Drezina functionala si digitala Faun, scara 1:87. HO...

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

sesamcave

Well-Known Member
Trenulist
1 Aprilie 2016
848
153
Brexit country.
LOCATION
Brexit country.
Ca sa folosesc vorba unui clasic in viata :) : "m-a mancat placajul " si am mai construit o drezina.
Baza este un un camion Faun de la Kibri.
Initial, doream sa folosesc un camion de metal , tot Faun, dar de la NZG, numai ca m-am razgandit: era cam scumpa distractia, mai ales ca urma sa folosesc doar cabina si ceva din corp...asa ca ...Kibri sa fie !!!!
Pentru motorizare, am ales( parca aveam de ales...dar asa vine vorba :lol: :lol: ) un sasiu gata motorizat de la un ex-tramvai Mehano Made in Jugoslavia lui Tito !
Cateva poze cu inceputul, adica cu camionul gata portionat:




....si o poza la rece, a se citi inca nelipit:


A se observa faptul ca am dotat sasiul motorizat si cu un decodor digital Uhlenbrock 76420...cele 2 parti se inteleg de minune impreuna in acest mariaj reusit :) :) !!!!
....inca ceva: sasiul nu a avut de la bun inceput si mastile pentru roti/osii, eu le-am luat de la masina si le-am adaptat si lipit pe sasiu.

Cele 2 parti au fost unite impreuna cu Poxipol.
Osia din fata este o osie Roco la care am pilit cele 2 capete.


Sasiul motorizat Mehano isi culege singur curentul, cu toate acestea, am dorit sa fiu mai catolic decat PAPA, asa ca am montat colectoare de curent si la osia Roco.



Mai mult, am dorit si montarea unui led care sa imite girofarul..asa ca..l-am montat.Ledul este functional, l-am legat la decodor ca si AUX 1:



Marius.
 
Pentru a da greutate sasiului, am mai adaugat si eu cate ceva:



...gugulinele cele galbene din poza sunt resturi ramase de la opereatiunea de sudare "prin brazare" a unor tevi de apa calda ( sper ca m-am exprimat corect, nu sunt de meserie sudor... 8) )....le-am pus pentru ca sunt foooarte grele, comparabile cu plumbul

Pentru a ascunde tot ansamblul motor+decodor, am ales sa-i construiesc de la zero o prelata dupa cum a am vazut la LDH.....Saru' naaaaa for sharing :!: 8)

Materiale folosite, farfurie fur-gasita pe la bucatarie( atentie la soacra si / sau la nevasta...eu a trebuit sa ma asigur de 2 ori :lol: :lol: ), aracet de parchet Moment , ziare si apa (....paie si bataie... :) ).
Am luat ca model o prelata Wiking, am invelit-o in folie alimentara pentru a nu se lipi definitiv de ziare, am inceput sa adaug strat dupa strat, ziar dupa ziar....si iata ce a iesit:





Mentionez ca tot ansamblul s-a uscat in cca 12 ore.

Iata si prelata mea gata uscata si decupata :



....si montata pe drezina:




Am dat si o mana de vopsea, am avut la indemana un spray DenBraven cu Ral 1001:




...si montata din nou pe drezina:




Drezina inca nu e terminata, mai trebuie sa adaug cate ceva la ea....mai mult ca sigur ca voi da cu ceva prafuri pe prelata si pe drezina, voi vopsi cu rosu pe sub sasiu...eheee !....mai este de lucru....

Iata si doua filmulete cu drezina mea:





Marius.
 
@Cristian-horea,

Masina eu am luat-o gata asamblata ( asa a fost sa fie, recunosc ca mi-ar fi fost mai usor sa fie neasamblata...).
Codul ar fi Kibri 13531 .
Eu am cumparat masina de aici:
http://caiferate.21.forumer.com/viewtopic.php?t=1763.

Marius.
 
sesamcave, spune-mi te rog, cum se înţelege decodorul Uhlenbrock 76420 cu motorul model vechi MEHANO? Pentru mine e foarte important deoarece am mai multe locomotive IHC (MEHANO american) si m㒠gindeam s㒠le pun decodoare Uhlenbrock. Decodoarele LOK PILOT BAZIC şi Hornbach nu merg bine la Mehano şi m-a costat ceva bani ca s㒠aflu acest lucru. Mai ales cele Hornbach sunt foarte proaste. Motoarele in 3 poli atât Mehano cât şi cele mai vechi Roco, la viteze mici, cu decodoarele menţionate mai sus, merg numai în şuturi....
 
Salut,

In primul rand, Dorin cred ca te referi la decodoare HORNBY !!

...iar astea sunt , ca sa citez un clasic in viata, ORRRRIBILLLEEE !!!! 8) :(
Nu merg bine de nici un fel pe motoare cu 3 poli, iar pe cele cu 5 poli trebuie sa faci o multime de setari !!!!
Acum e drept de spus ca eu am incercat doar cu cele mai ieftine, ce duc maxim pana la 0.7 A !!!...dar astea sunt cele mai comune la noi pe piata !!!

Mai sunt si cele de 1A, dar astea nu le-am incercat !!!...si nici nu cred ca le voi incerca, deoarece pretul este apropiat de ESU V3.0...deci clar stiu ce voi alege :wink: !!!!

Stiu ca am pus odata pe un Roco Taigatrommell si....zvacnea la pornire, chiar daca inchideam sesiunea, locomotiva isi continua drumul, in caz de frana de urgenta, la fel, locomotiva se tooot ducea etc etc etc :D
La fel , am incercat sa montez un Hornby si pe o drezina Bachmann...esec total !!!!!!!!!!!!

Ca sa nu mai spun ca nu are toate CV-urile, adica mai are si cv-URI care NU se pot schimba sau care NU se pot accesa.........!!!
A mai fost , daca nu ma insel, o discutie de gen pe forumuri....

Cu Uhlenbrock , motorasul Mehano se intelege de minune, l-am montat si a fost DRAGOSTE la PRIMA VEDERE !!!! :D

La decodoare cu "succesuri", trebuie sa mai trecem si Digitrax-urile ( chiar de tip Basic si sunt excelente ), si Esu V3.0 !!!

Ce am observat la Uhlenbrock 76420 , NU poti sa faci luminile cu efect de girofar, Mars light sau alte efecte speciale !!!.....merge doar sa dimm-ezi lumina, adica sa reduci / cresti din intensitate !!!

Personal, ti-l recomand : Uhlenbrock 76420 este un deodor foarte versatil si ...merge din prima !!!

Marius.
 
Mulţumesc pentru ră’spunsuri. Legat de denumirea decodorului, nici nu mai ţineam minte c㒠am scris aşa o prostie.... M-am mirat şi eu când am vă’zut acum.... Nu ştiu unde mi-a fost mintea când am scris. La Hornby m㒠refeream, evident..... cele mai sensibile şi mai proaste decodoare pe care le am. Nici unul nu mai funcţioneaz㒠bine. Unul a pierdut total funcţia luminilor iar la celă’lalt s-au dus doar luminile din faţă’.
Primul s-a şi setat brusc singur pe 14 viteze.... Åži aşa a ră’mas.... Mare ciudă’ţenie!
M㒠bucur c㒠decodoarele Uhlenbrock pot face motoarele mai vechi sau în 3 poli s㒠mearg㒠normal..... îmi dau speranţe pentru rezolvarea problemelor mele.
în ceea ce priveşte efectele ,,speciale", nu sunt un pasionat al brizbrizurilor aşa c㒠nu m㒠afecteaz㒠dac㒠decodorul doar îşi face treaba şi atât. Asta şi vreau! Åži s㒠fie rezistent!
Apropos de zvâcnire.... cu Hornby.... şi la mine face din astea.... m㒠gindeam c㒠e motorul sau are ceva unitatea digitală’.... :D