Digitalizare Locomotive Lima

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

aturgen

Active Member
30 Decembrie 2008
79
0
Bruxelles
LOCATION
Bruxelles
Salutare tuturor.Am o colectie destul de restransa marca Lima, si as vrea sa imi spuna si mie cineva daca locomotivele Lima, modele mai vechi, pot fi digitalizate.Daca se poate ,va rog sa ma ajutati si cu niste scheme sau link-uri,pentru ca sunt la inceput de drum in modelismul feroviar si as vrea sa inteleg foarte bine ceea ce fac.
 
\cam orice locomotiva se poate digitaliza...
in primul rand desfa-o si vezi daca are vreo cupla standard.daca nu are cupla trebuie sa montezi decodorul prin lipirea firelor de alimentare a motorului la decodor si firele de alimetare a decodorului la roti.pe urma alte fire o sa mai fie de lumini si alte accesorii.ca deodor alege unul cu un curent pentru motor cat mai mare.ca daca e model vechi probabil absoarbe mult.cel mai bine fa niste poze sa vedem si noi despre ce e vorba.
vezi standarde pe site la hgd.ro referitoare la cuplele standard si la culorile care sunt folosite pentru fiecare componenta.
 
Salut. Multumesc pentru raspuns.Poftim cateva poze cu una din loco care urmeaza a fi digitalizate, si anume un br218 , care din pacate nu e prevazuta cu o cupla pentru decodor. 
Daca ai cunostiinte minime de electricitate, urmatorul link te va ajuta:
http://www.info-trenulete.ro/dcc.html
 
Atentie, este vorba de MUFE si nu de CUPLE! :D
Locomotivele mai moderne sunt dotate cu o placuta de cablaj imprimat, numita interfata digitala, in care se afla montata o mufa-priza cu 8pt contacte, unde se poate conecta mufa-stecher a decodorului digital. Insa si locomotivele fara interfata digitala pot primi decodoare digitale, cu conditia... sa fie loc suficient pentru ele in carcasele lor.
 
Oricum nu ma gandeam la cuplele cu care se leaga vagoanele intre ele :D .Am loc destul sa bag un decodor, intrucat inafara de motor si greutate nu prea e mai nimic in carcasa locomotivei.