Cuple digitale pe un decodor tOm -> pls help

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

SSL

Active Member
10 Iulie 2015
121
117
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salut,

Am o problema cu un decodor tOm Lokommander Mini instalat pe un BR360 cu cuple digitale: la activarea cuplei digitale locomotiva nu executa "dansul" fata-spate pe care manualul spune ca ar trebui sa-l faca. Electromagnetul se activeaza (fiind legat pe Aux2/mov), dar locomotiva nu pleaca singura pt a executa pasii de decuplare. CV-urile le-am setat cf cu manualul (v0.0.1), par a fi ok.
In rest, decodorul merge brici sub toate aspectele.
Daca ati mai intalnit genul asta de probleme, as aprecia un hint :)

[nu am gasit topicul prin forum; daca s-a mai discutat, imi cer scuze anticipat]

Va multumesc,
SSL
 
Salut,

Buna intrebarea, dar nu pot citi CV-uri la momentul asta :oops: NanoX-ul este inca in lucru.


SSL
 
Gyuri a spus:
Salut,

Ce versiune de software are decodorul ? (Poti sa-l citesti din CV7)

Gyuri

Salut,

Am terminat NanoX-ul :)

Versiunea din CV7 este 105 (zecimal, banuiesc).
Mfg ID-ul este 78.

SSL.
 
Am rezolvat-o! :D
In CV118 trebuie pusa valoarea numerica a iesirii pe care e conectata cupla, si nu indexul iesirii codat one-hot, cum e conventia in tot restul specificatiei.
Manualul sugereaza valori legale 0-15 pentru CV118, deci pastrand aceeasi logica ca restul manualului, pentru o cupla legata la firul Out4 (mov) ar trebui scrisa in CV118 valoarea 8 zecimal. Well, nu :) Trebuie scrisa valoarea 4 (banuiesc, de la Out4), caz in care merge fara probleme.

Cele bune,
SSL
 
Salut,

Raspunsul meu vine cam tarziu, sorry. Asa este cum ai constatat, CV118 poate avea valori intre 0 si 4. Valoarea 0 inseamna ca nu are functia de decuplare activa, iar valorile 1-4 indica iesirea pe care este activa functia de decuplare (doar o iesire poate avea functia activata). Este folosit inca un CV pentru stabilirea modului de lucru a iesirii pe care este activata functia de decuplare, CV124, care poate avea valoriile 0 si 1. Cuplele electromagnetice in general (Trix, Roco, etc) necesita un impuls de amplitudine maxima la pornire (pentru cateva sute de milisecunde), pe urma pe durata sustinerii se aplica un semnal pwm de inalta frecventa (pentru acest mod se foloseste CV124=0, care este de fapt valoarea default). Insa unele cuple (cum ar fi cele Krois) necesita pe toata durata actionarii tensiune continua pe iesirea folosita (deci in acest caz se foloseste CV124=1).

Cele bune,
Gyuri