Decodor Made in Romania

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Pai,foarte multe informatii ce as putea da?Sint niste decodoare simple(spune el),fara compensare de sarcina(lucru care mie mi s-a parut neesential).Am facut comparatie intre un BR 140 digital de la Roco ,cu decodor original si mersul altor locomotive si mi s-a parut totul ok.Bineinteles,au fost probleme cu Piko Hercules dar din cauza locomotivei care are o viteza turbata si a trebuit sa umble in parametri.In schimb,la Fleischmann,in afara faptului ca atrebuit sa faca modificari pentru ca nu se potriveau cu interfata,totul merge struna.Aceeasi istorie si cu alte modele Piko,de ex BR 82 sauBR 180 DB.Multe lucruri tin de producator si de model.Pe de alta parte tot la Piko,adica BR 94,lucrarile au decurs excelent.
Spunea Dan ca nu ar vrea sa puna decodoare in locomotive Guetzold pentru ca au consum mare si se pot praji.
In concluzie,sint multumit,ramine ca folosirea lor in timp mai indelungat sa isi spuna cuvintul,deocamdata e cam devreme.
Ceea ce e important,pe linga pret e ca avem producatorul linga noi si orice problema ar fi se rezolva aproape in timp real.Am inteles ca acum lucreaza la o noua serie de decodoare,inclusiv pentru lumini si macaze.
Asta-i tot,nenea,nu stiu mai multe.
s
 
COObra a spus:
nenea sandy
in primul rand nu era nici un misto...si daca tratezi discutia ca un misto trebuie sa o consideram incheiata.
iar remarcile mele erau la adresa ta, care ca si utilizator puteai sa dai un feedback referitor la decodoare, fie ca sunt seria 0, 1 sau 1.5 sau ce serie or fi ele.
chiar nu ma intereseaza sa pornesc o discutie cu vanzatorul pana nu obin informatii ...................de pe forum (oare pentru ce o fi forumul.....dohhhh)

S-au facut destule remarci pe forum legate de decodoarele lui Dan, de unde stiu ? multe le-am facut eu, asa ca nu e cazul sa dam cu bata acum.

Asa cum a spus si Sandy, este vorba de o serie prototip, s-a dat de veste de oricate ori s-a putut spune ceva nou legat de aceste decodoare, daca nu au fost intrebari la momentul respectiv e normal sa nu fi aparut nici raspunsuri.
 
Buna ziua!
Revin cu vesti bune... am reusit sa programez PIC-ul 16F628 pentru statia digitala MINIDCC prezentata pe acest forum...acum mai ramane sa asamblez statia...
Apropo de decodoare... eu sunt foarte multumit de aceste ESU LokPilot V3.00 DCC, deocamdata le rulez in analog... sunt mici ca dimensiune, compacte, am reusit sa le instalez destul de usor pe locomotive... si pe viitor, functie de bani, ma gandesc tot la acest tip de decodoare...
Revenim la decodoare... programarea lor, CV-urile, am inteles ca le face tot statia digitala... e destul de delicata programarea, nu se face decat pentru o singura locomotiva pe traseu... in documentatia statiei se face referire de vreo 3 ori la acest aspect... instructiuni sunt date si in cartile ce insotesc decodoarele, dar sunt in germana - destul de greu de tradus...
Si inca o bila alba pentru decodoarele ESU... se asigura o garantie de 2 ANI DE ZILE, ceea ce spune destul de mult...
Mi-au venit destul de greu piesele de la METRAFO... in special LMD 18200T... mai am de achizitionat tastatura si intrerupatoarele, si bineinteles , cutia...
Programatorul PIC l-am luat de la ADELAIDA, si PENTRU CINE VREA SA-SI FACA O STATIE MINIDCC, SA CUMPERE PIC-ul 16F628 SI PROGRAMAREA O SA O FAC EU... GRATIS...
Cam atat pentru azi, si cum termin statia, va dau de veste...
Cu respect,
olimpiu
 
ce se mai aude cu decodoarele acelea? in ultimul timp nu au mai aparut informatii... vor fi si decodoare pentru accesorii(macaze, iluminat)?
 
ca sa fiu un pic ironic.(ca tot eram eu oaia neagra pe topicul asta), se monteaza sin 060DA asduse la sf lui octombrie de trenulete.ro......sau cum ior mai chema.
 
a venit decodorul (multumesc Florin) numai ca nu are un fir, bineinteles ca am vazut in timpul montajului...........asa ca nu mere.
orange de la motor nu e asa ca nu se misca. :(
eventual o poza cu unul desfacut cu toate firele sa ii dau jos varnisul ala si sa incerc sa lipesc eu firul....daca aveti, multumesc.
iote ca se facu 4 dimineata
 
deci merge pana la urma :D
nuami ca ludmila mea are un motor de kakao, fara volanta, care nu pleaca imediat.....nu stiu exact ce sa-i fac.
decodorul merge, nu a avut nici o problema, a fost vina mea.
 
am piko si nu pot programa cv-urile individual (dupa cate stiu eu), plus ca banuiesc ca daca cresc vmin inseamna ca o sa plece brusc........si nu vreau asta, vreu sa mearga incet.
 
Dupa dotarea ei cu un ESU LokPilot v3.0, nici Ludmilla mea Piko nu a binevoit sa functioneze frumos de la prima incercare :D
Asa ca am luat frumos prospectul decodorului, unde am gasit niste seturi de valori ale CV-urilor optimizate pentru diverse locomotive, si am introdus respectivele valori in decodor. De atunci Ludmilla digitalizata se comporta ireprosabil 8)
Uite aici valorile recomandate pentru Piko (sper sa se potriveasca si la decodorul tau):
CV2 = 6
CV53 = 40
CV54 = de la 10 la 14 (se testeaza)
CV55 = 30
Mult succes!
 
unde se gasesc detalii despre CV-urile despre care vorbiti voi? adica ceva de genul ce face fiecare? exista vreun document pe undeva ,vreun standard? un link ceva ?
 
Uita-te aici.

In general primele 46 CV-uri sunt universale (au aceeasi semnificatie la toti producatorii) dar multe sunt optionale si nu sunt implementate. De la 47 in sus sunt specifice fiecarui producator, ba mai mult pot avea semnificatii diferite pt. decodoare diferite ale aceluiasi producator (decodoare cu sau fara sunet, etc.)

Cel mai bine este sa studiezi cartea tehnica a fiecarui decodor cu care lucrezi... :cafea:
 
Totusi, hgdan. ai incercat sa faci si o compensare de sarcina la acest decodor? Intreb, deoarece eu am facut asa ceva si stiu ca nu e chiar o problema grea. Eu mi-am facut propriile decodoare, dar metoda de telecomanda nu e DCC, ci am folosit niste modemuri pe zigbee. Chestia cu compensarea de sarcina mi se pare utila, si nu pot spune ca a fost o provocare foarte mare.