am gresit in exprimare, in loc de ecartament mic trebuia sa scriu ingust. :|
@andreul : Buna dimineata !.......pe intelesul tau, (poate n-ai priceput ce am vrut sa scriu), diorama pe care vreau sa o fac va fi la scara 1:87 adica HO, adica si HOe si HOm si HOf sint tot la scara 1:87 ( :roll: ), deci raportat la trenuletele noastre, modelele HOe care sint pe ecartament model 9 mm, ii corespunde ecartamentul real de 750 mm, respectiv HOm, ecartament model 12 mm ii corespunde ecartamentul real de 1000 mm, asa cum celui de HO 1:87 ecartament model 16,5 mm ii corespunde ecartamentul real de 1435 mm, sper ca am inteles eu bine !!!!?
crede-ma ca niciodata nu compar mere cu pere :-?
intrebarea mea era care dintre cel de 750 mm si cele de 1000 mm este mai raspindit, mai des intilnit ?!
@djflavio nu asta era intrebarea mea, si nu caut recomandari, pt ca ele pot sa fie de multe ori subiective. intradevar, ai dreptate pe HOe se gasesc mai multe, dar si pe HOm sint destule, atita timp cit am ce sa aleg pt ce vreau eu, citeva garnituri: una de calatori, una de marfa, eventual una de mina. daca am ce sa aleg din 5 tipuri de locomotive pe HOf, in diverse inmatriculari si culori, asa ca nu imi fac probleme de HOm.