Diorama lui Wesley

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Wesley

Active Member
7 Octombrie 2010
163
1
Resita
LOCATION
Resita
Am sa va prezint in sfarsit si eu poze cu diorama mea......... este inca in pragul de inceput....... deci probabil va mai suferi modificari pe parcurs...... initial a fost altfel amenajata dar am modificato akum o saptamana...............sper sa va placa!!!:):)

pt inceput o poza de ansamblulinia 1 si cea ce va duce la remiza vor fi finalizate curand


frumoasa V100 odihninduse in fata gariimicul cartier de casute...... care cu timpu va fi mai maricel:p

si niste vagoane lasate la un cap de linie.......


si inca o imagine de ansamblu:)
VOI REVENI CU POZE PE PARCURS CE DIORAMA VA EVOLUA!!.Toate cele bune....Wesley.......
 
Salut si spor la lucru.
Am o mica sugestie de facut. Liniile sunt foarte apropiate de marginile plansei din lemn. De pozitionare nu ma leg, existand aici doua curente, unul care sugereaza montarea nonparalela a traseului cu marginile blatului, respectiv un curent care permite acest lucru. Stiu ce greu se face rost de spatiu, mai ales pentru scara H0, asa ca din punctul meu de vedere pozitionarea liniilor in mod paralel cu marginea este acceptabila. Insa, daca ramai in pozitia actuala cu sinele, acestea sunt prea apropiate de margine. In primul rand exista posibilitatea de a cadea pe jos din materialul rulant, daca nu protejezi cumva marginile. Mai este insa un aspect, mult mai important. Urmeaza sa construiesti prisma de terasament, pentru care, daca pozitia sinelor ramane in forma actuala, nu o sa ai loc (ma refer aici la partea dreapta a infrastructurii).

Un alt aspect se refera la o nedumerire a mea si anume pozitionarea reperelor pe polistiren expandat. Nu ai povestit nimic despre pante, daca acestea exista sau nu. Daca mentii terenul plat, acea placa de polistiren nu isi are sensul, nefiind necesara coborarea la cote negative. Mai mult, fiind din cel expandat si nu extrudat, te incurca foarte mult la montarea diferitelor componente din punct de vedere al rezistentei.

In ultimul rand, ca sfat pur subiectiv, renunta la simetrie. Aceasta este daunatoare si in fotografie, iar aici nefiind vorba despre un oras mare reprezentat la scara, poate fi suparatoare. Aceasta este insa o chestiune exclusiv bazata pe gusturi.

Spor la lucru in cele ce vei face pe mai departe.
 
Prietene mi se pare banal de simpla,e mult loc risipit ,frumos e sa vezi materialul rulant plimbanduse.
Documenteazate bine sa nu trebuieasca s-o modifici,nu stiu de ce ai pus polistirenul,eu asa am prins linile;


Dar tu sti mai bine Spor :D
 
Budy stiu ca e simpla:p......... dar asa vreau eu so fac simpla fara dealuri............... mam saturat sa vad aceleasi idei la orice colt:)
 
@ Wesley: nu e rau ca ai pus placa (placile) de expandat. Am inteles ca nu vrei munti, tuneluri, etc, dar chiar pefect plan nu este ok. Poti face "scobituri" in anumite locuri in placa de expandat, iar in alte locuri niste ridicaturi, pentru a da o forma mai realista terenului; nu trebuie sa fie crevase sau, ma rog, chestii abrupte, ci doar niste "unduiri" ale pamantului. Adica poti considera linia ca nivel zero, iar in rest poti face niste plusuri si niste minusuri fata de acest nivel zero. Altfel, vorba celor de mai sus, placile de expandat nu isi au rostul, mai ales ca expandatul amplifica sunetul rezultat din rularea trenurilor. Parerea mea.
 
Multumesc tuturor celor ce imi dau sfaturi............. da fratzilor asa e......... am inceput si eu sami dau seaama ca,chiar fara nicio denivelare e prea simplu........ asa ca in viitoru apropiat o sa ma gandesc la metoda de a amplasa niste delusuri in unele locuri.............. pe care probabil vor fi plasate si niste cladiri.............. sau daca nu o sa gases idei de a face niste dealuri simple si unde sa le fac......... macar niste tunele sa fac .....si alea vor schimba cat de cat imaginea.......... daca aveti propuneri va ascult cu mare placere.............. multumesc :):)Ms fain............''Wesley''.........
 
Prietene frumusetea acestui hoby e ca nu vezi acelasi forme de relief pe fiecare diorama ele difera ,ca si in realitate.Cauta un program de proiectare pe calculator :

eu asa am inceput ,si e ok
Polistirenul care l-ai pus e expandat nu e bun te apesi pe el se deniveleaza ,nu ai nevoie de polistiren ,pune extrudat de parchet de 3 mm sub sine.

Toti colegi au dreptate ,trebuie sa fie mai diversificat relieful,si ai loc si de un tunel.