De la Cluj la Arad ... prin Brasov si Iasi

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Florinn

Administrator
Membru personal
Super Moderator
Trenulist
17 Ianuarie 2006
5.547
16
Cluj Napoca / Bucuresti
www.trains-addicted.ro
WEBSITE
http://www.trains-addicted.ro
YAHOO
bogdannf
LOCATION
Cluj Napoca / Bucuresti
Daca tot s-a stabilit ca mergem pe Oravita - Anina, unde urma sa ne intalnim Clujul cu Brasovul, cu Iasul, cu Aradul si Timisoara, am zis ca de ce sa nu merg de la Cluj la Arad prin Brasov si Iasi sa ma asigur ca nu lipseste nimeni :)

Astfel in 29 aprilie eram urcat in acceleratul Cluj - Napoca -> Brasov.

trenul are in compunere 3 vagoane si este tras de un EA, ceea ce inseamna senzatii tari la accelerare, din pacate degeaba, stam cate 10 minute cand oprim.

Pe drum nimic interesant, eram obisnuit cu drumul de la Cluj la Teius, asa ca asteptam cu nerabdare sa ajung pe Teius - Brasov, convins ca trenul o sa mearga "fain" pe anumite zone, ultima data cand am fost gonea binisor, desi erau restrictii erau si multe zone de 100 km/h si de 120 km/h. Asadar am mers cu rabdare pe Cluj - Campia Turzii unde se merge cu 60-70 din cauza curbelor. A urmat apoi mult asteptatul tronson Teius - Brasov.

O poza facuta in Blaj:Spuneam ca astept Teius - Brasov... am asteptat degeaba, am ramas complet dezamagit, era exceptie zona unde nu se circula cu restrictie. Nu mi-a venit sa cred cat de mult s-a degradat infrastructura.

Cu toate acestea me bucuram de calatoria cu trenul si admiram peisajul, daca tot mergem incet :D .

Mai fac niste poze:

Cladirile garii din Medias:Poduri dupa Sighisoara:Trenul gonea cu 50 km/h:Ajuns la Brasov m-am grabit sa ajung.. unde altundeva decat la diorama de la expozitie. Aici Bogdan si Florin se faceau ca lucreaza din greu. :razz: La fel Marius si englezii.Bineinteles ca le-am dat si eu o mana de ajutor, apoi ne-am pregatit de plecat spre Iasi.
 
Uraaaaa si la gara, avem un tren de prins. Sper ca am fost atent si am cumparat bilete la vagonul 20-49.
Plecam din Brasov cu acc. Brasov-Iasi

 
Imediat ajungem la Sf Gheorghe, pozam si locomotiva cu abur de langa gara, vagonul nostru se opreste numai bine pentru a o putea poza din compartiment , stia mecanicul in ce vagon e Bogdan :D.

 
Ajungem pe traseul frumos si ... la pozeee, cand pe culoar cand in compartiment:gara Baile Tusnad


hmmmm, unde naiba e 3G-ul ala?


ajungem la Siculeni, de aici vom merge pana la Adjud cu grupa de la Tg.Mures-Galati:


manevra,
 
Garnitura PSI:Diverse:

O luam din loc si urcam spre Livezi Ciuc:Se pozeaza si filmeaza nonstop: 
spre Ghimes:
Facem cruce cu Iasi-SibiuCantonul de la Ghimes-FagetBogdan cu gandul la apa lui de pe diorama:

 
Trece timpul si se lasa seara,
eu admiram mersul lin cu 120 km/h, ceva foarte rar pe la noi
si mai trag o poza:Trebuie sa recunosc ca am ramas surprins de starea foarte buna a infrastructurii in Moldova, nu stiu de aici se poate merge constant cu 120 si nu stiu de ce aici nu te da cu capul de pereti la macaze luate pe direct.
 
A doua zi in timp ce Florin a fost harnic si a mers la servici, eu si cu Bogdan ne-am plimbat prin Iasi, oras frumos, plin de studente :D

Am trecut si pe la gara, cateva poze de aici:Dupa ce l-am recuperat pe Florin, am mers la el si am invartit niste trenuri pe diorama, bineinteles ca nu au lipsit nici berile.

S-a apropiat ora de plecare si fuga din nou la gara,
pe drum am surprins niste camioane vechi, cred ca ale armatei:

 
Este 30 aprilie seara, urmeaza sa plecam din Iasi spre Arad, via Simeria.

Avem o cuseta numai pentru noi.
O poza la Suceava Burdujeni:Ne punem iarasi la un film, poze nu va putem pune pentru ca ... mai bine nu spunem :D

in fine...distractie mare....si filmul se terminasedupa un somn bun dimineata facem ochi, unul cate unul. Bogdan e rupt, vrea sa doarma pana la Timisoara.

pozam si noi ce putem, semnale inalte in triajul Coslariu.
 
Alba Iulia:


Am ajuns si in Simeria, intre gurile de cafea pozam tot ce misca:


 


O garnitura cu vagoane italiene pentru sine:Simeria:Ajunge si trenul nostru catre Arad, internationalul Tg.Mures-Budapesta
Cafea nu mai este asa ca trecem pe bere:In Deva nu sta decat un minut, asa ca pozele sunt asa cum sunt. trenul macara:Ne apropiem de Arad cu viteza melcului, si mai facem o poza la o cetate... frumoasa tara:

 
Ajungem la Arad si Mixu ne intampina in gara, aruncam rucsacii in masina si fuga spre diorama:In timp ce invarteam trenuri, bucatarul sef ne stresa cu telefoanele, ca jarul se stinge si se incalzeste berea, asa ca pe la amiaza ajungem la depoul gabi:

...lipsim jumatate de ora si la intoarcere ce gasim....bucataru' visaIn loc de siesta luam la pas marunt zona de langa casa lui Gabi, in 3 minute suntem la portile depoului Arad: