Decodor locomotive Laisdcc

GFN

Well-Known Member
Trenulist
14 Octombrie 2010
1.182
1.359
Bucuresti
YAHOO
contactless
LOCATION
Bucuresti
Dupa cum spuneam pe un alt topic de pe forum ,am comandat de la chinezi(Aliexpress) un decodor pentru locomotiva Laisdcc cu cupla NEM 652 sa vad cum se prezinta.Pretul este unul destul de bun(12 usd).
Ca dimensiuni este la fel cu cel TOM, lucru bun pentru locomotivele cu spatiu redus, mai avem si doua cabluri pentru functia Stay alive la care se poate conecta un condensator de back up sa ajute locomotiva sa treaca mai bine peste sine murdare.
Din pacate la teste pe stand si in locomotive nu se comporta prea stralucit in ceea ce priveste controlul BEMF pe motor si pe deasupra nu are nici o optiune de reglaj a compensarii de sarcina sau control al motorului.Singurele reglaje sunt :compensare de sarcina ON/OFF si la ce treapta sa se dezactiveze compensarea de sarcina, in rest are toate reglajele ca la un decodor normal.
L-am testat pe o locomotiva Roco cu motor in cinci poli cu care s-a comportat decend, iar apoi cu una Piko (G1700 BB) cu motor in trei poli cu care a picat testul.Locomotiva smucea si se poticnea de ziceai ca se rupe in doua.
Pacat ca ,cei care au fabricat decodorul nu sau gandit si la faptul sa adauge in softul lui si posibilitatea de a regla parametrii de functionare ai motorului prin cateva CV-uri.
In concluzie este un decodor ieftin de la care nu trebuie sa ai pretentii prea mari, marele minus este cel descris de mai sus ,in rest nu am nimic de reprosat.
[BBvideo=560,315]https://youtu.be/qpDDgI3AuLU[/BBvideo]


 
  • Like
Reacții: Alex14