Gă’ri de poveste pe TVR 1

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Gam3

Moderator
Super Moderator
Trenulist
18 Iunie 2016
5.936
2.222
Iași
LOCATION
Iași
"Marina Constantinescu şi Că’tă’lin Åžtefă’nescu lanseaz㒠Gă’ri de poveste, un proiect în premier㒠la TVR 1.

în fiecare sâmbă’tă’, de la ora 17.00, telespectatorii vor descoperi gă’rile de poveste ale României, vor vedea ţara de la fereastra trenului, de pe peroanele celor mai importante gă’ri naţionale.

Seria va cuprinde 12 filme documentare, fiecare având 50 de minute, în care cei doi că’lă’tori vor aduce cele mai frumoase poveşti, dar se vor apropia şi de oamenii fiecă’rei zone, de problemele lor actuale, de legendele locului.

„Sunt nenumă’rate poveşti. De la momentele în care ambiţia şi meticulozitatea Regelui Carol I au schimbat faţa României, pân㒠la discuţii cu supravieţuitori de la Auschwitz, îmbarcaţi în trenurile morţii, de la redescoperirea unor obiecte de patrimoniu şi a istoriilor care stau în spatele lor, pân㒠la farmecul uitat al că’lă’toriei cu trenul şi de la imaginea gă’rilor româneşti, a comunită’ţilor din preajma lor, aşa cum arat㒠ele acum, pân㒠la întâlnirea cu oameni care au fă’cut o pasiune de-o viaţ㒠din apă’rarea şi conservarea a ceea ce se mai putea salva, aceast㒠serie de documentare e, într-un fel, o parte din chipul României de azi. Dar poveştile acestor filme sunt, în acelaşi timp, şi o încercare de a readuce în actualitate dimensiunea civilizatoare a unei invenţii care a marcat întreaga modernitate a lumii – trenul”, ne-a spus Că’tă’lin Åžtefă’nescu, unul dintre amfitrionii noii serii documentare.

Exist㒠multe legende legate de că’ile ferate, fiecare gar㒠având în spate o poveste. Proiectul Gă’ri de poveste, prin documentarele pe care le va difuza, apropie trecutul de prezent şi îmbin㒠legenda cu informaţii din realitatea cotidiană’. Filmele din proiectul Gă’ri de poveste au fost realizate cu sprijinul Ministerului Transporturilor, CFR Că’lă’tori şi CENAFER.

Producă’torii şi realizatorii seriei sunt Ruxandra Å¢uchel, Ioana Mureşan, Ră’zvan Butaru, Sorana Stă’nescu, Roxana Chiriţ㒠şi Alexandru Munteanu"

http://www.tvrplus.ro//editie-gari-de-poveste-379176
 

Semafor

Well-Known Member
Trenulist
21 Februarie 2011
750
18
Pascani
LOCATION
Pascani
Am urmarit sambata episodul 4 prezentat de Catalin Stefanescu prin garile Titu'Targoviste,Pucioasa.Apoi le-am vazut pe net si pe celelalte.Un alt episod cu acelasi prezentator mi s-a parut interesant purtandu-ne de la Bucuresti la Giurgiu apoi la Corabia , Sergarcea si Calafat.
 

Gam3

Moderator
Super Moderator
Trenulist
18 Iunie 2016
5.936
2.222
Iași
LOCATION
Iași
Arhiva:
http://www.tvrplus.ro//editie-gari-de-poveste-379176
 

dantm

Well-Known Member
Trenulist
5 Martie 2008
2.039
81
Da, asa este ale lui mi se par mai faine, aici alta televiziune, alt reportaj in care apare inclusiv un coleg de forum

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/BONTON+Glasul+rotilor+de+tren+se+aude+tot+mai+stins+in+Romania
 

Gam3

Moderator
Super Moderator
Trenulist
18 Iunie 2016
5.936
2.222
Iași
LOCATION
Iași
"Povestea gă’rilor şi a că’ilor ferate din Bucovina o află’m împreun㒠cu Că’tă’lin Åžtefă’nescu, în episodul al şaselea al seriei Gă’ri de poveste, de sâmbă’tă’, 28 noiembrie, ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+ . - See more at: http://www.tvr.ro/garile-de-poveste-din-tara-fagilor_14656.htmlview"

http://www.tvr.ro/garile-de-poveste-din-tara-fagilor_14656.htmlview