Gard de lemn home made

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
A

Anonymous

Guest
Am reusit in seara asta sa fac un gard din lemn ca materiale am folosit bete de chibrit , scobitori gen aschii si lipici pentru hartie (lichid). Gardul are circa 2 cm inaltime fiind de proba sa vad cum iese.
Si pozele :


Scuzati calritatea pozelor :)
 
asa....gard taranesc.frumos! daca tot esti la experimente,incearca sa il vopsesti in nuante de gri,ca si cum ar fi batut de ploi si de vant,cu
ceva var ramas pe ici pe colo...
 
pe aschiile de lemn e prea evidenta fibra. sfatul meu ar fi sa folosesti furnir de esenta tare pentru scanduri . Incearca furnir de mesteacan (are o tenta gri) sau de nuc, partea mai inchisa. Daca trebuie sa reproduci un gard taranesc la scara, fibra lemnului nu trebuie sa fie asa vizibila, totul se reduce ca efect vizual. Trebuie sa provoci atent si controlat fisuri in scandura, inerente expunerii in aer liber.Pentru patina se pot folosi diverse procedee. modelismul care presupune cel mai mult consum de material lemnos este navomodelismul.Acolo se lucreaza cu esente tari pentru a da un aspect real componentelor. Pentru bulumaci poti folosi bete de chibrit, dar acestea se fac de obicei din material lemnos ieftin si cu densitate scazuta. incearca nuante diferite de gri si apoi cu un ac sau cutter fin si tremollo insinuezi realismul de-a lungul fibrei. Spor la imprejmuit!
 
cred ca se poate estompa un pic fibra cu ceva smirghel fin...dupa vopsire aspectul este altul.
 
presupun ca e pentru HO. o scandura "clasica" de gard are intre 2 - 3 cm grosime, la scara revine intre 0,20 - 0,35mm. mai bine faci gardul din carton iar din aschiile cu care te'ai luptat, un sopron, o magazie, un gater sau alta constructie similara.
 
Da e pentru HO sis a sti ca nu mi a laut prea mault max 3 minute sa il construiesc