Dacă citeşti mai atent, aici pe forum găseşti răspunsuri la foarte multe întrebări.
Dacă de abia începi o dioramă e bine să te documentezi un pic, că după aceea îţi vei da seama că te-ai grăbit şi puteai să faci lucrurile mult mai bine.
Mai bine, pentru că tot eşti la început, pleacă direct pe digital, nu se compară satisfacţia faţă de analog, e diferenţă totală. Eu de exemplu mi-am făcut şi staţie digitală, pentru început, cu 200 de roni îţi poţi face şi tu, citeşte aici:
http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7296&postdays=0&postorder=asc&start=150
http://usuaris.tinet.cat/fmco/home_sp.htm
http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=66
Dar dacă vrei neapărat în analog, atunci vei avea nevoie de, măcar, un panou cu butoane de la care vei hotărî ce locomotive să plece, adică, întrerupi linia pe o distanţă aproximativă de două ori lungimea unei locomotive. Aceasta va pleca în momentul cînd tu vei apăsa butonul de pornire şi locomotiva va primi curent şi pe partea de linie întreruptă.
Eu la prima dioramă (TT) am utilizat la macaze acţionare cu motoraşe conrad ( jucarii.com.ro ) care au în plus şi un comutator, prin acesta, odată cu acţionarea macazului pe o anumită direcţie alimentam porţiunea de şină întreruptă pe acel tronson, şi locomotiva se punea în mişcare.
Soluţii sunt foarte multe, doar trebuie să te documentezi un pic, că după aceea vei constata că munceşti degeaba şi este păcat de bani.
spor