Euro Runner - locomotive Diesel de linie moderne

Horia_Radulescu

Moderator
Membru personal
Super Moderator
Trenulist
14 Februarie 2008
5.335
1
Mulhouse, Alsacia
LOCATION
Mulhouse, Alsacia
Salut,

Dupa ce am prezentat pe scurt locomotivele electrice EuroSprinter (intre care si Taurus) si rivalele lor TRAXX, iata si cateva Siemens Euro Runner ER20 (de 2000kW) mai cunoscute sub denumirea lor de la OBB de Hercules.


Iata mai intai o Rh.2016.0 Hercules de la ÖBB, Epoca V, cu numarul 2016.006. Este vorba de o locomotiva de preserie, in culoarea Verkehrsrot insa avand inca sigla veche (Pflatsch). L-am realizat dintr-un model de serie de la Fleischmann la care am schimbat inscriptiile (cu exceptia numarului, care va urma in curand) ;) si logourile, plus noile grile deasupra rezistentelor de frana de pe acoperis si claxoanele amplasate diferit, in concordanta cu originalul din 2002.Urmeaza unul din cei doi Hercules ÖBB de serie din colectie (ambele indentice, insa unul echipat cu decodor simplu si celalalt cu Loksound si cabina iluminata digital, care este cuplat permanent cu un Habbins AAE si va face obiectul unei descrieri separate :D ). Avem aici versiunea clasica din Epoca V de dupa 2003, cu Betriebsnummer 2016.096, vopsire in Verkehrsrot cu sigla noua Wortmarke. Asa livreaza Fleischmann modelul de serie, echipat cu KKK si DSS.Desi primul client a fost ÖBB, si multe firme private austriece si germane au achizitionat sau luat in sistem de leasing locomotive ER20. Iat-o pe 2016.903 Maria apartinand de LTE, filiala de transport marfuri a GKB, inchiriata de la Siemens Dispolok. Modelul de Epoca V, in culorile tipice albastru si argintiu in schema pool este de la Fleischmann si a fost produs numai in 2007.Si firma de constructii Swietelsky, cunoscuta si in Romania, a fondat o filiala pentru a-si asigura propriile transporturi, cu numele de RTS (Rail Traction Service). RTS a inchiriat de la Dispolok o ER20 in 2005, care a primit in Austria numarul 2016.905. In acest an, incepand cu luna octombrie, Fleischmann va livra pe piata un model limitat, ca cel din 2007 al LTE, al acestei locomotive.Iata la final si cele 4 ER20 impreuna :


Este bineinteles vorba de modele pe scara N (uneori detaliile pot induce in eroare) :D
 

Horia_Radulescu

Moderator
Membru personal
Super Moderator
Trenulist
14 Februarie 2008
5.335
1
Mulhouse, Alsacia
LOCATION
Mulhouse, Alsacia
multumesc Dane.

Daca nu ma insel, aceasta masina este disponibila intr-un Startset la un pret atractiv in acest moment, digitalizata si cu un Multimaus ca bonus... :D

Acceasta este versiunea standard Dispolok, asa cum arata (oficial) pana in acest an. De la vanzarea Dispolok de catre Siemens la MRCE, locomotivele se vopsesc in negru!
 

hgdan

Well-Known Member
Trenulist
14 Martie 2008
929
0
Cluj Napoca
www.hgd.ro
WEBSITE
http://www.hgd.ro
LOCATION
Cluj Napoca
Da , locomotiva este disponibila intr-un start set , la un pret bun, cca 220 euro

Locomotiva NU este Hobby, are multe accesorii pe care eu nu le-am montat. Exista si o promotie la Roco , sunt multe modele cu inmatriculari private...Dar preferata mea ramane cea rosie ÖBB.