maus5....LDH-ul 70 pe care-l vezi în pozele lui Michael, din ceea ce am văzut şi eu trecând prin zonă, mai ales cu "campania eolienelor" de la Agighiol-Valea Nucarilor (în zona Tulcea ce implica şi trecerea prin Tulcea), este în gara Baia, partea gării spre ieşirea dinspre Babadag-Tulcea şi care este la aproximativ 50 de metrii pe dreapta drumului de Tulcea (DN 22 Constanţa-Tulcea).
Aceeaşi locomotivă o poţi vedea şi pe Panoramio unde ai să găseşti pe acel loc un indice de poză 251 al cărei autor este Tiberiu Ciolacu.... Pe "Panoramio", deasupra gării Baia este un nor destul de mare, ce acoperă gara, dar spre nord, unde sunt silozurile, imaginea e curată......
P.S. Cu ceva ani în urmă (chiar eu am trecut peste linie) aici în gara Baia, în zona asta a silozurilor venea dinspre dealurile dintre Beidaud-Ceamurlia de Sus, (din stânga sensului spre Tulcea) o linie îngustă ce traversa aici DN 22-ul şi intra în gara Baia....unde în gară se mai vede şi azi, pe partea spre "centrul comunei"-spre gară, o rampă înclinată, unde urcau vagoanele de îngustă, pentru descărcare. Rampa este construită din cărămidă...ruinele se mai văd, aşa cum am mai spus.
De linia de îngustă, mi-aduc prea bine aminte, fiindcă, eu venind de la Constanţa la Tulcea şi nevăzând (fiindcă nu era nici un indicator de trecere la nivel ci numai de "Atenţie", m-a luat "miliţianul" de la Baia la purecat...se întâmpla în 1988...şi "că de ce nu m-am oprit să mă asigur la trecerea peste linie"...... M-am "hârâit" cu el şi i-am spus că nu e indicator de "trecere de nivel", chiar invitându-l să mergem împreună să vedem ce semn avem (eu nu purtam centura nici atunci)......Toată "comedia" am curmat-o cu 30 de lei...pe vremea aia.... Abia aşteptam să ajung la Tulcea.....