Germania 2013: muzee, gari si monorail Wuppertal

bavareze

Active Member
13 Septembrie 2008
87
0
los angeles
LOCATION
los angeles
Luna trecuta am ajuns prin Germania. Am avut 12 zile sa parcurg (cu masina) traseul Berlin - Dresda - Stuttgart - Koeln - Wuppertal - Hanovra - Berlin. Am sa postez aici niste poze/filme cu specific feroviar.

Stric suspansul si incep cu ce mi s-a parut mai interesant, si anume monorailul din Wuppertal, din cate am inteles cel mai vechi din lume. Spre dosebire de multe alte orase din Germania, foarte multe cladiri industriale vechi au rezistat razboiului. Imi plac mult fabricile si santierele, asa ca am fost foarte incantat sa ma plimb cu monorailul printre hale, pe deasupra conductelor si chiar pe deasupra fabricii Bayer. Multe cladiri din caramida, cu ferestre cu arcade, asa cum aratau cele din kiturile Vero/Mamos. Din pacate nu am avut mai mult de cateva ore alocate acestui orasel.
pace!
 

Semafor

Well-Known Member
Trenulist
21 Februarie 2011
743
13
Pascani
LOCATION
Pascani


Wuppertaler Schwebebahn
Trenul suspendat din Wuppertal (Wuppertaler Schwebebahn) este un monorail suspendat amplasat in orasul Wuppertal din Germania. Numele sau complet este: Einschienige Hangebahn System Eugen Langen. Creat de inginerul Eugen Langen (inventatorul motorului Otto- Langen), sistemul fusese programat initial sa fie montat la Berlin, a fost construit la Wuppertal in 1900.Inaugurat in 1901 el a functionat de atunci fara intrerupere ca sistem de transport local. Este cel mai vechi sistem monorail din lume.
Acest monorail este format dintr-o linie aeriana compusa din 20 de statii de-a lungul unui traseu de 13.3 km, transportand zilnic 82 000 de pasageri. Sistemul este suspendat la inaltimea de 12 m deasupra raului Wupper, intre Oberbarmen si Sonnborner Strase si de aproximativ 8 m deasupra orasului, intre Sonnborner Strase si Vohwinkel (3.3 km). Traseul traverseaza autostrada A46 si este parcurs de jur imprejur in jumatate de ora.
Sursa: https://fr.wikipedia.org/wiki/Wuppertaler_Schwebebahn