Diorama HO_Emanuel

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Emanuel

Active Member
17 Februarie 2012
73
0
Brad
LOCATION
Brad
Salutare,

Am deschis acest topic pentru a prezenta diorama la care lucrez de 3 saptamani la scara HO.Diorama am inceput sa o construiesc doar pentru a achizitiona faimoasele locomotive 060 EA, CFR Marfa si 060 EA, CFR delfinu.
Pentru traseu am folosit sinele si macaze KLEINBAHN MADE IN AUSTRIA ,relieful este realizat din polistiren cu grosimea de 5 si 3 cm, aracet pentru zugravit si fase medicale, la baza machetei am folosit osb de 6 mm.

Forma traseului:


relieful:


Diorama in prezent:
 
Salutare

Astazi mi-au au venit setul HO FALLER 190416 si 2 seturi de portale Faller 120561 :D revin maine cu poze...........

 
Salutare

Astazi am reusit sa inprumut pentru cateva minute un aparat foto, pentru a poza evolutia dioramei............ :Dmai este de lucru......

 
Multumesc frumos pentru apreciere Wesley, tot astazi am inceput sa lucrez la partea electrica pentru locuinte. :roll:
 
as face si eu chestia asta dar din pacate nu ma pricep la chestii de genu curent becuri si asa.....nush cum am sa fac ...sper sa ma descurc cumva...sa gasesc pe cnv cine sami dea detalii clare despre asta
 
Salutare revin cu cateva poze......

Poza din ansamblu a dioramei care a suferit iar niste modificari :D


.....am reusit sa finalizez tunelele din partea dreapta......


.......versantul l-am terminat urmeaza sa aplic stanci..........


Am facut o modificare majora a reliefului din partea stanga si am schimbat pozitia portalele tunelurilor

 
Salutare!
Felicitari pentru diorama. As vrea sa punctez cateva lucruri pe care le-am observat:
- garniturile nu vor fi vizibile decat in zona garii, 60-70 % din traseu este sub munte;
- incearca sa faci cateva guri de vizitare pe laterale si in spate, pentru eventualele cazuri de deraiere;
- cele doua portal din stanga nu trebuie montat in planuri separate.

In rest e bine! ;-)
 
Rupe simetria! varfurile sunt cam la aceiasi inaltime. Terasarea cam in oglinda. Zona plana prea plana. Daca totusi lasi aceleasi cote, incearca de exemplu in stg padure, iar in dr vegetatie alpina si ceva cabane. Spor!
 
Multumesc pentru critici, idei si sfaturi pe care le-am primit am sa ma conformez pe parcurs si am sa repar esecurile din urma.

Tatra:Am realizat in unele locuri guri de acces la linie dar nu le-am si pozat.
obiwan:Mi-am dat seama acum cand este prea tarziu egalitatea dealurilor intre ele dar poate am sa le modific putin sa nu mai fie aproape la fel.Iar zona plana am sa o fac putin mai lina am sa incerc.

Numai bine!!!!! :D
 
eu mai degraba as taia din muntele din stinga, l-as face deal, prin care ar trece un defileu si as pune calea ferata la vedere.asa cum spuneau si colegii...rupi simetria, ai cale ferata la vedere...si posibilitati mai mari de desfasurare in trei dimensiuni...un munte care se termina asa abrupt si acolo este asezata o gara, nu prea merge.vreau sa spun ca este nevoie de o concordanta in imagine...ceva ce da adincime si in acelasi timp atrage atentia.incearca sa vezi intregul pe bucatele si astfel sa ti se dea o imagine integrala!!!
am batut cimpii cam mult!!!
o seara placuta!
 
Am pus cap la cap toate parerile si am ajuns la o concluzie ca trebuie o schimbare prima schimabare este a linie cu alta noua si a reliefului doar muntele din dreapta va ramane si cel din stanga se va modifica in deal iar garniturile se vor vedea mai mult.