Feroviar - wishlist

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

auras

New Member
15 Noiembrie 2010
4
0
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
Salut,

Sunt dezvoltatorul unei aplicatii de mersul trenurilor pentru Android numita Feroviar http://www.androider.ro/feroviar-mersul-trenurilor-pentru-android-681

Urmeaza sa dezvolt versiunea urmatoare si vreau sa stiu de la voi cum pot imbunatati aplicatia.

Momentan stie sa faca:
- cautare "de la" "pana la" "via" optional cu plecare/sosire intre orele xx - yy (are lista predefinta cu garile)
- afisarea pretului biletului pentru fiecare tren in lista rezultatelor
- setare alarma cu ceva timp inainte de plecarea trenului
- afisarea traseului trenului
- o harta cu pozitia aproximativa a trenului pe ruta si viteza trenului in acel moment
- adaugare de comentarii, nota si intarzierea pentru un anumit tren
 
Pai daca zici ca localizezi trenul prin GPS pune o harta reala, sa vezi efectiv unde te afli si viteza cu care se deplaseaza trenul. Ar fi foarte utila chestia.
Eu in prezent am pe telefon GPS-ul cu care vad viteza de deplasare dar nu pot vedea si unde ma aflu efectiv pentru ca nimeni

Presupun ca optiunile de cautare de la, pana la, via au legatura directa cu o baza de date existenta deja pe undeva pe net. nu?
 
Prin harta reala te referi la Google Maps, nu? Momentan e o harta gen metrou: http://cl.ly/1C2y3V0f2t16461u1q2L

Toate datele legate de mersul trenurilor si pretul biletelor se preiau de la cfrcalatori.ro
 
O harta asemanatoare cu cele de la google ar fi ok. Nu zic ca nu e misto harta ta, dar pentru unii poate fi important . Daca aplicatia e ce cred eu si devine utila ma mut pe HTC de la lansarea ei :lol: :lol: .

personal pentru moment daca am nevoie de un tren accesez frumusel cu opera www.infofer.ro care ofera o platforma si pentru mobile destul de prietenoasa. DAR numai atat.

Pozitionarea despre care vorbesti tu prin GPS ar fi foarte facila pe o harta reala si poate fi utila si o salvare a coordonatelor. Exact cum sunt acele dispozitive GPS care se monteaza pe aparatele foto pentru a culege informatiile despre locul in care a fost facuta poza.
 
Aplicatia este lansata de jumatate de an pe Android Market dar vreau sa o imbunatatesc :)

Unul din feature-ului pe care l-am vrut de la lansare dar nu am avut timp a fost un mic wiki (optiunea actuala de opinii despre tren) in care sa faci configuratia trenului (tipul de locomotiva si vagoane) sa vezi ce te asteapta (urasc vagoanele noi cu etaj, doar la clasa I e confortabil)

As mai vrea sa fac si:
- vremea la plecare, pe traseu si la destinatie
- checkin pe facebook/twitter cand ajungi intr-o gara
- "plec de aici" - iti arata garile din imprejurime si trenurile care pleaca in orele urmatoare

Si un Dashboard care sa inlocuiasca actuala harta
- ori aceeasi harta ori gmaps; daca pun gmaps nu o sa functioneze cand nu am internet pe telefon
- viteza
- statia care urmeaza si in cat timp
- intarzierea
- localitatile din imprejurime

Pentru a calcula timpul pana la statia urmatoare si intarzierea am nevoie sa stiu date despre reteaua cfr. Am deja coordonatele liniilor cfr de la unii care au dezvoltat o harta cfr dar le-am trimis mail de 2 ori si nu mi-au raspuns daca imi dau sau nu acceptul pentru a folosi datele. http://cfr.webgis.ro/
 
Esti cumva cel care a castigat competitia Android Romania (nu mai retin exact numele competitiei)? oricum, tin sa te felicit pentru aplicatie, am vazut-o la un prieten si e chiar super!

ca sa faci aplicatia mai interesanta ar trebui ceva mai complex, si anume suportul CFR, ceea ce e cam greu. in ce sens suportul CFR? pai de exemplu sa aiba si ei un centru unde sa monitorizeze intarzierile si sa faca publica informata, astfel incat sa stii in timp real ce intarziere are trenul pe care vrei sa-l iei, sa stii daca plusezi bacsis la taximetrist sa calce acceleratia sau nu cumva trenul intarzie mai mult decat tine. Incearca sa vezi daca se deschid niste usi....

Nu am avut timp sa testez daca aplcatia "stie" si mersul trenurilor operatorilor privati, pe anumite relatii. e un site online care stie acest lucru, e publicata adresa pe aici pe forum, nu retin unde. Poate reusesti sa preiei ceva info de acolo.

Daca reusesti sa faci un cache detaliat la gmaps si la un volum de date destul de mic, ar fi minunat. Poate sa bagi in cache doar imagini detaliate a vecinatatilor liniilor? sau sa definesti un traseu plecare - pornire si sa-ti faca acest cache cu wifi-ul de acasa.

Datele legate de reteaua CFR ar putea fi si mai sumare, adica sa memorezi doar puncte critice (statii si halte) ale caror coordonate sa le iei cu GMaps, ca sa nu ai probleme de licenta (nu neaparat ca volum de munca, ci ca justificare, daca ma citesti printre randuri :fluierat:)

bafta si :aplauze:

@sogard: ce iti trebuie este un program de navi (garmin pentru symbiane sau IGo pentru androizi), sau daca ai trafic de date inclus, Google Maps, unde poti sa vezi in timp real pozitia ta suprapusa pe imagini luate din satelit.
 
Nu am nevoie de suportul CFR pentru asta si oricum nu cred ca au cfr implementat un sistem de monitorizare centralizat la nivel national. De asta cred ca au regionale.

Chestia e ca oricum te prezinti la timp pentru trenul pe care vrei sa-l prinzi. Doar n-o sa plece mai devreme daca a ajuns mai devreme in statie (sau...?). Pe traseu pot sa calculez intarzierea:
- fie in momentul stationarii vad la ce ora trebuia sa ajunga in statie si cat e ora acum
- fie in timpul mersului calculand timpul pana la statia urmatoare stiind distanta ramasa si viteza curenta. Da, nu e chiar precis dar poate fi ajustata sa fie cat mai mica eroarea.

Din pacate nu am castigat la competitia Android nici un premiu in afara de premiul publicului.

merci