diorama lui marianrahova

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

MARIANRAHOVA

Active Member
13 Septembrie 2008
151
0
bucuresti
LOCATION
bucuresti
salut dragi forumisti.
in sfrasit, dupa lungi asteptari si beneficiind de ajutorul unui confrate de suferinta ,care m-a ajutat sa pot posta poze ,caruia ii multumesc pe aceasta cale(doru_b), si contrar la ceea ce se vorbea pe un alt topic,,ca nu se mai consturieste nimic,, am desavarsita placere sa va prezint diorama care mi-a rapit tot timpul liber din ultimile luni (si toate economiile).











pentru moment cam atat cu pozele, sa nu va plictisesc prea tare. astept pareri despre ce a iesit si daca mai doriti mai am si alte poze poate mai frumoase decat cele prezentate
 
revin :( si i-mi cer scuze pentru ciorba de legume care a iesit la postarea pozelor, cam atat am putut sa ma descurc cu tehnologia noua si promit ca data viitoare voi posta mai bine
 
multumesc mult pentru ajutor ldh.accept tot felul de critici, pentru ca asa invatam . promit ca foarte curand sa pun si alte poze ( sper ca de data viitoare sa pot sa le postez corect :( ))
 
Uite ca mai lucreaza cineva pe la noi, si nu zice nimic, este de la Suprize, Suprize (fara primul R, ca la noi. Cu PETRENTII :D
Baga jeg, faina, fum de trabuc, ce ai pe-acasa.
 
dupa cum am promis am revenit cat de repede am putut cu noi poze si cu cateva date despre diorama: are 5m/1,25m, circa 50 de m de sina,3 trasee,50 de cladiri,300 de pomi,250 de figurine,un sistem de telcabine, locomotivele sunt manevrate
:D de un sistem digital piko (digi 1 + digi 2) care contrar divergentelor aparute pe forum despre acest sistem eu ma inteleg foarte bine cu el.


http://i1028.photobucket.com/albums/y344/marianrahova/IMG_3459.jpg] <IMG src="http://i1028.photobucket.com/albums/y344/marianrahova/th_IMG_3450.jpg">
 
si un ultim set ,ca sa nu va plictisesc prea mult. astept intrebari si mai ales critici :( ,dar va rog sa nu fiti prea duri cu mine. totusi daca nu v-am plictisit in viitor mai pot posta si alte poze.

 
wow... felicitari!

Te invidiez pentru spatiul generos de care ai parte.

Am si eu o curiozitate... vagonul cu calatori este homemade sau asa l-ai cumparat ?

Ceva poze/detalii din timpul construirii ?

Dupa constructia unei asemenea diorame cred ca ai acumulat o experienta destul de importanta.
Ce sfaturi ai pentru cei care vor purcede la drum in perioada urmatoare ?
 
licurici multumesc pt apreciere.despre spatiu trebuie sa precizez ca am sacrificat sufrageria :( ,dar orice placere cere sacrifici,nu?. vagonul de calatori este unul roco ,dar eu ,la toate vagoanele montez lumina interioara si calatori. am si poze din timpul construiri dar nu le-am pus ca am zis ca si asa sunt prea multe poze postate si voi pune poze din perioada construiri numai punctual . ca sfat (nu stiu daca sunt in masura sa dau eu sfaturi,sunt altii mult mai experimentati care le pot da) , sa ai idee foarte clar ce anume vrei sa construiesti,sa i-ti lasi imaginatia sa zburde,sa cantaresti toate sfaturile care ti se par utile dar sa faci ceea ce simti ca poti face.
toate cele bune si daca te intereseaza cum am construit ceva anume de pe diorama te astept cu alte intrebari
 
:D pai daca tot ai zburdat cu imaginatia, un pic de critica nu strica. Mie, personal, iarba si vegetatia in genere mi se pare prea uniforma. De acuma, dupa ce ai terminat-o incepe distractia. Mai pui peste ea, mai scoti un pom, mai pui altul, si ai sa vezi cum se schimba ecuatia.Eu recunosc ca produsele Noch nu m-au convins, tocmai pentru faptul ca sant monotone la culoare. ca dimensiune si realism. Vegetatia in natura arata ,foarte diferit de la metru la metru, cu iarba aia pusa in camp electrostatic iese un covor uniform ca dimensiune si culoare, mai mult un teren de golf ingrijit decat ceva salbatec. Daca insisti cu altceva peste ele, presarate ca sarea si piperul, o sa vezi cum se schimba tot. Felicitari pentru spatiu si munca depusa.Pe mine personal ma preocupa mai mult teraformarea si vegetatia decat restul.Aia da farmecul aparte acestui hobby.Spor la trenulit. Uite ce mi-ar place mie pe aia 5metri lungime. :p









Ia incearca sa iei lichenul ala ,sa-l scufunzi in aracet diluat si apoi sa-l presari cu niste frunze, sa vezi cum o sa apara.




;-)
 
draga ,,gamitzu,, orice critica este constructiva asa ca o accept cu placere. cat despre vegetatie, asa cum ai spus si tu, acum practic diorama este cam gata voi inceoe sa lucrez la patinarea cladirilor la remodelarea vegetatiei . recunosc ca am neglijat partea cu vegetatia si natura axandu-ma mai mult pe partea cu orasul si infrastructura feroviara.


pt ,,macleod,, intradevar au fost multe negocieri si tratate de pace :D ,dar intr-un final binele a triumfat :lol:
 
:p nu e critica , e un sfat simplu.Poti sa incerci intr-un coltz.Daca te uiti in spatele blocului prin balarii, o sa vezi dupa ce te uiti la ele 5 minute, ca unele sant mici, altele sant mari, diferite culori, pe ici pe colo se vede solul. Fanul de la Noch nu imita deloc iarba naturala. Aia creste in smocuri nu covor uniform. Daca nenea de unde faci cosul cu materiale are Woodland, ia de proba si incearca.Cate un plic de proba nu strica. Daca o sa te uiti in pozele cu ce mi-a iesit de la WS, o sa vezi ca fiecare boschete sau smoc de iarba are forma lui. Spor la trenulit. Misto este faptul ca la o diorama nu termini niciodata, mereu mai pui ceva, mai scoti, schimbi culoarea la iarba, reasezi pomii,etc.
ps. in una din pozele trimise , aia cu un coltz din modul se vede lichenii muiati in aracet si presarati cu frunzis fin.
 
frumos ,frumos ,frumos :aplauze:
cu putin jeg si mizerie pe diorama si pe modele va deveni chiar un colt de realitate :aplauze:
 
pai acum ca teoretic diorama este cam gata, si alta treaba nu mai am ,urmeaza sa transform acest colt de lume :lol: intr-o fraternitate cu dragul nostru bucuresti( o minzerie de nedescris :D )
 
nici chiar asa :-?
ma refeream ca putin afumate portalurile de la tunele,niste boscheti aruncati pe ici pe colo,cladirile putin patinate de vreme,locomotivele si vagoanele pre sunt 'ca scose din cutie'......
oricum felicitari si spor in continuare :aplauze: :lautar: