ESU LokProgrammer

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

dan

Active Member
Trenulist
19 Septembrie 2016
152
0
Timisoara
www.info.uvt.ro
WEBSITE
http://www.info.uvt.ro/~mpopescu
YAHOO
mihai_dan_popescu
LOCATION
Timisoara
Salut,

Incerc sa folosesc ESU LokProgrammer sa citesc/scriu CV-urile unui decodor al unui alt producator (Tran DCX33 mai exact), dar nu imi permite. Pot fara probleme folosi Driver's Cab pentru a accesa outputul mapat la functia F1, deci nu e o problema de conexiune.

Inteleg ca nu pot folosi functiile avansate de configurare specifice pentru LokPilot/LokSound, dar chiar nu pot citi si scrie manual CV-urile decodoarelor altor producatori cu LokProgrammer? Sau imi scapa mie ceva?
 
Ca sa-mi raspund singur, dupa ceva documentare am gasit ca sunt doua tipuri de programmere:
- specificice pentru produsele producatorului
- universale

ESU Programmer este din prima categorie si nu garanteaza ca functioneaza cu decodoare straine.

SPROG este un programator universal de exemplu. Cu el se pot programa CV-urile decodoarelor oricarui producator ce respecta normele DCC.

In schimb nu se pot uploada sunete. Pentru uploadare de sunete pe decodor este nevoie de un programator specific. De asemenea un programator universal este posibil sa nu poate fi folosit la programarea completa chiar daca decodorul respecta normele DCC. De ex. ESU v4 respecta normele DCC dar de asemenea au extins numarul de CV-uri peste norma. Programarea acestor CV-uri extra este dificila sau chiar imposibila cu un programator universal in functie de hardware-ul si softwareul folosit.
 
Eu, pe lângă decodoarele de la ESU mai am 3 locomotive de la Roco și 5 de la Bachmann.

Cu Esu LokProgrammer le pot citi și scrie pe toate.
Cred că merge cu cele mai cunoscute dintre firmele producătoare.
Într-adevăr la cele de la Bachmann am cele mai puține opțiuni (cv-uri văzute). Ori așa sunt ele mai sărăcuțe ori doar atât poate LokProgrammer.
 
Acuma, exista decodoare Roco si Bachmann care de fapt sunt... tot ESU :D
 
dac post_id=159854 time=1471713484 user_id=323 a spus:
Acuma, exista decodoare Roco si Bachmann care de fapt sunt... tot ESU :D

Salut.

Roco de la sfarsitul lui 2010 (sper sa nu gresesc anul) foloseste in toate modelele digitale decodoare Zimo, care au un control mai precis al motorului decat ESU la viteze f. mici si pornirile f. line si cel mai important ... fara bazait :)

Bachmann obisnuiau sa doteze modelele lor mediocre si de top(spectrum=tot mediocre) cu niste gunoaie de decodoare bachmann made... Ar fi o treaba sa fi trecut pe ESU. Ce stiu eu e valabil pentru perioada 2010-2013, dar poate s-a schimbat ceva de atunci.

Bafta!
 
Salut,
Legat de Bachmann....nu s-a schimbat nimic, tot cu decodoare Bachmann " bazaitoare" isi doteaza locomotivele !
Tipa britanicii de numa, dar....
Sa vezi cand isi pune cate unu Lenz Standard, Silver sau Gold pe loko...zici ca a descoperit....Ierusalimul :D .
Marius.

PS: Ma refer la loko britanice, scara 1:76, 00.