Digitalizarea locomotiva BR333

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Big_boy

Well-Known Member
9 Ianuarie 2009
460
18
56
Timisoara
LOCATION
Timisoara
De curand am intrat in posesia unei frumoase si cochete locomotive Roco Seria BR333 (H0)
http://www.roco.cc/produkteshop/uebersicht/detail/cat/212/pr/dieselrangierlokomotive-br-333-der-db.html
si ma gandesc sa o digitalizez.
Din cate am studiat-o spatiul aferent montarii unui decodor nu este deloc multumitor , ba din contra...
Am incercat sa caut pe net cateva explicatii , idei in ceea ce priveste modelul de decodor potrivit , modul de demontare a carcasei pentru o studiere mai amnuntita dar nu am gasit si din pacate nu am gasit nici topicuri explicative pe site-urile de specialitate (nu zic ca nu or fi , insa personal nu am gasit)...
De aceea solicit pareri, sugestii sau sfaturi de la comunitatea noastra eventual cine cunoaste ceva link-uri catre site-uri cu imagini si explicatii care ma pot ajuta il rog sa le posteze aici pe forum pentru a fi de folos tuturor celor interesati.
Va multumesc anticipat !
 
Sal
Modul de demontare al carcasei ar trebui sa il regasesti in pliantul cu informati pt intretinerea loko.
Cat despre decodor in primul rand masoara spatiul disponibil (tine cont si de fire) si cauta un decodor in functie de aceste dims si, evident, buget.
 
Sal
Eu am una BR 332, carcas㒠de metal. Are 2 şuruburi pe burtă’.
Nu ştiu cum e motorizat㒠varianta ta. La mine, deşi înc㒠nu are motor (aşa am luat-o), ar fi loc destul pt decodor.
La fel şi în cabină’, pe podea, s㒠nu se vadă’. Cam greu, ff. migă’los s㒠pui lumini în faţă’, dar merită’.
 
Daca este o varianta mai veche fara priza de decodor o sa ai ceva probleme pentru ca trebuie sa dai o gaura mica in carcasa in interiorul cabinei pentru a putea duce cele 4 fire de la decodor la roti si la motor. Eu am digitalizat una veche dar cu decodor DZ 125 pentru ca la vremea aceea era singurul cu gabaritul mic. De desfacut se desface usor pentru ca in afara de cabina totul este metalic si are suruburi. Pentru a te descurca vezi la roco.cc la service la ersatzteileblatter(parca asa se scrie in germana) scrii codul produsului si acolo iti arata locomotiva desfasurata si poti deduce si cum este asamblata.