Cum se folosesc decal-urile?

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Ziua buna tuturor.
Ma poate ajuta oare cineva cu o informatie (sau mai multe), va rog frumos?
Se pot gasi undeva decaluri cu diverse sigle CFR, inscrisuri, cifre, litere si alte semne ce se aplica pe vagoanele si locomotivele romanesti?
 
buna,

eu am facut logouri CFR ("bot de tren", vulgo "sobolan") si CFR Marfa ("tricolor") pentru scara N; cum cele CFR Marfa exista in foarte multe dimensiuni, cele mai mari se potrivesc si pe H0!

uite aici despre ce e vorba:
http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3699&start=0
 
buna,

acum exista si MD5500, care se face si stie si 2400dpi... nu se mai vinde insa in Europa!

nu, am folosit o veeeeeeche MD1000, care merge ca ceasul si cu consumabilele nu avem nici o problema; in Germania nu se mai importa imprimantele Alps, cartusele (casetele) insa da!

o MD5500 in Noua Zeelanda sau Australia costa cam 550 de dolari... da de gandit, nu? :lol:
 
Sal
Ma poate ajuta cineva cu un strop de decalfix sau ceva similat. Am reimatriculat o loko cu ajutorul decalurilor iar acestea am inteles ca se fixeaza definitiv cu acesta solutie inainte de a asterne lac-ul peste ele.
Multumesc
 
Buna ziua.
Am si eu o intrebare legata procedeul cum se aplica decalurile pe locomotive.
La multe locomotive in pungile cu accesorii am decalurle cu avertizarile de inalta tensiune(vezi foto) , dar nu m-am incumetat sa le aplic pentru ca nu stiu exact cum se procedeaza .
Este cineva amabil sa ma lumineze cum se face acest proces ca sa le aplic corect si estetic?
Multumesc anticipat.
 
Tutorial video: https://www.youtube.com/watch?v=QNYdd3Aley8
Tutorial foto: http://www.ghostofzeon.com/diy/waterslides/decalapp.html

Solutiile pentru inmuierea decalurilor sunt optionale si se aplica de obicei la decaluri mai proaste calitativ (groase sau imbatranite de timp).
 
Pt aplicarea corecta a decalurilor trebuie folosita o solutie de fixare a lor, in special pt a nu face efectul de silvering, si anume sa iti ramana aer sub decal prin nelipirea lui de suport. Poti achizitiona din romania produse de la Gunze, Revell sau Tamiya.
Eu folosesc gunze, sunt multumit de ele, si anume Mark Setters si Mark Softer, care inmoaie decalul si in plus mai rotunjeste muchiile sa zic asa, la decalurile groase pt a nu fi vizibile asa de mult.
Nu recomand folosirea de betisoare cu vata ca pot ramane scame, dar poti folosi o pensula. Dupa aplicare de preferat sa aplici un strat de lac, pt sigilare si rezistenta la atingere in timp.
Spor.