In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei.
Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Folosești un browser învechit. Se poate să nu afișeze situl acesta sau alte situri corect. Ar trebui să actualizezi sau să folosești un browser alternativ.
asa va arata noua diorama...cu ceva automatizari, plus o bucla care ma c-am enerveaza dar nu am putu sa o refac!!! bucla e suspendata c-am la o inaltime de 12 cm!
la primul traseuas dori ca la 1 cu directia <-- atunci cand locomotiva trece prin dreptul unui senzor sa se mute de la o centrala la alta (setata pe viteza 0 ca sa pot avea sunetul activ) si sa plece locomotiva de pe 2 cu directia -->! iar cand ajunge in locul sinei izolate sa se opreasca cand da de senzor si sa plece cealalta locomotiva de la 1. asta ar insemna sa se schimbe si macazele!!! si semafoarele!!! astept scheme si ajutor
si a 2 a parte asteapta si ea automatizari...nu m-am gandit in ce ar consta....rpima problema...unde montez modulul de bucla DIORAMA VA FI IN DIGITAL!!!!!!!!!! ,si ce pot folosi ca senzori...???
am terminat si blatul dioramei....
primul modul
al doilea
si modulele "lipite"
cele 2 module le-am unit...iar pe dedesupt am venit cu 3 scanduri...lipite de blat cu urmatoarele suruburi modificate!! (foarte rezistenta!!)
multumesc pentru sfaturi!!! continuarea presupune 40 de mil ...asta inseamna 4 luni de munca vreau sa imi au o loco cu decodor sunet...ca sa vad ce voi folosi atunci cand va opri la semnal,ori o alta centrala setata pe 0,ori curent continuu !! deci mai astept sugestii si in rezolvarea automatizarii
Salut, am trecut şi eu pe digital şi din mica experienţă (mi-am cumpărat decodoare 2 LP şi 2 LS şi programator, pentru că folosesc pentru comanda lor sistemul de la PIKO, fără afisaj) pot să-şi spun că dacă vrei ca locomotiva să aibă sunet atunci când se opreşte, adică să scârţîie roţile, trebuie să decelerezi constant. în cazul sistemului de la PIKO acest lucru se face prin apăsarea în mod continuu a tastei ,, - ,, altfel se opreşte fără sunetul specific. Ceea ce vrei tu, mai ales la buclă cred că poţi să obţii triplând suma de 40 mil, adică staţie să conectezi diorama la calculator şi restul de senzori şi alte decodoare, switch-uri, etc. Dacă mergi pe sistemul piko, stabileşte 2 circuite din schema ta pe care să le izolezi şi cuplezi digi1 cu digi 2. Eu aşa aş face. Automatizarea totală în digital te duce la foarte multă cheltuială şi mai pierzi şi din plăcerea de a te afla la butoane.
oarecum...sa nu exageram cu 3th_40 mil...eu as merge pe statia roco...si vreau sa opreasca fara frane etc doar sunetul motorului,si cred ca am sa folosesc dc cu polaritate inversa si singura problema ramasa ar fii intreruperea sunetului la trecerea de la dcc la dc,vreau automatizarile doar ptr licenta..in rest o sa ma joc eu cu mana mea!
Decodorelor mele de sunet , esu ls v3.5 le-am activat opţiunea de sunet şi în analog. Deci sunetul motorului merge şi în analog. Schiţele lui prognosis, în cazul în care vrei să utilizezi 2 trenuri în acelaşi timp pe un circuit se complică, deoarece e mai greu în analog să găseşti 2 locomotive cu aceeaşi viteză la o tensiune setată la un moment dat. Vei fi obligat să foloseşti mai multe condiţii, adică contacte reed şi relee, iar dacă schimbi locomotivele s-ar putea să fie necesar să modifici şi poziţia contactelor reed de pe dioramă. Cred că este bătaie de cap mai mare. Staţia roco, din câte am înţeles şi eu (nu am avut ocazia să o utilizez), nu păstrează viteza unei locomotive, dacă treci comanda la o altă locomotivă cu o altă viteză setată, preia viteza ultimei locomotive. Nu ştiu dacă am fost destul de explicit.
da ...normal ca fara relee reed si restul nu o sa mearga...si dak schimb locomotiva nu ar avea nik....am sa izolez un segment mult mai mare cam un metru si releul reed pe la miljoc sa nu faca scurt intre dc dcc,da asta si eu ca o sa revina la viteza initiala setata la inceput...si asta nu m-ar deranja prea rau,ca o sa il setez sa mearga incet,realistic. Si cand voi schimba pe alta locomotiva ea isi va face treaba pe viteza setata
releul reed e un tub de sticlă vidat cu un contact înăuntru, ND sa NI adică normal deschis sau normal închis. Nu cred ca el să-ţi facă scurt între şine. De asemenea va trebui să lipeşti pe locomotive nişte magneţi micuţi care să-ţi comande releele reed. Vezi că la HDD-uri există nişte magneţi foarte puternici şi mici, dar trebuie să ai grijă când îi tai la dimensiuni. Releele reed la răndul lor comandă alte relee care să-ţi alimenteze ce doreşti. Poziţia releelor reed pe dioramă este în funcţie de cum doreşti să automatisezi. De asemenea din câte cunosc trecerea de la un tronson analog şi invers se face în anumite condiţii şi nu oricum, altfel rişti să arzi decodoarele din locomotive.
da man ...nu sunt chiar asa de 0 ... eu am zis sa nu faca scurt dak roata locomotivei ,sau chiar a unui vagon sa fie intre sina dc si dcc,de aia am zis sa fie releul reed la o asa distanta in asa fel incat toata garnitura sa fie deja pe segemntul izolat inainte sa se faca trecerea de la dc la dcc. Am facut nijte scheme dar nuj cum sa conctez deocamdata motorasele de macaz de la rally in valoare de 25 de lei
eu am la macaze numai motoraşe modelul de care vorbeşti. Au şase fire 1 roşu 2 maro astea sunt pentru comanda motorului propriu zis - roşu maro, roşu maro a doua comandă. Mai ai un galben cu 2 albastre, la ele eu am legat semafoarele, în funcţie de poziţia macazului ai curent pe unul din albastru, pe galben pui plus sau minus ce doreşti. Vezi că partea de comandă a motorului (roşu şi maro) nu are nici o legătură cu cealaltă parte adică galben şi cele 2 albastre.
Acest site folosește cookie-uri pentru a ajuta la personalizarea conținutului, pregătească experiența și să te păstreze autentificat dacă te înregistrezi.
Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.