu pe youtube (era pentru prma data cand atingeam practic astfel de "jucarii" si sentimentul pe care l-am avut nu poate fi descris in cuvinte. Totul a fost bine si frumos pana am ajuns la capitolul MultiMAUS 10810 :). Sincer mi se pare f greu de gasit instructiuni pt incepataori avand in vedere ca pe google cele mai multe informatii vin in germana :). Norocul meu a fost ca locomotiva era deja programata si nu a trebuit decat sa o pornesc si gata :).
Din momentul in care am intrat in posesia acestui set instant mintea si imagineatia mea au inceput sa lucreze (deja visam cu ochii deschisi cam ce mi-ar placea sa fac ) Situatia era clara ma luat si pe mine acest virus :).
Dupa putin timp mi-am dat seama ca VREAU MAI MULT !!! din ce in ce mai mult vazand atate chestii pe net. Dupa mai putin de o saptamana nu am rezistat si am mai luat o locomotiva Locomotiva Digitala, BR 182 Taurus, Ep V DB, HO PIKO 57916b ( http://www.jucarii.com.ro/produs.php?prodcod=443 ). De aici au inceput problemele pentru mine ! :) Logic ca am pus locomotiva pe sine si nu pornea nu facea nimic :)))))) si am incercat sa deslusesc tainele MultiMAUS 10810 ce insemana digital. Dupa muuuullllteee incercari am reusit sa o pornesc..... DAR in disperarea mea de a o face functionala nu stiu dacas nu cumva am stricat ceva in setarile existente..... Prima data adougasem locomotiva dar pe o adresa gresita, dupa multe cautari am inteles ca trebuia sa ii modific adresa de pe 2 cat trecusem eu pe 1. Nu am reusit sa inteleg din instructiuni cum pot modifica acea adresa asa ca am introus o noua pozitie in telecomanda cu adresa corecta. Dupa alte multe minute si intuitie am reusit sa sterg pozitia introdusa in telecomanda cu adresa gresita.
De atunci stau cu un stres daca nu cumva in disperarea de a face locomotiva sa porneasca sa fi modificat ceva pe acolo care sa nu fie ok.
Asa ca pentru inceput caut 1) pe cineva sa imi explice pas cu pas meniul MultiMAUS 2) daca am cum sa verific setarile locomotivelor daca sunt ok
 
Salut,
.Colegul Hgd a avut bunavointa sa traduca in romana instructiunile centralei Roco cu Multimouse.
Mai jos linkul:

http://www.info-trenulete.ro/hmm.html

Ai absolut totul explicat acolo.
Spor,
Marius.
 
Multumesc pentru amabilitate , il stiu le-am salavat la favorite :) de fapt cu ajutorul acelor instuctuni am reusit . Dar totusi nu am gasit chiar tot ce ma interesa ..
 
Bine ai venit!
în sistem digital, fiecare locomotiv㒠(sau chiar vagoane sau macazuri) poart㒠în interior câte un decodor care are o adres㒠proprie, iar comenzile utilizatorului sunt codificate şi transmise de că’tre centrala digital㒠spre adresa respectivă’. De exemplu, dac㒠eu (utilizator) doresc ca locomotiva cu adresa 3 să’-şi aprind㒠farurile, atunci selectez la multimouse adresa 3 şi apă’s butonul corespunză’tor luminilor. Ca urmare, centrala transmite la şinele reţelei de cale ferat㒠comanda "locomotiva cu adresa 3, aprinde-ţi luminile!" (evident, codificat㒠conform unor standarde bine definite). Locomotiva cu adresa 3 şi toate celelalte locomotive digitale de pe calea ferat㒠vor simţi c㒠se transmite o comandă’, însă’... singura care va asculta comanda de mai sus va fi locomotiva cu adresa 3 (evident). Astfel, este imperios necesar ca utilizatorul s㒠cunoasc㒠adresele tuturor componentelor digitale (locomotive, vagoane, macazuri etc) din sistemul să’u mini-feroviar, fiindc㒠numai aşa va reuşi s㒠le comande pe fiecare în parte.
Cum putem afla adresa unei locomotive digitale? Cu staţia digital㒠se citeşte valoarea registrului 1 al decodorului (CV1), unde este setat㒠adresa acestuia. Dac㒠staţia nu permite citirea (Piko infraroşu, Roco Multimouse roşu etc), atunci s-ar putea s㒠cam avem o problem㒠:D, dar atunci putem scrie pur şi simplu în CV1 o valoare pe care s㒠o ţinem minte sau s㒠o notă’m undeva.
Dac㒠bă’nuieşti c㒠s-ar fi putut deregla ceva în CV-urile decodorului din locomotiva a doua, atunci poţi reseta decodorul respectiv scriind CV8 = 8 (bineînţeles, având grij㒠ca numai aceast㒠locomotiv㒠s㒠se afle pe şine în acel moment). Astfel toate setă’rile decodorului revin la valorile din fabrică’, iar CV1 devine 3. Dup㒠resetare, scrii în CV1 noua adres㒠a locomotivei - evident, diferit㒠de adresele locomotivelor deja existente - şi o poţi folosi normal.
Mult succes!
 
In primul rand multumesc pentru rapiditatea raspunsurilor :) si pentu amabilitate.Da este un multimaus rosu si din ce am citit aceasta paote sa nu afiseze valorile reale.... Am citit in instructiunile de aici http://www.info-trenulete.ro/h12.html dar mi-a fost teama sa resetez de tot decodorul :) nu stiam ce consecinte are , daca trebuie sa refac totul eu de mana nu as avea de unde sa iau valarile initiale. In principiu stiu ca BR 182 Taurus (locomotiva cumparata ulterior) are adresa 1 iar locomotiva din set BR 204 pare sa fie pe adresa 3 . Am dedus ca este pe 3 din cauza ca initial nestiin ce si cum am vrut sa trec br 182 pe adresa 3 si am primit mesaj de error 10 care in manula spune ca apare daca exista deja o alta locomotiva.
Situ sigur ca am ajuns si in meniul cu cv urile si din cauza ca nu stiam cum sta treaba am tot dat sa apas stop sa ies de acolo dar nu sunt sigur totusi daca nu cumva am modificat o valoare pe acolo. Si sincer nu as mai stii sa reproduc in ce meniu si unde am intrat. Stiu sigur ca a aparut V= si un e intors invers adica ca un 3. Ei acolo nu stiu daca nu cumva am mai apasat si pe alta cifra si daca sa salvat modificarea
 
Mda am inceput sa citesc cu mare atentie manualul tredus de HDG si am inceput sa inteleg cum sta treaba ..... mai greu dar am inceput sa inteleg :) . Acum singura mea problema a ramas daca sa resetez decodorul locomotivei pe care m-am chinuit sau sa o las asa cum este ..... Nu stiu ce effect are. La prima vedere nu am sesizat o functionare defectuasa.....
 
Salutare. La resetul decodorului, nu pierzi decat setarile anterioare facute de tine. Restul datelor de pe el sant in siguranta. Eu am decodoare Soundtrax, Loksound si Zimo, MRC sau Paragon 2, cu sunete, pe care le-am resetat de nenumarate ori fara probleme, revenind la setarile scrise de fabrica sau ale sunetului scris la comanda pe ele la momentul achizitionarii. Eu resetez CV8=0 sau CV8=8 hard reset la undle decodoare. MRC-ul de ex are reset pe CV127=1. Da alea la gasesti in manualul decodorului sau al locomotivei daca vine cu el de-a gata. La cele fara sunete nu ai prea multe Cv-uri. gru este daca te-ai luptat cu el vreo 3-4 zile sa-l faci sa mearga cum vrei tu si apoi trebuie sa o iei de la capat. Spor la lectura ai ce sa citesti. Cam toate multimousuri-le europene sant stufoase si incalcite. :evil:
 
Momentan nu am resetat nimic , am lasat cum era . Nu am avut timp la dispozitie si nici spatiru sa "instalez jucariile" oricum multumesc pt raspuns.
 
Resetarea decodoarelor este ca formatarea harddisk-urilor: pierzi toate setarile care adapteaza decodorul la specificul locomotivei respective.

Resetarea este utila in cazul unui decodor nou montat pe o locomotiva, inainte de a incepe lungul (si cateodata frustrantul) proces de reglare a CV-urilor, in vederea optimizarii rularii si a personalizarii diverselor functii (lumini, sunete, fum).

Uite cateva idei aici:
http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9094