Cum se face practica la Facultatea de Transporturi?

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

mishu88

Well-Known Member
Trenulist
13 Mai 2008
668
8
Falticeni, Pascani, Bucuresti
trenuriromania.blogspot.com
WEBSITE
http://trenuriromania.blogspot.com
LOCATION
Falticeni, Pascani, Bucuresti
Apropos de instalaţii feroviare, strungul face şi el parte din... veriga transportului de pe calea ferată’, nu?

Cum se strunjeste roata de tren, Grivita Bucuresti (Wheel lathe) - ARHIVA<i></i>, [Iulie, 2009] <i></i>

IMG_4483_resize%20logo.jpg


Eram în a doua zi de practic㒠la Revizia de Vagoane Griviţa Bucureşti. Am fost îndrumaţi de profesorii coordonatori de la Facultatea de Transporturi s㒠asistă’m la explicaţiile unui operator aparat strunjire roţi de vagoane de că’lă’tori, automotoare sau locomotive.

Iat㒠câteva dintre operaţiile care se realizeaz㒠atunci când un vagon sau locomotiv㒠vine cu rotile la strunjit, un material video realizat în cadrul celor dou㒠să’ptă’mâni de practic㒠de la Facultatea de Transporturi, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti:

"Se ridic㒠rolele auxiliare ca s㒠nu fug㒠în stânga în dreapta, dup㒠care pleac㒠la mă’surat; se lipeşte un timbru pe fanta laserului din stânga care citeşte ambele diametre şi care face prima mă’sură’toare. Avem un tabel cu variante de grosimea si inaltimea buzei, qR; noi alegem varianta corecta, introducem in memorie, apoi dam START sa mergem la strunjit. Dupa ce se strunjeste, el revine pentru a fi curatat si apoi se da masuratoarea finala, dupa care se scoate rezultatul actiunii la imprimanta.

Mai este o osie etalon care se pune la cateva luni sa vedem daca mai e in parametri masina. Sunt mai multe feluri de prinderi, de exemplu unde avem generator, folosim un fel de prindere; la locomotive, la fel; la Sageata are cardan sau la LDH trebuie sa suspendam osia cealalta pe cricuri ca sa putem strunji; osiile sunt toate patru antrenate de acelasi ax cardanic."

V㒠mulţumesc pentru atenţie!

http://www.youtube.com/watch?v=-vFVjuidW8o