Diorama ICEfan 1:160 N

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

ICEfan

Well-Known Member
5 Septembrie 2008
301
0
ARAD
LOCATION
ARAD
Salutare tuturor,

Dupa o lunga absenta incerc sa revin in randul celor care isi construiesc o diorama. :) Sper ca de data aceasta sa reusesc sa o si finalizez.

Mai jos gasiti schema traseului:

Cateva Detalii tehnice:

Dimensiuni: 148 cm x 74 cm
Sine Fleischmann Picolo
Digital: Centrala Roco z21 (alba)
Decodor digital pentru macaze. Roco 10775
IN PLAN Faller car system cu un autobus
Epoca IV-V

Diorama va fi pe 2 nivele. In poza sunt afisate doar liniile care sunt la vedere.

La nivelul 0, va fi o gara mare, un depozit pe linia moarta din stanga, spre stanga traseul intra intr-un tunel si urca pe linia exterioara a unui helix, iese din tunel, unde este linia dubla pe helix, si apoi intra intr-un alte tunel sub munte, si iese la nivelul 1, tot pe linia exterioara. Apoi intra in grara mica, si se intoarce, trece un pod si intra pe linia interioara a helixului. (La nivelul 1 va fi gara mica si un mic satuc, 2-3 case, sediu pompieri etc.) si coboara, pana la nivelul 0, iese din tunel o scurta bucata, dupa care intra intr-un alt tunel pe sub nivelul 1, si apoi iese din tunel in partea din dreapta a garii mari de la nivelul 0.


Voi folosi semnale (semafoare) de la Viessmann (Einfahrt signal, Ausfahrt signal si Block signal).

Rugamintea mea este daca ma puteti ajuta, sa marcati pe poza exact pozitia si orientarea si tipul de semnal pe care trebuie sa il folosesc E, A, B.

Astept pareri, comentarii si mai ales raspuns la rugamintea adresata mai sus.

Multumesc anticipat
 
Planul pare interesat. Ce nu sunt sigur ca o sa iasa conform asteptarilor tale este bucata de helix care iese din munte si intra inapoi in tunel: 1) este destul de scurta si daca vei avea garnituri mai lungi s-ar putea sa ai ambele capete ale trenului ascunse, si cred ca asta n-ar arata bine cu 2) raza curbei este prea mica si imbinarea intre vagoane nu va arata 'natural'.
 
Multumesc pentru aprecieri. Garniturile vor fi formate din loco + 3 Vagoane lungi de calatori. trenul iese complet din tunelul din munte, inainte sa intre inapoi in tunel.
La punctul 2 ai dreptate, nu arata deloc natural fiind curbe R1 si R2, dar stii si tu cum e in modelism, compromisuri peste compromisuri. In spatiul alocat, am facut si eu ce-am putut. important este ca se invart trenuri :)
 
Spor la lucru, o sa ai nevoie. Si eu am un glitch la razele mici, am incercat sa le evit pe cat s-a putut. Locomotivele lungi arata urat sau nu ruleaza perfect pe razele mici. Nu mai vorbesc de vagoanele de calatori. Asta inseamna ca o sa te limitezi la material rulant mai scurt, un Chalanger, Big-Boy sau alta articulata lunga nu va rula pe razele alea R2. Eu am ajuns acum (dupa diorama din dulap) la concluzia ca e mai bun un triaj mare pe langa perete unde sa fac manevre decat sa le rulez pe o diorama unde locomotiva musca din vagonul din spate. In rest numai de bine si sa vedem ceva poze cu inceputul, ala e cel mai greu :D
 
Gamitzu, multumesc pentru urari, de inceput am inceput, o sa incarc si niste poze in masura timpului disponibil.
Diorama va fi ep. V, diesel si electrice, asa ca ma incadrez cu materialul rulant existent.


Intre timp a sosit si Autobusul :) Va fi o adevarata aventura sa il incadrez in peisaj ...

 
Nu am timp din pacate in aceste momente sa prezint evolutia lucrarilor la diorama in ordine cronologica, dar vreau sa prezint o "prima victorie" si anume un filmulet cu primul test pe dioarama pentru FALLER CAR SYSTEM la Scara 1:160 N. Deocamdata jumatate de traseu a fost testat.Astept pareri, pietre, idei ETC.

Am folosit pentru traseu ABS de 3 mm in care am facut un canal, unde am montat sarma. Momentan este lipita cu banda de hartie, (de aceea se si agatza la un moment dat in film autobusul)

https://www.youtube.com/watch?v=RC_Fvm2JXik

Intentionez ca din loc in loc sa pun PICATURA pentru a fixa sarma in canal.

Am nevoie de niste idei, cu ce sa acopar drumul mai departe ? Cu sosea autoadeziva de la Noch? Alte solutii ?
 
Salut !Va fi o diorama foarte bine realizata din punc de vedere technic,restul ramane imaginatiei.Razele mici vor crea mari problem pe viitor ,daca vei incerca sa rulezi loco si vagoane mai lungi de 12 cm.Am urmarit filmuletul si cred ca autobuzul ( si poate si alte vehicule) vor da culoare si aspect plin de viata acestei diorame.Ca o remarca ,soseaua ar trebui sa fie un pic mai jos cand trece pe sub podul metalic,banuiesc ca nu ramane asa cum este acum :lol: La varianta sosea cred ca ar merge sa tiparesti la imprimanta si apoi sa le adaptezi la scara folosind paint.( este drept ca este ceva de munca) .Spor la munca si la mai mult timp :aplauze: :cafea:
 
Salutare tuturor,

Mai jos gasiti un filmulet cu testul traseului complet Faller Car System.

Astept pareri idei etc.

De mers merge acum trebuie sa il fac sa se si opreasca. Autobusul are incorporat senzorul reed care il face sa se opreasca la actionarea unui electromagnet.

Astept idei de electromagneti ieftini, ca 23 eur /buc la faller nu dau, ca imi trebuie 6 buc. (Vreau sa opresc autobusul in 2 statii langa fiecare gara, si la cele 2 bariere (pe ambele sensuri


https://m.youtube.com/watch?v=Fgk-9MEnNdQ
 
Salutare tuturor,


Am facut rost de toate semnalele necesare.

Am 4 semnale de intrare in gara cu 3 leduri (1 rosu 1 galben 1 verde)

Am 10 semnale de iesire din gara cu 6 leduri (1 verde, 2 rosu, 2 alb(galben), 1 galben)

Cateva dintre ele au si vorsignal ? 4 leduri (2 galben, 2 verde)

si as mai avea 3 semnale (block signal) pe care sa le folosesc ca semnale de manevara (intrare de pe cele 3 linii moarte pe principala)

As vrea sa le fac sa functioneze in digital cu centrala z21.

Am vreo 100 de fire - HEEELP

Unde gasesc decodor cu 100 de iesiri ? A facut cineva o diorama in digital cu semnale functionale ?