Dioramea mea feroviara!

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Loco

Member
7 Ianuarie 2012
17
0
ploiesti
LOCATION
ploiesti
De ceva timp am achizitionat materiale pentru a construi o diorama si iete ce a iesit!
Un video: http://www.youtube.com/watch?v=cM__Ribb2n4






 
Beton! se vad toate trenurile si nu a mai reusit nimeni sa puna o poza de 7 ori. :D

Un mic ajutor :



Pai are ca trebuie sa faci cam asa: Dai click pe ''Direct Link", retii, pui
si tot asa. Pt siruri dai space intre poze, pentru suprapunere , Enter.

Spor!
 
Daca este prima diorama, nu e foarte rau.
Puteai sa faci ceva relief, niste drumuri care sa duca la fiecare casa, un peron pe langa linie, un terasament pentru linie.
Si atentie, la dimensiunea dioramei cele doua vagoane de calatori nu prea au ce cauta acolo.

Spor in continuare.
 
Da , e prima diorama.Am sa fac drum care o sa duca la fiecare casa.Cele 3 case biserica si cele din stanga le-am primit acum cateva zile si mai trebuie sa mai comand cateva drumuri,niste brazi etc.(Am doar 14 ani :D)
 
Nu-i rau pentru inceput. Asa am inceput cu totii ,ceva mai simplu prin care ne formam mana si anumite tehnici de lucru iar apoi, incet si beneficiind de sfaturile celor mai experimentati confrati, incepem sa ne perfectionam.
Important este sa ai vointa,rabdare (timp si resurse financiare) si sa vezi ce minunatii pot iesi din mainile tale.
Succes pe mai departe
 
Decat sa comanzi drumul,mai bine il confectionezi tu.
Ai mai multe tehnici de executie, dar o sa iti prezint una foarte simpla:
Iei o coala de poliestiren extrudat sau carton cu o grosime de 3-4 mm, tai fasii de 8cm, le lipesti pe diorama, dupa care o vopsesti cu gri(culoarea se obtine din var lavabil alb combinat cu colorant negru si il aplici cu un penson).
Simplu si ieftin.
 
Loco a spus:
Cum pot sa dau o tenta de rugina sinelor?Exista vreun colorant special?

Nu exista ceva special.
Achizitionezi niste vopsele acrilice gen "Termpera" le combini pana obtii o culoare maro-roscat, cat mai aproape de culoarea ruginei si le aplici cu un penson de o parte si cealalta a sinei. Atentie, sa nu atingi cu pensonul si partea de contact a sinei.
 
Bravo Loco pentru prima dioram㒠e super bestial㒠! Vei face tu şi mai mult.
Pentru drumuri eu am alt㒠sugestie (o iei pe care o crezi mai practică’):
Faci în Office Word sau unde te pricepi mai bine, un drum asfaltat fals, gri cu alb normal şi îl scoţi la imprimant㒠pe coli A4 auto adezive. Pui aşa cum spune peace, carton cu grosime 3-4 mm şi lipesşti ”strada”. Pentru curb㒠faci la fel doar c㒠faci un semi cerc, dac㒠te pricepi la lucru pe PC vei reuşi. Acum faci cum vrei tu :d.
 
Radu, uite o sina vopsita cu tempera.



A prins foarte bine vopseaua.
Nu stiu de ce cred multi ca vopselele acrilice nu au aderenta pe metal. Cand zugravesti cu var lavabil si murdaresti o clanta din metal si nu o stergi imediat, cam cat de greu o cureti cand se usuca. Varul lavabil este o vopsea acrilica si depinde,intradevar, de calitatea vopselei.
 
Ruginirea sinelor se face cu vopsele acrilice, fie din cele dedicate, de tip revell, fie de uz general pentru pictura. Aplicarea de regula se face cu o pensula fina. Aderenta este buna, zona de aplicare (lateralul sinei) permite ca vopseaua sa nu fie supusa actiunilor mecanice de tot felul deci sa aiba durabilitate.

In general, pe langa ruginirea sinelor se mai practica si murdarirea traseului. Adica daca o sina este ruginita, inseamna ca bucata respectiva de cale este utilizata foarte rar sau neutilizata. Aceasta implica si diferite alte urme si buruieni, vegetatie pe terasamentul de cale ferata.

Ca sfat general, am vazut ca multa lume practica intensiv ruginirea traseelor. Pararea mea este ca din multitudinea de linii de pe o macheta, doar o parte trebuie astfel modificate, nu toate pentru a nu cadea in monotonia imaginiii rezultate, invers decat a tutusor sinelor perfect curate.
 
Revin,
Radu161 are perfecta dreptate, vopselele amintite sunt complet diferite, au baze diferite. Una e vopseaua acrilica, alta e vopseaua tempera, alta e vopseaua in ulei. Vopselele in ulei sunt utilizate la detalii ulterioare pe machete de tip wash, au marea proprietate ca nu-si modifica culoarea in timp si dupa uscare dar se usuca foarte greu. Timpul de uscare (completa) este de regula de la cateva zile la cateva luni.

Vopseaua tempera este buna pentru oaresce aplicatii pe cartoane.

Liderul in domeniu ramane vopseaua acrilica, cu aplicabilitate pe o gama larga de suporturi, si care are uscare rapida.
 
Uite Radu eu am aplicat cu asta ....



.... si te asigur ca a facut aderenta foarte buna pe metal.
Pentru ca nu e o zona care sa fie atinsa de rotile modelelor nu se zgarie suprafata, dar daca totusi vrei o rezistenta ceva mai mare adaugi o picatura de var lavabi si ai facut o vopsea acrilica, care este pigmentata cu vopseaua tempera.
 
Am incercat ruginirea sinelor cu niste tuburi nu tempera,alta firma si a iesit ceva de genul asta:

http://imageshack.us/photo/my-images/233/sany0071q.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/214/sany0070o.jpg/ :D
 
Salutare. Vazand pozele facute de tine, mentionez ca efectul e destul de bun. Intr-adevar la tempera exista doua riscuri mari: ca vopseaua sa sara dupa uscare sau la o stergere cu ceva mai umed. A doua varianta ca adera f greu. Iti sugerez, pe baza experientei mele de machetist, cere e mai mult de un an sau doi, ca sa cumperi vopsele acrilice. Sunt multe firme care produc game de vopsele acrilice d f buna calitate. Cumperi o nuanta f apropiata de rugina de pe sine si aplici ori cu aerograf ori cu pensula. Se poate aplica si o uzura de efect dupa uscarea culorii. Iti mai sugerez ca se poate aplica o baza de acrilic, peste care tempera (varianta testata si de mine in alt context) caz in care aderenta e f buna, chiar excelenta.
Tine-o tot asa.Loc de imbunatatiri exista intotdeauna dar baza ce am vazut la tine e promitatoare. Succes.
Respect