Digitalizare vagoane capat

AlexDB

Member
Trenulist
21 Feb 2019
17
2
36
Deschid acest topic deoarece voi trece in curand in lumea digitala, si prima digitalizare va fi pe o garnitura PIKO IC2 DB care are in compunere un vagon capat 58800:
Intrebarea mea este daca as putea rula acest vagon, ca si pe analog, cu lumini aprinse in functie de directia de sens sau va trebui sa ii cumpar decodor.
Se poate defecta daca ruleaza fara decodor? Pot cumpara orice decodor sau doar cel produs de PIKO?
Multumesc mult!
 

GFN

Well-Known Member
Trenulist
14 Oct 2010
621
302
Bucuresti
YAHOO
contactless
LOCATION
Bucuresti
Va trebui montat un decodor de functii, care sa iti aprinda luminile in functie de directia de deplasare si pentru iluminat interior.
Decodorul va trebui sa aiba aceeasi adresa cu cea a locomotivei ca sa stie cand sa comute luminile de mers inainte sau fine de tren.
Daca rulezi in analog cu decodor montat acesta va recunoaste polaritatea din sine si iti va aprinde luminile in functie de directia de deplasare.
Decodor de functii ieftin (cca. 50 lei )se gaseste de la TOM, sau orice alta firma de decodor de functii, dar acelea sunt mai scumpe doar ca nu fac nimic mai special.
 
  • Like
Reacții: sesamcave

AdyAero

Active Member
Trenulist
9 Sep 2008
191
16
38
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Daca rulezi in digital iti va aprinde luminile indiferent de sensul de deplasare, probabil caseta si probabil lumini de capat.