Frank Sinatra era de-al nostru:Trenulete cu diorama

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Montalbano

Well-Known Member
Trenulist
3 Martie 2008
529
0
Timisoara
montalbano.nasol.ro
WEBSITE
http://montalbano.nasol.ro
YAHOO
mihaipetrescu2008
LOCATION
Timisoara
Asta ca sa vedeti dvs, Frank Sinatra era inrait ,
1 milion de dolari bagati in trenulete...Muzician si colectionar, sic....ce sa mai spuna dl.Sandy ?

http://seriale.ro/cinematografia-si-pasiunile-necunoscute-ale-lui-frank-sinatra/

Interesant ca Lionel, producatorul lui preferat are piese frumoase, de pilda locomotive cu aburi.
http://www.lionelcollectors.org/
 
Macheta feroviara a lui Lionel a fost multa vreme un etalon in modelismul feroviar american. Personal, nu imi place, am vazut vreo 2 DVD uri de prezentare ale acestei machete, cu toate automatizarile care s-au facut in acea vreme. Era o structura impresionanta pentru acea vreme, prin dimensiuni si solutiile tehnice adoptate daca avem in vedere posibilitatile tehnice ale vremii.

Totusi ceva creeaza impresia de jucarie nefinisata, prin comparatie cu machetele germane, evident de generatie mult mai noua, in care detaliile sunt cu totul altele.

Nu trebuie insa sa-i contestam meritele pentru ca intre anii 60-70 si 2000 exista un salt tehnologic remarcabil.

Este normal ca multe personalitati sa adere la acest hobby, care a fost considerat cel mai mare hobby la nivel mondial, prin numarul celor care impartasesc aceasta pasiune. Asa cum am mai spus este si unul costisitor, nu la fel ca si colectionarea masinilor de epoca, dar care necesita anumite investitii.
 
Prin anii 80 se gaseau la centrele de difuzarea presei o revista numita Magazin Istoric,unde am citit ca si Goring era un impatimit al trenuletelor,pe langa operele de arta ce le furau soldatii lui mai furau si tot ce gaseau in materie de trenulete si avea o camera in castelul lui unde era etalata toata captura lui,iar cand nu se gudura pe langa Hitler se juca cu trenuletele.
Nu am de unde sa pun imagini cu ceea ce avea el fiindca nu cred ca s-a pastrat asa ceva in vreo arhiva,daca cineva are aceasta posibilitate cred ca ar fi interesant de vazut.
 
  • Like
Reacții: M Marquis
@pantiru

....zum Beispiel

http://bills-bunker.de/113101.html

,,,iti dai seama ca hoarda de scursuri venite din est s-au distrat tragand dupa ele cu PPS-ul
 
  • Like
Reacții: M Marquis
Ce crezi ca alceva sa poata face acele scursuri sovietice care pana sa se declanseze razboiul,multi dintre ei nici nu vazuse sau auzise de tren.
In link-ul trimis de tine Dane in partea de jos am deschis si am vazut niste garnituri cu locomotive,iar una mi-a atras atentia ca s-ar asemana cu cea de la rubrica ''Ce locomotiva este asta'',cea din fabrica de bere Ursus Timisoara,cumva gresesc?
 
Acum sa fim seriosi, nu ca scursurile din vest ar fi mai bune decat cele din est :D .
Pe de alta parte, dupa frustrarile si lipsurile indurate in razboi, distrugerea acelor jucarii era o metoda de eliberare de stresrul acumulat, si cred ca orice ar fi fost in locul lor ar fi atras atentia in acelasi mod. Adica, nu cred ca aveau ceva cu trenurile, si daca erau rate din portelan ar fi procedat la fel.
 
  • Angry
Reacții: M Marquis
Că veni vorba de Frank Sinatra și pasiunea lui pentru trenulețe... Își mai aduce aminte cineva de filmul Von Ryan's Express, produs ]n 1965, regia Mark Robson?
 
Filme adevarate de actiune cu marele actor si cantaret Frank Sinatra

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

[img=https://www.youtube.com/watch?v=R-zqZdHlIck]View: https://www.youtube.com/watch?v=R-zqZdHlIck[/img]
 
  • Like
Reacții: AdyAero