Folosești un browser învechit. Se poate să nu afișeze situl acesta sau alte situri corect. Ar trebui să actualizezi sau să folosești un browser alternativ.
Prezint etape din constructia primei machete de tramvai, macheta ce o construiesc mai mult pentru a testa anumite materiale si tehnici de constructie.
Sper ca macheta primului tramvai, sa fie o realizare frumoasa si sa nu dezamageasca "spectatorii".
- scara 1/43
Iata desenele dupa care vreau sa realizez macheta:
Pe parcursul constructiei, vor interveni mici schimbari fata de desene.
Am terminat peretele usilor al primului vagon. Urmeaza mici cosmetizari si prinderea lui de podea.
Butoanele de deschidere ale trapelor, le-am facut din bold-uri taiate la 1 cm. Le-am lasat mai lungi pentru a se incastra in podea
interior
Constructia pantografului.
folosesc urmatoarele:
- betisoare urechi (pentru coarne si elemente auxiliare);
- maner galben (pentru bratul de sustinere);
- liţă (pe post de franghie);
- cleme metal (pentru patine);
- bolduri (pentru fixare)
Pantograful inainte de vopsire
... si dupa vopsire
Mai trebuie sa asez cablul electric si franghia de aliniament
Pantograful in stadiul final.
Am pus firele de alimentare si franghia de aliniament.
Podeaua. Am pus "covorul" si am facut trape pentru accesul la unele accesorii si mecanisme aflate sub podea.
De asemenea am facut trapa pentru accesul carucioarelor pentru invalizi sau a altor obiecte ce trebuie transportate cu tramvaiul.
Am gasit rezolvarea pentru roti. Am cumparat garnituri de cauciuc ce au exact dimensiunea monedei de 10 bani. Am scapat astfel de gauritul monedelor cu bormasina.