Folosire functii decodor 20+ @MultiMaus

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

AdyAero

Well-Known Member
Trenulist
9 Septembrie 2008
598
369
42
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Am un sistem de control MultiMaus rosu cuplat la un amplificator Roco 10764. Pe Multimaus am instalat softul V 1.02. Sistemul banuiesc ca vine dintr-un start set, eu l-am cumparat nefolosit dar la mana a 2-a.
MultiMaus-ul imi permite conform manualului doar control functiilor de la 1 la 20 (direct si prin tasta shift/sageata plus). Am insa 2 locomotive cu sunet si nu le pot apela functiile de la 21 in sus.
Conform site-ului Roco, ultima versiune este V 1.03 dar tot 20 de functii decodor pot apela:
Manual: https://www.roco.cc/doc/an/1/en/10810_multimaus_en_200614.pdf
Link: https://www.roco.cc/en/product/5215-0-0-0-0-0-0-004001-0/products.html

Insa pe z21.eu (care toto de Roco apartine) gasesc alte informatii fata de site-ul Roco: https://www.z21.eu/en/products/z21-multimaus#34-756 zice ca se pot controla 29 de functii decodor, exista si versiunea V 1.05 (care nu exista pe site-ul Roco) desi in manualul in germana din cate am putut sa inteleg nu pomeneste nimic de activarea functiilor 21-29 de pe decodor.
Am gasit doar la WlanMaus in instructiuni ca poate activa functiile 21-29 prin dublu-shift.

Asadar, la rezumat:
Pe 2 site-uri diferite (Roco.cc si z21.eu), soft-ul disponibil este diferit ca versiune: V 1.03 si V 1.05 si numarul de functii pe care le pot apela este diferit (20 fata de 29).

Intrebare:
Ma poate ajuta cu ceva un update de soft la V 1.05 sau functiile 21-29 pot fi accesate doar prin WlanMaus sau aplicatie pe telefon/tableta?
 
Eu am Multimaus-ul (cel rosu cu fir) actualizat la versiunea 1.05. Din pacate nu am la nici o locomotiva functii peste 20. Pachetul de actualizare pentru versiunea 1.05 e inclus (oarecum) in Z21 Maintenance-Tool V1.14 (adica aici : https://www.z21.eu/en/downloads/software-tools ).
Actualizarea se face prin z21 (start+wireless in cazul meu) prin conectarea MM la slotul R-BUS din spate, cel de langa mufa de retea RJ45. E descris in manual tot procesul. Il voi parcurge din nou, pentru ca vreau sa mai cumpar un MM rosu, pentru inceput.
 
Ultima editare:
Eu am doar amplificatorul, nu si statia Z21/z21, probabil pentru update trebuie sa rog pe cineva de aici de pe forum sa ma ajute daca cumva asta este o rezolvare a problemei.
 
Multumesc mult pentru ajutor!

Si acum partea a doua, este cineva din Bucuresti care ma poate ajuta cu un update de soft? Dau o bere sau o cola, dupa preferinta ;)
 
Salut,
Am si eu o Roco MultiZentrale PRO cu Multimouse wireless albastru....subiectul ma intereseaza si pe mine....cica ar fi ceva update pe site, m-am uitat si eu ochiometric pe site Roco, dar nu stiu daca functioneaza si cu Multimouse-ul meu albastru.
O sa incerc un update si vad !
Marius.
 
Sa recapitulam asadar...
MultiMaus simplu exista rosu de la Roco si gri de la Fleiscmann.
Vad ca varianta pro (adica wireless?) de la Fleischmann e mov :p
Varianta pro de la Roco e albastra.
WlanMaus de la Roco e negru.
Care e diferenta dintre pro si Wlan?
 
Ultima editare: