Curatare roti locomotive

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

cheluIS

Active Member
Trenulist
9 Decembrie 2014
233
94
Iasi
LOCATION
Iasi
Am constatat ca la locomotive se tot intrerupe alimentarea .Am curatat sinele cu alcool izopropilic si am trecut apoi la locomotive .
Am facut doua suporturi din polistiren + o sina mica (G62) + doua cabluri cu crocodili la capete .

Am pus locomotiva cu rotile in sus si am tinut sina pe doua roti.Merge foarte bine .

Filmuletul explica mai bine :
https://www.youtube.com/watch?v=c4r5kKq4QHQ

Spor la treaba .
 
Metoda buna pentru curatarea "chimica".

Pentru curatarea mecanica, mai ales in cazul in care rotile incep sa rugineasca, se poate construi foarte usor un dispozitiv cu perii de sarma. asemanator cu cel de la Trix dar la o fractiune din pretul acestuia.
 
Daca o cureti cu vata infasurata se poate sa te trezesti dupa cateva stersaturi sa iti intre firicele de vata intre mecanisme de angrenare si vai de tine, cu orice atentie, crede-ma ca este posibilitate mare sa se rupa din ghemotoc bucati mici care cu timpul sa rezulte probleme mari nedorite.
 
Simplu si ingenios suportul pentru loco. Am incercat si eu un sistem de curatarea a rotilor dar nu mi-a prea iesit. O sa preiau ideea ta. Wittman are perfecta dreptate cu betisoarele de vata. Nici eu nu ma risc. Ca o idee de mijloc, intre betisoarele de vata si dispozitivul cu perii de sarma , ma gandesc sa folosesc in locul betisoarelor, o periuta de dinti cu perii moi , inmuiata in alcool izopropilic. Ar trebui sa rezulte si un curatat chimic si unul mecanic.
 
Eu am recomandat si pe alt forum tot la un tpic asemanator o pasta metal polish Autosol care se gaseste la firme de detailing auto.
Se vede in poze ca scoate la lumina si cele mai oxidate roti.
Am cumparat o locomotiva BR 41(42) Ol care nici nu se misca pe sine de oxidate ce erau rotile , se vede in poze cum au iesit dupa ce le-am frecat cu pasta aceasta.