Depanare FZ1

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Pantiru

Well-Known Member
15 Aprilie 2011
396
1
Braila
LOCATION
Braila
Salut,am mare nevoie de ajutor de la cei mai priceputi ca mine in materie de electronica.
Am achizitionat un alimentator FZ1,sh bineinteles,care avea o problema cu placuta pe care o actioneaza butonul central,era rupta de la mijloc,am refacut-o integral.
Dupa asamblare i-am facut probele necesare si am constatat ca pe una din jumatatile de actionare(stanga) pleaca locomotiva de abia de la jumatatea cursei,pe dreapta pleaca imediat cum actionez butonul.
Am sters de praf bobinajul secundar al transului si am curatat cu smirghel f fin contactii lamelelor cursorului,acelas lucru.
Ce pot sa-i mai fac?
 

felippe

Mecanic de locomotiva
21 Ianuarie 2006
1.554
88
-
Daca tipul de alimentator este din cel cu o rezistenta din fir de constantan si o lamela fixata de butonul de reglaj care culiseaza pe aceasta rezistenta... atunci mai bine scoti tot ce e in cutie, pastrezi doar transformatorul si apelezi la cineva cu cunostinte de electronica sa iti construiasca un alimentator cu reglaj de puls (PWM).
 

Pantiru

Well-Known Member
15 Aprilie 2011
396
1
Braila
LOCATION
Braila
Mersi pentru sugestie felippe,da acele lamele se plimba pe infasurarea secundara a transformatorului si probabil ca de acolo se alimenteaza in functie de valoarea tensiunii pe o spira,sau mai multe din secundar.