Elefantul la N

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Ultima aparitie ( sper sa fie muuult mai multe pe viitor) in lungime de 111mm: BR56.20-29 .O locomotiva care mie imi place foarte mult ,poate si pentru ca CFR-ul in perioada interbelica a posedat 144 masini din acest tip, majoritatea luate de fratele de la rasarit dupa razboi.Evident ca urmeaza digitalizarea cu un decodor de la tran.at .
 
Salutare...

O sa incep prin a spune ca, desi sunt inregistrat de aproape un an pe forumul asta, inca nu am simtit nevoia sa postez necosinderandu-ma un avizat in domeniu, ci fiind doar un colectionar de ocazie atat la N cat si la H0.

Ceea ce voiam sa spun e ca, desi locomotiva achizitionata de Elef e o bijuterie in realitate, acum cateva ore vazand-o cu ochii mei, pozele nu-i fac dreptate... sau poate ca nu e ea prea fotogenica ;)

Oricum, am fost placut impresionat de modelul Fleischmann, insa sunt constient ca si modelul 1:1 al locomotivei, fiind chiar el f. detaliat, a contribuit la valoarea celui la 1:160.

Bravo, Elef, si la mai mare !
:)
 
nttPacific a spus:
..., pozele nu-i fac dreptate... sau poate ca nu e ea prea fotogenica ;)

De fotogenica este fotogenica, chiar foarte, dar ... daca-i bagi lumina "in ochi" cand o fotografiezi iese ce se vede.

Uitati fratilor de blitz si wataj, luxsi, o baie de lumina pentru subiect.
 
LDH a spus:
Uitati fratilor de blitz si wataj, luxsi, o baie de lumina pentru subiect.

NU.uitati sa le folositi necorespunzator.Blitul are valoarea lui doar ca trebuie modificata directia de bataie si eventual filtrata lumina lui (desi nu este necesara intotdeauna)....teoria pozatului e mare si stiu ca avem pe aici cativa pasionati de fotografie asa ca le cer lor parerea intr-un subiect dedicat.....dar de ce sa nu folosesti blitzul si alte surse de lumina? fiecare are un rol doar ca sa stiti bine ca fotografia e o pasiune foarte complexa la fel ca si modelismul feroviar.

Toate peste toate, ca sa imi inchid probabil mie gura tot lumina soarelui e buna :D :D

Sa nu uit de Elef ...Felicitari pentru bijuterie,face toti banii chiar daca pozele nu sunt deosebite
 
sogard_2003 a spus:
....teoria pozatului e mare si stiu ca avem pe aici cativa pasionati de fotografie asa ca le cer lor parerea intr-un subiect dedicat.....dar de ce sa nu folosesti blitzul si alte surse de lumina? fiecare are un rol doar ca sa stiti bine ca fotografia e o pasiune foarte complexa la fel ca si modelismul feroviar.

Nu folosesti blitzul si baie de lumina la poze macro si nu are legatura cu pasiunea pentru fotografie.

Pur si simplu este vorba sa reusesti sa pui in valoare subiectul

Exista un astfel de subiect asa ca ... nu mai deschide altul :D
 
LDH a spus:
Exista un astfel de subiect asa ca ... nu mai deschide altul :D
Bun am inteles ca nu trebuie sa deschid alt subiect...nu toata lumea stie sa pozeze perfect modelele,si nu cred ca eu am reusit sa o fac,dar eu vreau sa spun ca o poza de calitate superioara necesita cunostinte mai multe,poate chiar la un nivel ridicat despre iluminarea subiectului.Pana la urma il punem in evidenta in functie de cum este el iluminat.
Am o intrebare LDH ,modelele de pe site de la ROCO cum crezi ca au fost pozate?Eu m-am crucit cand am vazut cat de simplu este! :x
 
Ca sa va raspund, pozele sunt oribile si sunt facute la repezeala aseara cand eram in al 9 lea cer cu un zambat de la o ureche la alta interesandu-ma mai mult sa o invart pe ovalul care l-am facut decat sa stau si sa ma uit sa zic lumina nu e buna si alte blablabla-uri de genul asta..... :D.
 
buna baieti,

inapoi la acea G8.2 (56.20-29, va rog nu scrieti 56.2 cum o facuse mai dedemult cineva, aceea este o G8.1 convertita in anii 30 cu alergatoare si arata altfel! ;) )

felicitari pentru achizitie, Elef, locomotiva arata chiar bine - si ne demonstreaza pe ce nivel inalt era firma lui Horst Fleischmann in zilele sale bune, acum 21-22 de ani... practic, doar osiile nichelate mai intunecat sunt noi, restul se produce si acum ca atunci - si masina are un nivel de detalii acceptabil si azi! ;)

decoderul Tran incape in principiu cu ceva lucrari si in tender, daca nu focarul este un loc potrivit...
 
A trecut ceva vreme de cand nu am mai postat nimic pe aici si ca sa nu se prafuiasca subiectul de tot o sa prezint ultimele achizitii :D ( din nefericire e criza, asa ca nu sunt foarte multe).

Br38.10-40 DR Fleischmann, digitalizata dupa cateva injuraturi in orice caz mai putine ca la BR56.20-29:


Br38.10-40 DB Fleischmann cumparata cu decodor incorporat( bad ideea, DCX74Z&DCX75 RULZ) :


Un V200 Roco, digitalizarea a insemnat mai multe injuraturi ca la BR38 si BR56 la un loc:


Inceputul de diorama unde au fost pozate:
 
Ai facut progrese in realizarea machetei.Iarba este "plantata" direct pe blat sau ai vopsit blatul inainte?
 
Elef,

Imi place cum iti iese diorama aceea. Simpla, insa iarba aceea verde e de efect, si-mi plac si "cararile" lasate pe acolo.

O singura sugestie: locomotiva despre care vorbesti mai sus ar trebui sa fie o BR 38.10-40. Altfel te vei confrunta cu urmatoarea "adunatura":

http://de.wikipedia.org/wiki/Baureihe_38 :lol:
 
@sogard_2003 : mai intai am pus un strat de pamant cu aracet.

@victorian: locomotivele sunt intradevar Br38.10-40.
 
hehehe... iata ca n-a murit subiectul asta!

cea de-a doua P8 (38.10-40) este pesemne cea din start set, fara volanta insa cu decodor incorporat... la un pret imbatabil si cu o optica absolt ok! ;)

pentru a digitaliza V200.0 Roco trebuie "sapat" cu freza, altfel nu prea vad unde se intre decodorul... poate in cabine? :D
 
cea de-a doua P8 (38.10-40) este pesemne cea din start set, fara volanta insa cu decodor incorporat... la un pret imbatabil si cu o optica absolt ok!

Teoretic nu e din start set, cel putin locomotiva a venit in cutie de 87160 (care e varianta cu deocodor incorportat).Pretul a fost imbatabil, dar mi-as fi luat io varianta fara decodor care avea un pret si mai imbatabil dar nu am recunoscut codul FLM si am zis ca asta "degetala" ie mai sigura.
pentru a digitaliza V200.0 Roco trebuie "sapat" cu freza, altfel nu prea vad unde se intre decodorul... poate in cabine?

N-am bagat freza ca mai aveam un decodor tran pe stoc.Teoretic deasupra motorului incape un decodor cam de 2-2.5mm grosime.
 
buna Nicu,

da, exista si digitala (cea cu 8 in fata) insa nu ma gandisem la ea... adevarul este ca cea din StartSet nu cred ca are vopsirea completa! :)
 
Salut Horia,

Ma cheama Nelu nu Nicu :D.

Sunt variantele digitale dar cel putin asta m-a dezamagit .Decodorul este in marchiza :-x .
Si loc in tender este destul.
Plus am impresia ca decodorul este cu mici probleme.
 
Si ca incheiere pana la noi achizitii( ceea ce nu se prefigureaza asa curand fiindca intre timp mi-au venit niste idei in legatura cu un alt "hobby" sa ii zicem) o poza de grup:De la stanga la dreapta Br56.20-29 DB, Br38.10-40 DB, Br38.10-40 Dr, Br 41 DB .