ETAPE DE CONSTRUCTIE - Macheta tramvai CONCEPT LF OM-01

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

OLECO

Well-Known Member
Trenulist
25 Iunie 2010
1.829
0
Bucuresti - Titan - Sector 3
YAHOO
ovidiumagureanu
LOCATION
Bucuresti - Titan - Sector 3
Prezint etape din constructia primei machete de tramvai, macheta ce o construiesc mai mult pentru a testa anumite materiale si tehnici de constructie.
Sper ca macheta primului tramvai, sa fie o realizare frumoasa si sa nu dezamageasca "spectatorii".

- scara 1/43

Iata desenele dupa care vreau sa realizez macheta:Pe parcursul constructiei, vor interveni mici schimbari fata de desene.
 
Am inceput deja sa lucrez la el si va prezint stadiul lucrarilor, structurat pe zile.

Am inceput constructia peretelui cu usi a primului vagon si am taiat podeauaLipirea geamurilor si inramarea acestoraVopsirea pe interior a ramelor de geamuri

 
Am terminat peretele usilor al primului vagon. Urmeaza mici cosmetizari si prinderea lui de podea.


Butoanele de deschidere ale trapelor, le-am facut din bold-uri taiate la 1 cm. Le-am lasat mai lungi pentru a se incastra in podea ;)interiorConstructia pantografului.

folosesc urmatoarele:

- betisoare urechi (pentru coarne si elemente auxiliare);
- maner galben (pentru bratul de sustinere);
- liţ㒠(pe post de franghie);
- cleme metal (pentru patine);
- bolduri (pentru fixare)
Pantograful inainte de vopsire

... si dupa vopsire

Mai trebuie sa asez cablul electric si franghia de aliniament
 
Pantograful in stadiul final.
Am pus firele de alimentare si franghia de aliniament.

Podeaua. Am pus "covorul" si am facut trape pentru accesul la unele accesorii si mecanisme aflate sub podea.
De asemenea am facut trapa pentru accesul carucioarelor pentru invalizi sau a altor obiecte ce trebuie transportate cu tramvaiul.

 
Am prins peretele de podeaAm pus "covorul" si trapele de acces sub vagon si am facut locasul pentru roti, peste care vor fi asezate scaunele individuale.

Peretele despartitor al cabinei vatmanului.

 
Rotile le voi face din monedele de 10 bani, peste care se vor lipi garnituri de cauciuc. Dupa aceea le vopsesc cu crom.Paravane usi

Interiorul cu scaunele inaltate la 10 mm si cadrul articulatieiBare de sustinere vopsite cu portocaliuCadrul articulatiei vazut din exterior

 
Am gasit rezolvarea pentru roti. Am cumparat garnituri de cauciuc ce au exact dimensiunea monedei de 10 bani. Am scapat astfel de gauritul monedelor cu bormasina.Corpuri de iluminatPasaje pentru rotiInterior

 
Am vopsit lateralele scaunelor cu galben, rezultand o combinatie placuta de culoriam inlocuit corpurile de iluminat cu boxe audio schimband si culoarea suportului. Corpurile de iluminat, vor fi asezate pe mijloc.Pentru pereti, podea si scaune folosesc komatex de 3 mm.