M-a prins si pe mine boala asta numita HO. Am hotarat sa incep cu lucruri putine si bune. Am cumparat echipament rulant (sine fixe si flexibile) din alama Atlas, cod 100 (grosimea liniei 2.54mm, am si de dat c-am luat doua lazi) o locomotiva Fleischmann din 1970 (am inteles ca-i epoca a III-a) careia i-am reconditionat putintel motorul, am uns-o si am spalat-o, arata ca noua si merge pe masura, doua vagoane de clasa a II-a tot Fleischmann, arata a-ntaia. Chestiunea este ca nu am destule macazuri si am inceput sa le fac. Exista din cate am vazut doua tipuri de broscoi (frog): unul complet izolat in care sinele sunt sertizate in plastic si cel de-al doilea in care broscoiul este in scurtcircuit liniile fiind sectionate complet la cativa cm de broscoi in ambele directii de rulare.
Intrebare1: cum se conecteaza un macaz cu frog sectionat ca sa permita alimentarea corecta a locomotivei in DC atunci cand trece?
Intrebare2: idem dar pentru DCC (am citit ca trebuie niste switchuri electronice)
Intrebare3: de ce in anul domini 2010 se utilizeaza DCC si nu wireless (de exemplu Zigbee) pentru comanda trenurilor din diorama?
multumesc,
melc
Intrebare1: cum se conecteaza un macaz cu frog sectionat ca sa permita alimentarea corecta a locomotivei in DC atunci cand trece?
Intrebare2: idem dar pentru DCC (am citit ca trebuie niste switchuri electronice)
Intrebare3: de ce in anul domini 2010 se utilizeaza DCC si nu wireless (de exemplu Zigbee) pentru comanda trenurilor din diorama?
multumesc,
melc