Excursie la Vadu Crisului

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

stageexp

Well-Known Member
Trenulist
14 Ianuarie 2008
1.260
2
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Asa dupa cum planificasem, am purces la o excursie feroviara in zona Vadu Crisului, pe defileul Crisului, impreuna cu cristinel. De altfel ajung in acea zona anual, fiind cea mai frumoasa locatie cu acest specific situata aproape de punctul nostru de plecare.
Scopul a fost de a parcurge bucata de linie ferata, de la podul de intrare in comuna, pana la halta Pestera, bucurandu-ne de un amestec unic de senzatii: mirosul traverselor din lemn si peisajul estraodrinar.

Fara prea multe comentarii, iata cateva imagini:

Podul de cale ferata.Traseul pana la falta Pestera prin tunel.
 
Nici o problema, se poate reedita :D .
Este o zona frumoasa cu adevarat, exista multe locatii pitoresti in tara asta, aceasta este una relativ apropiata de mine, de aceea o folosesc ca si resursa de incarcare cu energie.

Pe langa zona geografica, se pot fotografia si trenuri cam de toate tipurile, postand linistit un trepied, sau chiar fara, in cateva din locatiile de unde se pot surprinde imagini deosebite. Data viitoare voi incerca cateva cadre de apus, pentru ca in fotografie si in modelism nimeni nu s-a nascut invatat, perfectionarea (pentru mine cel putin vine in timp).

Ca ziceai de zona, aceasta poate rivaliza cu multe alte zone similare de prin Europa. Chiar am urmarit un reportaj de tip cabview, facut pe tronsonul Villefranche, si am remarcat unele similitudini.
Dar parca tot pe la noi mai frumos :D .
 
superba zona...eu sunt din Oradea si merg des cu cortul in fiecare an....cel mai mult imi place ca zona unde ne punem cortul e in apropierea liniei....si cum aceasta magistrala e foarte circulata am vazut tot felul de trenuri... :D
numai bine...
 
Da, sunt niste zone de campare foarte bune acolo, prima sau a doua poienita catre tunel.
Este o zona interesanta pentru ca se preteaza foarte bine la instantanee fotografice, din tot felul de unghiuri, in cadru natural mult mai pitoresc decat o gara.
Mi-am propus sa experimentez ceva. Chiar la plecarea din halta, este un sant amenajat pe langa cale, betonat, unde intra lejer un om in picioare sau usor ghemuit. Distanta este suficienta ca sa nu duca la accidente. Merita fotografiat din acea locatie la nivelul sinei, la apus, cred ca vor iesi niste instantanee deosebite.

Singurul lucru care m-a retinut a fost gasirea unei modalitati de "camuflare", in ideea de a nu eperia eventual un mecanic ce in viteza nu si-ar da seama ca fotograful este in afara caii, lucru care l-ar determina probabil sa franeze de urgenta.
 
ai dreptate...ideea nu ar fi rea...mai ales daca el ai cu pozele;)
cred ca stiu de care loc zici:)
numai bine...si astept pozele daca pui planul in aplicare :p