GARA (HALTA) LUI DORIN

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
O mica, mica de tot, carcoteala, poate subiectiva deoarece mie "altufel" mi se arata mai bine.

Daca modificai putin peronul cladirii si faceai linia o curba lina fara trecerea curba/dreapta/curba arata BESTIAL, adica 10++++ , asa numai 10 cu un mic minus ce nu se vede :D

Felicitari!

Chiar arata bine ce ai facut :aplauze:
 
super chiar!insa mai trebuiesc vopsite sinele pe laterale si ceva copaci mai "reali"
cei pusi sunt cam de parculet bine ingrijit
 
multumesc pentru aprecieri!
recunosc ca am avut in intentie sa fac linia curba dar mi-a fost mai greu sa fac peronul adaptat la o astfel de linie.
in legatura cu vopsirea sinei pe laterale, e o idee. probabil ca o voi vopsi. asta catre sfirsitul lucrarii. mai am mult de lucru.
copaceii... corect - sunt cam prea ingrijiti. deocamdata nu am in plan sa ii schimb. pe astia ii am. culorile lor imi plac, am vazut multi copacei plini de flori in paduricile de cimpie si nu numai - e drept ca nu aratau asa de ingrijiti.
unele elemente de pe placa sunt demontabile pentru o mai usoara depozitare. mai precis copaceii si cladirile se vor depozita separat.
cele 2 cladiri vor primii lumini in foarte scurt timp.
tot atunci vor aparea si stilpii de iluminat.
imagini in scurt timp :D .
toate cele bune!
 
adaos da,o solutie excelenta!liniile trebuie vopsite inainte de montare,dupa e mai
greu.faci singur cativa copaci,si ii "plantezi" :D
acum ai un modul pe care poti face poze in voie la materialul rulant 8)
 
Ma gindesc ca daca adaugam ceva la peron se vedea urit. era mai greu de mascat.
acum intradevar am un modul pe care sa pozez materialul rulant si sa se vada frumos. inca nu am terminat. ieri am terminat de plantat copacii si tufele pe dimbul din dreapta garii. acum ma apuc de amenajat zona peronului. dupa ce termin si cu asta pun poze noi.
 
nu se vedea....eventualele neajunsuri le rectifici cu kit dupa care slefuiesti,apoi o mana,
doua de vopsea.inainte de a planta orice vegetatie,asigura-te ca suprafetele unde
ai sa plantezi nu sunt lucioase,dai cu un strat de lac mat,altfel exista riscul de a se
vedea printre ierburi
 
cu toate ca Halta a fost adusa de o luna in aceasta forma, abia acum am timp sa pun fotografiile corespunzatoare. prea multe nu ar fi de spus. am terminat si partea electrica. am instalat lumini in cladire. am montat stilpii de lumina de pe peron. am instalat semafoarele, le-am sincronizat si le-am legat la un comutator manual.




 
Excelent!

Arata foarte bine. :aplauze: Am si eu in plan asa ceva, din nefericire mai inghesuit ca nr de linii pentru ca va juca si rol de "garaj" pentru modele.
O realizare aerisita, convingatoare si placuta ochiului (in plus, cu aer autohton).
Si o observatie, la care de altfel cred ca te-ai gandit. Peronul trebuie dus mai departe (nu prelungit :D ) ci cosmetizat.

Cele bune si spor in continuare!
 
multumesc pentru aprecieri. asa e, trebuie sa mai lucrez la peron putin.
o sa revin si cu citeva poze pentru ca mai am.
toate cele bune!
 
cum intotdeauna imaginea inlocuieste 1000 de cuvinte, mai postez citeva fotografii:





 
am de rezolvat urmatoarea problema:
fac iluminarea unei cladiri si am instalat 9 leduri galbene. am realizat 3 ramuri de cite 3 leduri galbene de 5 mm. cele 3 leduri legate in serie si ramurile legate in paralel. am calculat rezistenta necesara pentru protectia circuitului si iese ceva intre 130 si 170 OHM. eu am pus o rezistenta de 220 Ohm. asta a fost cea mai mica pe care o aveam. inca nu am instalat rezistenta definitiv. ce ziceti: sa las rezistenta asta sau sa instalez una mai mica? daca in loc de rezistenta asta pun in serie cu acest circuit un alt led de acelasi tip ar fi OK?
 
inainte sa controlez luminozitatea ma intereseaza sa nu ard ledurile. semireglabila de care zici consuma si ea ceva curent? protejaza circuitul?
daca imi spui care ar fi avantajul si vad ca ar proteja si circuitul atunci as lua in considerare ideea.
poate totusi imi raspunde cineva si la intrebari....
 
chestia asta tot nu ma ajuta. ce fac cu reglabila asta? regleaza curentul si implicit lumina. OK. dar cum? de la cit la cit? de unde stiu cit e maximul care nu imi arde ledurile? daca vreau lumina mai multa si actionez in consecinta, nu se ard aceste leduri? adica daca vrei sa ma ajuti cu un sfat da-mi o informatie completa ca sa o pot folosi.
 
nu merge sa pui un alt led in serie cu circuitul tau. curentul va fi de 3 ori mai mare (de la cele 3 ramuri puse in paralel) si va arde acel led.

maximul de iluminare este cand semireglabilul este in zero

cel mai bine pui o rezistenta de aprox 100 ohmi in serie cu un semireglabil
astfel vei regla din minim 100 ohmi pana la maxim 100 ohmi + semireglabil
neajungand niciodata in zero vei putea regla in voie, fara sa risti sa arzi ledurile

daca nu ai rezistenta de 100ohm poti pune 2 de 220 in paralel

dar si mai bine e sa pui un stabilizator cu 7805. chiar si pe aici pe forum erau ceva scheme, simple. cu 7805 sau cu transiztori.

te mai poti inspira de aici
 
Dup㒠o lung㒠perioad㒠de abandon m-am gândit s㒠reiau lucră’rile la gara mea. Am fă’cut câteva fotografii cu stadiul la care au fost abandonate lucră’rile. Asear㒠am aranjat provizoriu şi celelalte şine şi macazuri astfel încât s㒠am o imagine corect㒠a ceea ce urmeaz㒠s㒠fac. Nu prea sunt mulţumit de lungimea unor segmente de şin㒠şi de aceea cred c㒠înc㒠de la început voi face câteva modifică’ri. O s㒠reaşez provizoriu şinele şi o s㒠pun şi fotografii ca s㒠discută’m.


Nu a intrat chiar toat㒠placa gă’rii în fotografie dar se înţelege ideea. Vor fi 7 linii dintre care primele 2 pentru trenurile de că’lă’tori, cu peron între ele, apoi vor fi 3 linii de manevr㒠şi pentru trenurile de marfă’, dup㒠care vor urma 2 linii care vor merge la ramp㒠şi la depozite. Probabil va fi şi o macara tip pod rulant....



Capetele gă’rii am încercat s㒠le fac cât mai scurte astfel ca liniile s㒠poat㒠primi trenuri de că’lă’tori cu 4 vagoane lungi plus locomotiva.
Gara va avea şi o clă’dire de coordonare a trenurilor, castel de ap㒠şi coloane hidraulice.