Diorama 2,25x1,25 !!!

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Septembrie 2009
428
104
33
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
asa va arata noua diorama...cu ceva automatizari, plus o bucla care ma c-am enerveaza dar nu am putu sa o refac!!! bucla e suspendata c-am la o inaltime de 12 cm!
 
la primul traseuas dori ca la 1 cu directia <-- atunci cand locomotiva trece prin dreptul unui senzor sa se mute de la o centrala la alta (setata pe viteza 0 ca sa pot avea sunetul activ) si sa plece locomotiva de pe 2 cu directia -->! iar cand ajunge in locul sinei izolate sa se opreasca cand da de senzor si sa plece cealalta locomotiva de la 1. asta ar insemna sa se schimbe si macazele!!! si semafoarele!!! astept scheme si ajutor :confused:
 
si a 2 a parte asteapta si ea automatizari...nu m-am gandit in ce ar consta....rpima problema...unde montez modulul de bucla DIORAMA VA FI IN DIGITAL!!!!!!!!!! ,si ce pot folosi ca senzori...??? :confused:
 
prima etapa: confectionarea blatului! :Dsper sa fie gata ana maine!
 
pai tocmai de asta am intrebat cum se monteaza modulul de bucla...ca sa nu mai fie un mare scurt!!!
 
am terminat si blatul dioramei.... :D
primul modul

al doilea


si modulele "lipite"


cele 2 module le-am unit...iar pe dedesupt am venit cu 3 scanduri...lipite de blat cu urmatoarele suruburi modificate!! (foarte rezistenta!!)
 
este in digital!!!...pai de ce anume ar fii dificil?? nu isi face treaba modulul de bucla...e 170 pe hgd.ro
 
multumesc pentru sfaturi!!! :) continuarea presupune 40 de mil ...asta inseamna 4 luni de munca :D vreau sa imi au o loco cu decodor sunet...ca sa vad ce voi folosi atunci cand va opri la semnal,ori o alta centrala setata pe 0,ori curent continuu !! deci mai astept sugestii si in rezolvarea automatizarii :D
 
Salut, am trecut şi eu pe digital şi din mica experienţ㒠(mi-am cumpă’rat decodoare 2 LP şi 2 LS şi programator, pentru c㒠folosesc pentru comanda lor sistemul de la PIKO, fă’r㒠afisaj) pot să’-şi spun c㒠dac㒠vrei ca locomotiva s㒠aib㒠sunet atunci când se opreşte, adic㒠s㒠scârţîie roţile, trebuie s㒠decelerezi constant. în cazul sistemului de la PIKO acest lucru se face prin apă’sarea în mod continuu a tastei ,, - ,, altfel se opreşte fă’r㒠sunetul specific. Ceea ce vrei tu, mai ales la bucl㒠cred c㒠poţi s㒠obţii triplând suma de 40 mil, adic㒠staţie s㒠conectezi diorama la calculator şi restul de senzori şi alte decodoare, switch-uri, etc. Dac㒠mergi pe sistemul piko, stabileşte 2 circuite din schema ta pe care s㒠le izolezi şi cuplezi digi1 cu digi 2. Eu aşa aş face. Automatizarea total㒠în digital te duce la foarte mult㒠cheltuial㒠şi mai pierzi şi din plă’cerea de a te afla la butoane. :D
 
oarecum...sa nu exageram cu 3th_40 mil...eu as merge pe statia roco...si vreau sa opreasca fara frane etc doar sunetul motorului,si cred ca am sa folosesc dc cu polaritate inversa si singura problema ramasa ar fii intreruperea sunetului la trecerea de la dcc la dc,vreau automatizarile doar ptr licenta..in rest o sa ma joc eu cu mana mea!
 
si nu cred ca ar duce asa de mult...nu am sa cumpar tot facut de-a gata...modificate schitele lui prognosis si am iesti mai ieftin...mult mai ieftin
 
Decodorelor mele de sunet , esu ls v3.5 le-am activat opţiunea de sunet şi în analog. Deci sunetul motorului merge şi în analog. Schiţele lui prognosis, în cazul în care vrei s㒠utilizezi 2 trenuri în acelaşi timp pe un circuit se complică’, deoarece e mai greu în analog s㒠gă’seşti 2 locomotive cu aceeaşi vitez㒠la o tensiune setat㒠la un moment dat. Vei fi obligat s㒠foloseşti mai multe condiţii, adic㒠contacte reed şi relee, iar dac㒠schimbi locomotivele s-ar putea s㒠fie necesar s㒠modifici şi poziţia contactelor reed de pe dioramă’. Cred c㒠este bă’taie de cap mai mare. Staţia roco, din câte am înţeles şi eu (nu am avut ocazia s㒠o utilizez), nu pă’streaz㒠viteza unei locomotive, dac㒠treci comanda la o alt㒠locomotiv㒠cu o alt㒠vitez㒠setată’, preia viteza ultimei locomotive. Nu ştiu dac㒠am fost destul de explicit.
 
da ...normal ca fara relee reed si restul nu o sa mearga...si dak schimb locomotiva nu ar avea nik....am sa izolez un segment mult mai mare cam un metru :D si releul reed pe la miljoc sa nu faca scurt intre dc dcc,da asta si eu ca o sa revina la viteza initiala setata la inceput...si asta nu m-ar deranja prea rau,ca o sa il setez sa mearga incet,realistic. Si cand voi schimba pe alta locomotiva ea isi va face treaba pe viteza setata
 
releul reed e un tub de sticl㒠vidat cu un contact înă’untru, ND sa NI adic㒠normal deschis sau normal închis. Nu cred ca el să’-ţi fac㒠scurt între şine. De asemenea va trebui s㒠lipeşti pe locomotive nişte magneţi micuţi care să’-ţi comande releele reed. Vezi c㒠la HDD-uri exist㒠nişte magneţi foarte puternici şi mici, dar trebuie s㒠ai grij㒠când îi tai la dimensiuni. Releele reed la ră’ndul lor comand㒠alte relee care să’-ţi alimenteze ce doreşti. Poziţia releelor reed pe dioram㒠este în funcţie de cum doreşti s㒠automatisezi. De asemenea din câte cunosc trecerea de la un tronson analog şi invers se face în anumite condiţii şi nu oricum, altfel rişti s㒠arzi decodoarele din locomotive.
 
da man ...nu sunt chiar asa de 0 :D... eu am zis sa nu faca scurt dak roata locomotivei ,sau chiar a unui vagon sa fie intre sina dc si dcc,de aia am zis sa fie releul reed la o asa distanta in asa fel incat toata garnitura sa fie deja pe segemntul izolat inainte sa se faca trecerea de la dc la dcc. Am facut nijte scheme dar nuj cum sa conctez deocamdata motorasele de macaz de la rally in valoare de 25 de lei
 
gresit :D garnitura sa fie deja in segemtnul izolat inainte sa se faca trecerea de la DCC la DC
 
eu am la macaze numai motoraşe modelul de care vorbeşti. Au şase fire 1 roşu 2 maro astea sunt pentru comanda motorului propriu zis - roşu maro, roşu maro a doua comandă’. Mai ai un galben cu 2 albastre, la ele eu am legat semafoarele, în funcţie de poziţia macazului ai curent pe unul din albastru, pe galben pui plus sau minus ce doreşti. Vezi c㒠partea de comand㒠a motorului (roşu şi maro) nu are nici o legă’tur㒠cu cealalt㒠parte adic㒠galben şi cele 2 albastre.