După foarte multe ore de analiză a diverselor materiale existente pe web şi în concordanţă cu dezideratul meu de a realiza o dioramă complexă (epoca IV-V, DB, diesel şi electrice, fără aburoase), dar funcţională în acelaşi timp, care să permită scenarii deosebite şi totodată o eventuală extindere (pentru cînd voi deţine un spaţiu mai generos, într-o casă mai mare cel mai sigur) am ajuns la proiectul de mai jos.
Acesta este realizat pe o masă cu dimensiuni 155 X 95 cm, proiectarea fiind realizată cu Anyrail, versiunea completă.
Ca şi instalaţii feroviare am în vedere următoarele:
1 Tancuri combustibil (Faller 131268)
2 Remiză locomotive electrice (Vollmer 5765)
3 Instalaţie verificare gabarit şi spălare (Vollmer 5705)
4 Subsoluri inspecţie (Auhagen 416122)
5 Remiză locomotive diesel (Rix Products 5410008)
6 Post comandă (Vollmer 5737)
7 Clădire administrativă depou
- încă nu am identificat pe site-urile de profil ceva interesant şi potrivit scenariului
8 Coloană hidraulică
- încă nu am identificat pe site-urile de profil ceva interesant şi potrivit scenariului
9 Castel apă (Kibri 39457)
10 Post comandă (Auhagen 11386)
th_diorama va fi Roco 42615
îi rog frumos pe această cale pe cei mai experimentaţi de a îşi spune părerile cu privire la următoarele aspecte:
1) va fi ceva prea aglomerat ? (intenţionez ca înainte de a mă apuca de achiziţionat componentele să tipăresc la scara 1:1 planul, să îl pun pe masă şi să văd cum arată)
2) scenariul vi se pare funcţional ? dacă nu, care sînt deficienţele ? (problemele legate de spaţiu sînt evident, dar în considerarea planurilor mele pe 30 de ani care prevăd extinderea dioramei, dar după ce luăm şi o casă mai mare, un depou ar fi un bun început)
3) este nevoie de coloană pentru alimentarea cu apă a locomotivelor ? deoarece discutăm despre diesel şi electrice epoca IV-V
în prezent, ''diorama'' este aceasta:
Acesta este realizat pe o masă cu dimensiuni 155 X 95 cm, proiectarea fiind realizată cu Anyrail, versiunea completă.

Ca şi instalaţii feroviare am în vedere următoarele:
1 Tancuri combustibil (Faller 131268)
2 Remiză locomotive electrice (Vollmer 5765)
3 Instalaţie verificare gabarit şi spălare (Vollmer 5705)
4 Subsoluri inspecţie (Auhagen 416122)
5 Remiză locomotive diesel (Rix Products 5410008)
6 Post comandă (Vollmer 5737)
7 Clădire administrativă depou
8 Coloană hidraulică
9 Castel apă (Kibri 39457)
10 Post comandă (Auhagen 11386)
th_diorama va fi Roco 42615
îi rog frumos pe această cale pe cei mai experimentaţi de a îşi spune părerile cu privire la următoarele aspecte:
1) va fi ceva prea aglomerat ? (intenţionez ca înainte de a mă apuca de achiziţionat componentele să tipăresc la scara 1:1 planul, să îl pun pe masă şi să văd cum arată)
2) scenariul vi se pare funcţional ? dacă nu, care sînt deficienţele ? (problemele legate de spaţiu sînt evident, dar în considerarea planurilor mele pe 30 de ani care prevăd extinderea dioramei, dar după ce luăm şi o casă mai mare, un depou ar fi un bun început)
3) este nevoie de coloană pentru alimentarea cu apă a locomotivelor ? deoarece discutăm despre diesel şi electrice epoca IV-V
în prezent, ''diorama'' este aceasta: