Expozitie de modelism la Cluj Napoca

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Florinn

Administrator
Membru personal
Super Moderator
Trenulist
17 Ianuarie 2006
5.547
16
Cluj Napoca / Bucuresti
www.trains-addicted.ro
WEBSITE
http://www.trains-addicted.ro
YAHOO
bogdannf
LOCATION
Cluj Napoca / Bucuresti
afis.jpg


"
Expozitia se intituleaza Machetist 2007 si este organizata de Muzeul de Istorie a Transilvaniei Cluj, Model Army Club in colaborare cu www.cartula.net (machetistii si initiatorii proiectului), Trainsylvania Railway Club.

Expozitia are ca subtitlul "Istoria civila si militara in modelism" (poate ca vom mai umbla la subtitlu) si cuprinde peste 400 de exponate de la mai multe "celule" de modelism din tara.

Expozitia este deschisa incepind cu 24 aprilie ora 13 si va tine pina pe la sfirsitul lui mai.

Conferinta de presa va avea loc marti la ora 12 la Muzeu si au confirmat participarea toate publicatiile locale precum si posturile Tv: Pro TV, Antena 1 si TVR Cluj care vor consemna diverse reportaje despre eveniment.

In ceea ce priveste trenulismul, vor fi expuse modele de aburoase, electrice si diesel, diverse vagoane, citeva mini-diorame precum si modele feroviare CFR.

Dorim sa multumim tuturor celor care ne sprijina, in special lui Mihai si Craciunitei si promitem ca la viitoarea editie vom fi mai pe faza in ccea ce facem. Orice inceput e mai greu, asta e.

Vom reveni cu mai multe amanunte in aceste zile.

Sandy"

(din lipsa de timp l-am citat pe Sandy)
 
salut Florinn!

am inteles ca expozitia de la Cluj este in plina desfasurare si constituie un adevarat succes

nu mi-am permis sa pun linkul cu detalii de acolo, este exclusiv meritul oragnizatorilor si mai ales al participantilor, si te rog pe tine sa ne dai mai multe amanunte mai ales ca mi-a placut ce am vazut in fotografii

toate cele bune
 
Pe principiul cere si ti se va da :lol: iata pozele facute de mine:

Incepem cu niste aburoase:Unele mai speciale:(multumim lui Nagy Gabriel care ne-a trimis 230-ul CFR si doua vagoane mav, de la Arad, eu stiu cum a stat pana noaptea tarziu sa o termine desi avea examene)

Locomotive diesel:
Locomotive electrice:Automotoare:


Vagoane :Prim plan cu locomotiva de pe diorama Z:Diorama:
Diorama N (construita de mine impreuna cu Ionut Trif) :Diorama TT (construita in totalitate de Ionut Trif) :Diorama HO (construita de mine) ( aici avem prezente un EC CFR, un keg si un br 219, nu sunt toate locomotive CFR, dar sunt toate locomotive "construite" in Romania ) :

(multumim lui Vornicul Florin care ne-a trimis EC-ul CFR tocmai de la Iasi)

O mica sectiune de transport greu, un vagon pe 6 osii si unul pe 20 osii (constructie Eporteka), la tractiune sunt prezente 2 locomotive OBB1043, Fleishmann respectiv Roco:(multumim lui Oliviu Pop care ne-a adus OBB-ul 1043 roco si un SBB 10101 de la Deva)

Am pozat si alte machete, a fost destul de greu sa aleg ce sa va prezint deoarece sunt multe lucrari de exceptie :(multumim www.trenulete.ro (Mihai si Craciunita), care ne-au oferit majoritatea materialelor folosite la constructia dioramelor, materialul rulant pentru scara n si tt, diorama Z si pliante pentru vizitatori)

Vizitatori:Nu am pozat tot, decat ceea ce mi s-a parut mai interesant in scurtul timp pe care l-am avut la dispozitie, si ca sa va faceti o idee despre ce este acolo, spun doar ca vorbim de 565 exponate (avioane, elicoptere, tancuri, blindate si nu in ultimul rand trenuri), trebuie sa merg din nou sa mai caut detalii interesante la exponate.

Expozitia va fi deschisa pana in data de 29 iulie.

Orarul de vizitare : zilnic intre orele 10:00 - !6:00, luni inchis.

Daca sunt persoane din tara care vor sa vina si cred ca nu se descurca prin Cluj sau pur si simplu vor sa ne intalneasca, ne putem auzi la un telefon.

(pozele sunt facute prin vitrina, asa ca e posibil sa mai apara si reflexii)
 
Alte poze din ziua deschiderii, aglomeratie mare:
Interviuri:Probabil cei de la muzeu au considerat ca, camerele de filmat cu circuit inchis nu sunt suficiente pentru paza si au adus si paza armata la machete :lol: :Intrarea la muzeu cu afisul in format XXL. Acelasi afis dar in format A3 este prin oras

 
Florinn a spus

"Am pozat si alte machete, a fost destul de greu sa aleg ce sa va prezint deoarece sunt multe lucrari de exceptie"

Poate ca uneori modestia nu este buna

Tot ce ati facut voi acolo, clubul din Cluj, baietii de la Cartula, umarul pus de Mihai si Gabi (trenulete) si multi altii neuitandu-i pe organizatori (Muzeul National de Istorie) si, nu in ultimul rand, pasionatii de trenulete si modelism din tara ca si-au trimis modele din colectie si lucrari proprii ESTE DE EXCEPTIE

Scuze daca am omis pe cineva, sigur am facut-o, fara intentie insa si te rog sa refaci lista, tu ii stii mai bine

Felicitari, un sincer bravo si speram ca manifestarea voastra nu va ramane fara ecou si mai ales singura de acest fel