Copaci din conuri de brad

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

rooovidiu

Active Member
11 Noiembrie 2008
190
1
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
Pai intai va spun daca vreti sa radeti sa o faceti, ca ati mai ras de mine.
Idea asta mi-a venit dupa ce am dat peste un con de brad. Ce rezulta este foarte frumos pentru gusturile mele. Eu vreau o diorama simpla de amator nu de profesionisti cum sunteti voi. Cand voi avea bani voi inlocui probabil conurile cu brazi de ho, chiar daca acesti copaci par mult mai naturali. Si acum poze. 
  • Like
Reacții: M Marquis
Multumesc mult pt ce ai spus leon-gr. nu m-am gândit c㒠ar fi de climat tropical şi ecuatorial. chiar dac㒠sunt aşa mă’car par copaci :p mersi mult pentru ce ai spus.
 
leon-gr a spus:
daca mai citesti pe aici, pe forum, vei gasi cum sa faci copacii ...vei reusi cu putina indeminare si atentie sa faci niste copaci ...din sirma...cu putin aracet si gips, sigur iti vor iesi...
spor!!!

tot trebuie sa cumpere materiale pentru coronament: polifiber-ul poate fi imitat cu melana dar ....dar are nevoie de foliaj ( buretele macinat nu e suficient de fin ). poate incerca cu rumegus fin vopsit, nu stiu daca iese.

Pentru brazi e mai simplu, au aparut in mag. de bricolaj un soi de invelitori pentru pomi de gradina din par de nuca de cocos (nu stiu exact denumirea materialului, asta e provenienta). E ceva similar cu ce foloseste tipul din filmulet:

http://www.youtube.com/watch?v=-Gwgae6oJk8

Pretul e putin exagerat ( undeva la 40 parca ) dar e destul material pentru vreo 20 braduti. Nu am incercat inca , dar in curand.
 
Am încercat cu, rumeguş, sârmă’, burete şi iarb㒠uscată’. Dar nici unul nu mi-a plă’cut aşa mult cum mi-au plă’cut aştea. S-au fă’cut uşor şi bine. Dac㒠voi reuşi s㒠pun mân㒠pe rumeguş fin voi face şi aşa. M-am împiedicat efectiv în idea asta în parc.
Cel mai mult îmi place metoda cu sârma îndoită’, dar nu aveam nimic pentru frunze. Acum c㒠l-am vă’zut pe tipul asta cu ce fă’cea o s㒠fac şi eu c㒠am chestia din acea.
 
Pai intai va spun daca vreti sa radeti sa o faceti, ca ati mai ras de mine.
Idea asta mi-a venit dupa ce am dat peste un con de brad. Ce rezulta este foarte frumos pentru gusturile mele. Eu vreau o diorama simpla de amator nu de profesionisti cum sunteti voi. Cand voi avea bani voi inlocui probabil conurile cu brazi de ho, chiar daca acesti copaci par mult mai naturali. Si acum poze.Uite, eu n-am să râd! De ce? Păi, pentru că ideea asta mi-a venit și mie, de aia! Ba chiar am și pus-o în practică și am confecționat și eu astfel de conifere exotice. A propos de ce spunea leon-gr, s-ar potrivi pe o dioramă cu tematică așa, mai de Madagascar, că doar acolo mai cresc arbori rămași de prin epocile geologice demult trecute... Numai că, după ce m-am ales cu trei astfel de „conifere pseudo-madagascareze”, mi-a cam trecut entuziasmul. Nu pentru că mi-ar fi ieșit rău! Dar la fiecare „arbore exotic” astfel rezultat am consumat cel puțin două tubulețe de Super Glue. Ața maro și rumegușul de mahon (pentru tulpini și „grămăjoara de pământ” care acoperă „rădăcinile”) nu le mai pun la socoteală. Iar când am echivalat în bani timpul pierdut și munca depusă m-au cam apucat pandaliile... Concluzia: mai bine cumpăr brăduți de pe OLX! Cât despre cele câteva „conifere pseudo-madagascareze” cu care m-am ales, ei bine, pe astea cred că am să le amestec cu copaci mai normali, punându-le cât mai răsfirate cu putiință, ca să sară în ochi mai puțin.
P.S. Dacă ai fi folosit două nuanțe de verde ar fi arătat mai realist. Dar poți să faci oricând chestia asta - dacă ai timp, bineînțeles.
 
Mai, ce sa va spun? Exista 1000 de moduri de a practica acest hobby. Sa dau cu piatra dupa un coleg pentru ca el foloseste copaci facuti din conuri de brad si eu unii de la Silhouette care costa zeci de Euro bucata? Pot, insa nu aduce nimic decat frustrare in ambele parti.

In ochii mei, important este ca sa arate coerent cu restul dioramei si sa placa autorului. Cam asta e tot. :)
 
  • Like
Reacții: AdyAero
Mai, ce sa va spun? Exista 1000 de moduri de a practica acest hobby. Sa dau cu piatra dupa un coleg pentru ca el foloseste copaci facuti din conuri de brad si eu unii de la Silhouette care costa zeci de Euro bucata? Pot, insa nu aduce nimic decat frustrare in ambele parti.

In ochii mei, important este ca sa arate coerent cu restul dioramei si sa placa autorului. Cam asta e tot. :)
NU am făcut această postare pentru a da cu piatra!
Am vrut să împărtășesc și altora din experiența mea, atâta tot!
În altă ordie de idei, țin să precizez că principiul „o realizare trebuie să placă în primul rând autorului autorului” este și al meu.
 
După ce mi-am recitit postarea mi-am dat seama că la capitolul „prețuri de cost” am uitat să menționez vopselele!
Deci, repet: deși rezultatul unui astfel de demers modelistic poate fi pretty good, din motivele mai sus menționate (muncă depusă + resurse alocate) mă cam opresc aici. Dar, vorba americanilor, „never say never”!
 
Eu mereu am apreciat omul si creativitatea inaintea efectului. Faptul de a incerca sa faci ceva cu manutzele tale. Primii mei copaci au fost facuti din crengute de "ceva" gen brad ornamental de prin parc, prin 78. Eram frustrat ca aveam un oval cu o garnitura TT si nici un pom. Cred ca sant postate pe aici pe undeva. Le-am inmuiat in aracet sa nu le cada acele, apoi rumegus vopsit cu tempera. La fel ca tine, incantat. Cum spunea si colegul mai sus, better than nothing. Copacelul in parc avea crengute argintii si rotunde, nu plate ca la brad.
 
Și eu am avut trenulețe la scară TT în copilărie (BTTB-uri) și am fost și eu frustrat de lipsa copăceilor. Am încercat să rezolv problema prin metoda „curățător de sticle” menționată de d0ru_b în postarea „pini făcuți în casă”. Numai că eu am folosit ațe colorate în mai multe nuanțe de verde și sârmă de cupru, pe care o răsuceam manual. După răsucire tundeam „curățătorul de sticle” cu o foarfecă și un pieptene pentru ca „pinii” astfel obținuți să aibă o formă cât mai conică. Și cum ațele alea de broderie nu erau fire de mătură, se lăsau un pic în jos. Adică arătau destul de realist...
Soluția găsită de mine atunci era clar încadrabilă în categoria „better than nothing”. Nu cred însă că acum aș mai avea răbdare să mai fac așa ceva... Mai ales că am în derulare o grămadă de proiecte de kitbashing în materie de locomotive, reparații de vagoane și construcție de „încărcături” pentru gondole și flatcars. Plus multe altele în materie de chitări electrice și electronică de chitară...
Sper să apuc să le termin pe toate în reîncarnarea asta!

 
Cand eram mic si ma jucam cu seturile Piko prin sufragerie, imi confectionam tot felul de elemente de decor: peroane din carton, case din carton, zone de verdeata din muschi cules de la munte si uscat putintel si apoi lipit cu aracet pe carton.
Idei sunt destule si se pot pune in practica.
 
  • Like
Reacții: M Marquis
Peroane mi-am făcut și eu - din placaje de mai multe grosimi. „Acoperișul” (anglo-saxonii i-ar spune „canopy”) era din placaj de modelism, stâlpii de susținere din placaj de 4 iar baza din placaj de 8. Totul acoperit cu hârtie lipită și apoi vopsit...
 
Ultima editare: