ETAPE DE CONSTRUCTIE - Macheta tramvai V09 - scara 1/43

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

OLECO

Well-Known Member
Trenulist
25 Iunie 2010
1.829
0
Bucuresti - Titan - Sector 3
YAHOO
ovidiumagureanu
LOCATION
Bucuresti - Titan - Sector 3
2) Vagon tramvai Tip V09
- producator
- licenta - THOMSON HOUSTON (filiala Paris) FRANTA
- an 1927
- tara de origine - Romania
- producator macheta

prezentare:

Tramvaiele de tip V09 au fost construite începând din anul 1927 la Atelierele Centrale ale Societă’ţii de Transport Bucureşti, dup㒠o licenţ㒠Thompson, circulând în Bucureşti pân㒠în anul 1976.

modelul real: 
Prin amabilitatea domnului Viorel - ROBOFUN (multumesc mult), am facut rost de roti pentru machetele de tramvai. Sunt facute cu imprimanta 3D.

Aceste roti, le-am gaurit si le-am fixat cate un ax la fiecare pereche. Urmeaza slefuirea si vopsirea. 
Iata-le in stadiul final, asteptand cadrul boghiului. Dupa ce am cromat in intregime rotile si axul, neavand o nuanta de gri acceptabila, am improvizat. Am pus o picatura de vopsea neagra si am dat peste crom, care amestecandu-se a rezultat nuanta de gri dorita. 
Am confectionat cadrul boghiului si l-am pozitionat provizioriu, peste care am pus podeaua.

Am confectionat si o portiune de terasament acoperit cu iarba artificiala, care in viitor va face parte din Diorama Muzeul Mijloacelor de Transport (la care lucrez in taina) 
Am continuat lucrul la interior.

Am fixat "sipcile din lemn" (autocolant) pe toata lungimea salonului si pe partile laterale pentru acces si stationare. Am montat si capacele de vizitare precum si gratarele pentru picioare dintre scaune.Dupa aceea am dat pe deasupra cu BISON UNIVERSAL HOBBY GLUE si astfel am garantia ca in timp nu se vor dezlipi bucatile de autocolant.

Urmeaza sa dau din nou gauri pentru picioarele scaunelor.
 
Am continuat lucrul.

Am pozitionat gardul de protectie (asa mi-a spus cineva ca se numeste), am dat gaurile pe lateralele cadrului (cate 4 pe fiecare parte). dar acestea mai trebuie putin marite.Am asezat provizoriu podeaua pentru o imagine de ansamblu.
Urmeaza sa confectionez diverse accesorii (sabotii de frana, arcuri pentru suspensii, tampoane, gratar).
 
Am reusit sa confectionez sabotii de frana.

Dupa acea le-am redus din grosime si i-am lipit in locasurile confectionate inainte.Nu stiu daca la modelul real, erau vopsiti cu rosu, dar am zis ca asa, ii pot scoate in evidenta, mai ales ca intreg boghiul va vi vopsit cu negru. 
Am trecut la vopsirea componentelor.Am ales sa le vopsesc cu gri mai inchis. Negrul mi se parea prea sobru.

Iata si cadrul.

 
Am decupat in Forex de 3 mm., peretele de pe partea usilor (cu ceva emotii, ce-i drept).
Am ales varianta mai usoara si anume cea a decuparii pe de-antregul a portiunii pentru geamuri cu montarea montantilor la sfarsit.
Este o varianta care slabeste rigiditatea peretului pana la montarea montantilor, dar consider ca am capatat ceva experienta in ale modelismului, astfel incat sa nu rup peretele inainte.Partea interesanta acum vine. Sa vad cum curbez peretele in partea usilor fara sa-mi crape materialul.
Daca reusesc... sunt mare... :aplauze:
 
Am terminat de confectionat si al doilea perete.
Peretii i-am lipit provizoriu de podea si dupa aceea am asezat totul pe boghiu, pentru o imagine a intregului ansamblu.

 
Tramvaiul a primit arcuri, iar in curand va fi gata si targa.
Arcurile le-am lasat cromate, pentru a iesi in evidenta. Daca le fac si pe ele negre, nu se mai disting.
Dupa ce termin de pus toate accesoriile, urmeaza vopsirea.

 
Targa este gata. Dupa ce am vopsit cadrul "metalic" cu vopsea neagra, am taiat la dimensiune "stiinghiile din lemn" si le-am montat pe cadru. 
Am fixat targa pe cadrul boghiului.Am reusit sa indoi spre interior ultimele doua "stinghii din lemn", exact ca in realitate. Zic ca arata destul de bine.