Cum masuram forta unei locomotive?

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
sogard_2003 are perfecta dreptate, dinamometrul este instrumentul standard de masura al fortelor.
O parere in plus: in modelism poate ti-ar fi util sa faci si masuratori comparative, folosind garnituri identice si trasee identice (de exe trasee drepte cu panta 0 sau cu panta data), la care faci tractiune cu modele diferite pentru a vedea diferentele. Este evident o metoda subiectiva, depinde de ceea ce ai tu nevoie.
Adica rezultatele pot fi folosiet doar de catre tine, pentru ca sunt multi parametrii variabili: tipul de sine, nivelul de oxidare, valoarea exacta a pantei, uzura care toate influenteaza forta de tractiune.
 
Sau metoda ieftina, legi locomotiva de o greutate atarnata de un scripete. Folosesti greutati egale si adaugi pana cand locomotiva nu mai poate sa le ridice.
 
pt motoarele de la heli-ul meu .. am folosit asta : http://www.sierra.ro/Dispozitiv-pentru-masurat-tractiunea-motoarelor-p2473p.html