Gara Busteni

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

stageexp

Well-Known Member
Trenulist
14 Ianuarie 2008
1.260
2
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Salutare,
sunt un fan al zonei Valea Prahovei, precum si al Brasovului, in fiecare an incercand sa ajung prin imprejurimi, astfel ca am observat si apreciat modul in care arata gara acum. Peroanele sunt noi si au alte cote privind distanta pana la prima treapta a vagoanelor, benzi antiderapante la margine, cupole noi si moderne, garduri de protectie, rampe cauciucate.
Impreuna cu celelalte lucrari care se executa in zona, catenara de tip nou, dau o impresie buna si defapt permit respirarea unui aer de normalitate. Cladirea arata bine spre peroane si se lucreaza la partea dintre oras.

Intregul ansamblu dealtfel face placere ochiului privitorului, deoarece in apropierea garii (vis a vis de aceasta parca) se gaseste un parc frumos si o biserica. Daca toate garile ar arata la fel, daca biletele ar fi ceva mai ieftine, daca trenurile ar fi un pic mai spalata, si daca gradul de civilizatie al calatorilor ceva mai mare, probabil ca povestea transportului nerentabil pe calea ferata ar fi doar un zvon.

Intre atatia de daca sunt totusi binevenite si cateva poze.
 
Salut!

Am o întrebare.

Gara mai are sal㒠de aşteptare?

întreb aceasta, deoarece dup㒠modernizare, gara Sighişoara şi-a pierdut sala de aşteptare.

E.
 
Salut,
sincer nu stiu, nu mai retin, nu am facut poze la interior.

S-ar putea sa stie mai multe soqard, daca nu ii e cu suparare poate ne lamureste, din cate stiu s-a nimerit sa fie cam in aceeasi perioada pe acolo.
 
NU are sala de asteptare, intamplator holul central este folosit pentru asta. Sincer din punctul meu de vedere oricum la noi salile de asteptare erau cum erau, nu vreau sa intru in detalii dar intr-un fel e mai bine ca le-au desfiintat. Stiu ca noi avem de suferit dar daca altfel nu se poate :(
 
Este adevarat, in general salile de asteptare sunt in cel mai bun caz insalubre. I multe gari mici, de la sate, salile de asteptare au peretii scorojiti de vopsea, scaunele rupte sau murdare, iluminat lipsa sau doar de forma.

In cazurile extreme cum este la tm, peretii sunt acoperiti cu un strat de jeb pana la nivelul de 1m, mirosul de fecale si urina este cumplit, cei care isi fac veacul pe acolo sunt in stare sa sperie si sa scarbeasca orice om normal.

Dar ca si contraexemplu, pot sa dau sala de asteptare de la Cluj, unde am stat prin 2009 cu placere, este de luat ca model, locul este curat, extrem de curat as putea spune, bine iluminat, pazit de o firma privata.
 
Salutare,
vin cu alte imagini din gara Busteni pe care am vizitat-o din nou in aceasta vara.
Pentru inceput doua filmulete cu un tren care tranziteaza peronul intai.

Voi reveni cu un colaj de imagini ale garii.

Gara este inca deosebit de bine intretinuta si curata, este o placere sa folosesti trenul in aceste conditii, de altfel voi planifica o excursie feroviara exclusiv pe Valea Prahovei.

https://www.youtube.com/watch?v=8cQKTPkb7E8

https://www.youtube.com/watch?v=OH6i86qdHF0
 
Iata si un slide show cu cateva imagini din gara Busteni, am preferat aceasta varianta pentru a nu mai urca individual sute de poze pe siteurile de transfer.

https://www.youtube.com/watch?v=KI1osciRqE8
 
Salut bogdanra,
multumesc frumos de invitatie.

cand voi reusi sa planific ceva, voi da curs invitatiei, cu multa placere.