Excursie Timisoara N. la Cluj Napoca

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

stageexp

Well-Known Member
Trenulist
14 Ianuarie 2008
1.260
2
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Impreuna cu cRistinel, membru activ al comunitatii de pasionati din tm, am stabit un plan de actiune pentru aceasta vara, prima in cadrul acestui plan fiind o excursie la Cluj Napoca, cu scop principal acela de a vedea pe viu minunatiile din clubul de acolo, iar ca scop secundar acela dea lua la picior orasul.

Am stabilit sa plecam cu acc 1834, pentru a trage si ceva cadre pe traseu, urmand a reveni cu IC 233 pentru mai mult confort si viteza de deplasare.

Iata plecarea de dimineata din Timisoara.
Vagoanele de acc, asa cum le stie toata lumea, trenul se compunea chiar cand am ajuns noi pe peron, calitatea care se stie la ambele clase, din acest motiv alegand clasa a doua.


 
Pana la Arad am calatorit doar noi in compartimentul cu 8 locuri, dupa care trenul s-a umplut, spre mirarea noastra pana aproape de capacitatea maxima.
Cu ocazia unei opriri neprevazute la Ortisoara, unde am asteptat un tren de rang inferior, am tras cateva poze, cu scopul de a le folosi pentru niscaiva constructii home made, pentru ca modelele reale beneficiau de un wheatering natural excelent ca sursa de inspiratie.

Apropierea de Arad ne da posibilitatea de a vedea parcul local de tramvaie, precum si de a admira cladirea garii, o constructie cunoscuta de toata lumea.

 
Din nou la drum.
Garnitura opreste la Ciumeghiu si Salonta, dupa care asteptam cu nerabdare gara Oradea. Cu nerabdare, deoarece suntem constienti ca dupa peisajul de campie vor urma ceva schimbari spectaculoase, mai ales odata cu trecerea de Vadul Crisului.

 
Dupa Vadul Crisului il avertizez pe cRistinel ca are la ce casca ochii pe geamurile vagonului, si ma asociez si eu acestui indemn, pana dupa Suncuius. 
Fara a face prea multa vorbarie, desi poate este un pic offtopic fata de subiectul trenurilor mari si mici, merita zic eu sa punem cateva imagini ale acestui oras care ne-a impresionat mult, fiind o dovada a notiunii de bun management.

Practic, timp de aproape 3 zile am avut ce vedea, la o calitate mai mult decat buna as zice eu, de la locuri pline de istorie, pana la debutul unui raliu pe care l-am prins intamplator. A fost o experienta frumoasa pentru ambii vizitatori, fiindca am descoperit o bucata din aceasta tara care ne-a determinat sa avem sperante de viitor.


 
Iata ca ajunseram si la club, o locatie pe care amandoi calatorii eram nerabdatori a o vedea, ca pozele le cunosteam deja pe de rost.
Macheta a intrecut asteptarile in modul "live", gazdele fiind binevoitoare in a rula niscaiva material rulant, fiindu-se prezentata si o masinarie foarte interesanta, care s-a comportat aproape sf la viteze extrem de mici.

Iata-l pe cRistinel mandru de ceea ce vede.
S-a povestit cate ceva si despre macheta superreusita a lui Alin (de altfel recent au aparut si noi imagini pe forum cu privire la acest subiect).


http://i257.photobucket.com/albums/hh234/stageexp/Traseu/Picture418.jpg]


 
...faine poze...si nu pot sa exclam decat...ca Ardealul e cel mai fain loc din Romania. :aplauze: :aplauze: :aplauze:
 
claudiu_ne2000 a spus:
...faine poze...si nu pot sa exclam decat...ca Ardealul e cel mai fain loc din Romania. :aplauze: :aplauze: :aplauze:

Adevar ai grait, zonele din Ardeal sunt dintre cele mai frumoase, la concurenta directa cu cele din Moldova.
Este o parere subiectiva, asa ca sper sa nu se supere nimeni.
Cu putin noroc se gasesc locatii interesante cam peste tot, ceea ce am constatat eu este adancirea prapastiei de civilizatie dintre orasul meu si cluj (in favoarea celui din urma), dar asta e.
O sa postez si cateva filme, de calitate mai slaba, facute cu camera foto in lipsa de alte mijloace, care ilustreaza zona dintre Oradea si Cluj, precum si ceva activitati de pe la club.