Depoul meu..

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

GaborF

Member
7 Ianuarie 2008
21
0
De mai multa vreme colegii de suferintza ma indruma sa prezint locomotivele ce au ajuns in depoul meu,asa ca m-am apucat sa fac cateva poze si din timp ce am pornit acest topic am sa ma tzin de treaba..
Boala dateaza de foarte multa vreme la mine primul start set PIKO l-am primit prin 1982,apoi am mai achizitzionat un E 69 (second)prin '86,niste schimburi cu hgdan prin '94 dupa care boala ramasese in stare latenta pana acum cca 3 ani cand l-am intalnit pe Sandy la Dan in momentul achizitzionarii BR44 de la Roco...Inevitabilul s-a produs.
Ultima achizitzie a fost probabil "ceea mai dorita din toate timpurile" (asa m-am exprimat in fatza la nevasta-mea :D ),tot timpul visam la o aburoasa "cu rotzi multe" si preferatul era BR 84 din catalogul PIKO editat in 1968,asa ca fiind un Fan declarat Fleischmann abia asteptam sa intru in posesia noii aparitzi de la ei BR 95.



poza pt.MPU

[url=http://i249.photobucket.com/albums/gg237/gavris/HO%20trains


Locomotiva este de ultima generatzie,are lumini pe leduri SMD,motor cu volanta,tractziune pe toate cele cinci osii (prin melc-roata dintzata la cele doua osii dinspre marchiza iar de acolo prin biele :wink: )
Am sa revin...[img]]http://i249.photobucket.com/albums/gg237/gavris/th_HO%20trains


Locomotiva este de ultima generatzie,are lumini pe leduri SMD,motor cu volanta,tractziune pe toate cele cinci osii (prin melc-roata dintzata la cele doua osii dinspre marchiza iar de acolo prin biele :wink: )
Am sa revin...[/url]
 
Bravo,Fleischmanne!
Te asteptam cu poze din colectia ta care incepe sa devina impresionanta.
Colegii de "salon" precum si medicii din Spitalul de Boli Trenulistice cronice te sustin.
Dar,referitor la acest spital tin sa iti reamintesc adevarul atit de bine spus de Eagles in "Hotel California":
'Relax,' said the night man,
'We are programmed to receive.
You can check-out any time you like,
But you can never leave!'
:D s
 
Spitalul de Boli Trenulistice Cronice
:D :D :D super, Sandy!

Felicitari Gabor, excelent arata locomotiva aia Fleischmann! Daca n-ar fi asa curata ai zice ca-i prototipul real!

Cred ca MPU n-o sa fie fericit cu poza aia ca nu-i in postura Bellingroodt corecta, adica bielele in pozitia minima inferioara ca sa se vada pozitia corecta a manetonului, insa oricum e o locomotiva frumoasa!

La mai multe!
 
Locomotiva este splendida si, mai ales, cu bielele corecte
yahoo.gif
yahoo.gif
yahoo.gif
 
Chiar inainte de a achizitziona BR 95 am primit de la prieteni de ziua mea (multzumita lui Dan} Diesel-ul V 100 DR de la Roco cu nr BR 110-226-8 pt care m-am bucurat deosebit fiind reeditarea net superioara a primei mele locomotive din start set (PIKO)



Locomotiva este o bijuterie,are detalii foarte fine pe care bunica ei (PIKO)nici nu le visa
motor cu 2 volante , sistem close,lumini pe leduri SMD (warm white si rosii) cabina este foarte realista,are chiar si treptele interioare :!:
 
Dupa ce am vazut BR 81 FLM de la Dan,imediat mi-am dat seama ca trebuie sa il am si in depoul meu...nu degeaba a primit distinctzia de locomotiva anului 2002 (Bahn profil)



http://i249.photobucket.com/albums/gg237/gavris/HO%20trains/P8243784.jpg][img]http://i249.photobucket.com/albums/gg237/gavris/HO%20trains/P8243782.jpg[]/img]
[img]http://i249.photobucket.com/albums/gg237/gavris/HO%20trains/th_P8243784.jpg</IMG>[/url]
<IMG src="http://i249.photobucket.com/albums/gg237/gavris/HO%20trains/th_P8243783.jpg">
Loco este o bijuterie lumini pe leduri SMD ,motor fin cu volanta am montat si un decoder Lenz mini Gold in el dar nu merge chiar"uns"cu el,va trebui lucrat la setari..
 
Revin cu o piesa deosebita di colectzia mea,singura locomotiva americana care o vazusem int-un reportaj din Miba si m-o castigat din prima clipa,asa ca in momentul in care Florinn mi-a trimis cateva poze cu ea si m-a anuntzat ca Septi (Bachmann) l-o adus l-am si retzinut...






Locomotiva este facuta aproape total din metal si NU MA DERANJEAZA ca e americana,probabil va avea rolul de 'mocanitza' :D
 
GaborF a spus:
Locomotiva este facuta aproape total din metal si NU MA DERANJEAZA ca e americana,probabil va avea rolul de 'mocanitza'
Nici pe mine nu ma deranjeaza ca este americana :D ,Este foarte simpatica ,sa o stapanesti sanatos .
Intr-adevar avea rolul de mocanitza ,in padurile americane....tragea vagoane cu busteni .....
 
Multsam,azi dupa ora 18 o sa primeasca cele doua vagoane cu busteni fabricate tocmai pt.el :D
 
Gabor,

Foarte interesanta locomotiva aceea americana Shay, la care este specific modul de amplasare asimetrica a motorului (cele trei pistoane se pot vedea in partea dreapta a cazanului) si transmiterea miscarii la roti, care se face prin intermediul unor axe intermediare + cruci cardanice si pinioane dintate care angreneaza fiecare roata in parte.

As vrea sa adaug ca s-ar putea sa nu fii foarte departe de zona ta de interes prin adaugarea unei asemenea locomotive la colectia ta.

Din cate am auzit, o asemenea locomotiva tip Shay a fost utilizata la Turda la fabrica de ciment, in timpul primului razboi mondial.

(Nr. 2504, Turda, Romania, 1917-1918) vezi si aici:

http://www.shaylocomotives.com/data/owner/own-t.htm
http://www.shaylocomotives.com/data/lima3354/sn-2504.htm

Ii rog pe cei care stiu mai multe despre asta sa intervina cu detalii!

Poate ca, daca aflam mai multe, ii schimbi modul de inmatriculare si ai avea sansa sa o transformi intr-un model unic si... foarte adecvat zonei!
 
Excelenta informatie Dorin! Sa vezi acum cate Shay-uri or sa se vanda, de nu o sa mai pridideasca Rally cu aprovizionarea!
Si spuneti ca in America era mocanita nu? Asa am citit si eu. Dar cum mocanita pe ecartament normal?
 
Mocanita de la Turda era de tip Shay, clasa din care s-au construit masini pe mai multe ecartamente si de tipuri diferite, toate avand insa caracteristica descrisa mai sus de Victorian. Cea folosita pe linia industriala Turda-Sind in 1917 (atentie, Turda nu era in granite Romanesti la acea data) era construita de Lima (nr fabricatie 2504) si era pe ecartament de 760mm.

Locomotivele de tip Shay s-au construit dupa 1878 si sunt tipul de referinta pentru "Mocanitele" nord-americane.
 
http://members.kabsi.at/huebsch/g-spur/Ausgabe5_low.pdf
cautati aici la pagina 27, se face referire exact la locomotiva 2504