Compunere accelerat 1821

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

sogard_2003

Well-Known Member
Trenulist
19 Ianuarie 2016
3.617
67
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salut, saptamana viitoare urmeaza sa calatoresc cu trenul de la Bucuresti la Petrosani, cum exista doua trenuri directe ambele tip accelerat am ales sa merg cu cel de noapte la ora 23.45 . Este vorba despre acceleratul 1821.
Stie cineva ce vagoane are in compozitie ? M-ar ajuta foarte mult sa stiu daca are vagoane cu compartimente si daca exista posibilitatea sa aleg optiunea de a merge la compartiment.
 
1824 cu care am venit eu de la Petrosani are in compunere si vagoane cu compartimente (cu aer conditionat etc.)
 
s-ar putea sa difere putin compozitia. 1824 e perechea de zi. Perechea de noapte este 1822. Nu iau in calcul cusetele si dormitoarele pentru c anu ma intereseaza.

Sunt curios daca au aceiasi compozitie cele doua perechi. Oricum cred ca nimeni nu stie, in concluzie trebuie sa ma duc la miezul noptii sa vad ce si cum, eventual o poza doua.
 
Daca poti s aiti imaginezi ca in bucuresti pierde 45 de minute de pomana
http://informaremt.cfrcalatori.ro/Trs.asp?idtrv=29378730&cbodata=7/19/2011&lng=1

Ma intreb daca e din cauza ca baga si alte vagoane sau are legatura cu noul timp de parcurs de la Constanta la Bucuresti ? Oricum cred ca cei care merg toata ruta inebunesc... :D
 
Are 20-49.2 ... iar tanti de la ghişeu oricum nu ştie/nu vrea s㒠îţi dea loc une vrei, deci poţi nimeri în mijlocul bouvagonizat al vagonului. Asta dac㒠prinzi loc adic㒠iei biletul cu 4-5 zile înainte, c㒠e singurul accelerat de la mare spre Oltenia şi Banat.
 
Nu stiu cum naiba de aveti probleme cu alegerea locurilor. Daca ma duc cu minim 2 zile inainte la agentie sau caserie CFR pot sa aleg locul la fereastra, la seria 20-49.2 la cele 3 compartimente de la capete, la cuseta imi aleg ce loc vreau...

Toata stima pentru doamnele de la caseriile din gara Brasov, ca sa imi arate ca in ziua respectiva nu mai avea locuri la fereastra la un vagon 10-90 si ca nu imi poate da ce vreu eu , a cautat locuri la acelasi tren peste 3 zile ca sa imi arate ca, calculatorul genereaza acele locuri si mi le pot alege! Asa da amabilitate la CFR.

Dragos, te duci la agentie/caserie cu 3 zile inainte si ceri bilet pentru compartimentele 1-3 / 8-10. Asta pentru vagoanele 20-49.2

Apropo, ieri am cumparat primul meu bilet online, bilet la vagon cuseta si am putut sa aleg locul. Acum voi vedea ce e in ziua calatoriei, poate ma trezesc cu alta persoana pe acelasi loc. :D
 
Am cumparat ieri bieltele la locurile 66 67 68.... la vagonul 9. Cred ca e in mijlocul vagonului insa nu imi dau seama daca e salon sau compartiment. Am uitat efectiv sa cerem compartiment cand am fost in gara ! :oops: :evil:

Am dat pentru trei persoane la minigrup 133 de lei pana la Petrosani la clasa a doua.

Florin cum arata biletul online e ceva ce se tipareste sau trebuie sa te duci in gara sa il ridici ?
 
Dupa ce am platit biletul am primit pe mail toate informatiile necesare efectuarii calatoriei (tren din data, vagon, loc, etc.) si se regasesc intr-un fisierul atasat (transmis in format pdf) dar sunt disponibile oricand si in profilul propriu de utilizator.

Atentie!

Biletele CFR Online NU permit amanarea, anticiparea sau intreruperea calatoriei

Biletul l-am scos la imprimanta, am sa il scanez si am sa il pun sa vedeti cum arata.
 
Buna intrebare, mai ales dupa ce am patit cu legea 289. I-am aratat legea printata din Legis si mi-a spus : ce e asta ai scris-o tu la calculator n-are stampila n-are nimic.Idem cu copia Monitorului Oficial.
 
Cand am calatorit odata cu un IC am vazut cum o tipa ca a scos biletul online scos la imprimanta si nasul nu a avut nelamuriri pentru ca si el avea o hartie unde probabil avea ID-ul biletului si numele calatorului.


L.E.

din mail-ul primit:

2.In tren calatorii vor fi identificati dup㒠numă’rul de ID bilet si numele acestora. Pentru persoanele de peste 14 ani impliniti identificarea se va face in baza unui act oficial de identitate (buletin de identitate, carte de dentitate, pasaport, permis de conducere). Este recomandabil s㒠puteţi prezenta biletul tipă’rit
 
Gam3 a spus:
Dragos, te duci la agentie/caserie cu 3 zile inainte si ceri bilet pentru compartimentele 1-3 / 8-10. Asta pentru vagoanele 20-49.2

Da, dar trebuie s㒠m㒠duc cu trei zile înainte, deci înc㒠un drum la gară’... pă’i eu biletul, de obicei, îl iau cu 5 - 10 minute înainte s㒠urc în tren.
Åži nici on-line nu pot s㒠iau, c㒠şi aici e limit㒠de timp de câteva zile, plus c㒠nu pot bă’ga cuponul de reducere în calculator.
 
Nu stiu cum aveti probleme cu biletul. In linii mari cu citeva exceptii cind e bine sa ai loc reervat, pe care sa il folosesti, iti iei bilet si stai unde vrei in tot trenul. Eu asa fac, urc, imi identific locul, las rucsacul acolo, vorbesc cu ceilalti pasageri despre cai si mijloace, le las obiectivul in paza si aparare si plec.
Daca e foarte aglomerat, revin la locul meu din motivele stiute.

De exemplu am circulat cu IC la Bucuresti din zona Moldovei, vagonul plin, nu stiu pe ce principiu se umple un vagon, am plecat in altul care avea un fel de bar la un capat, acolo era doar partida trenului. fara pasageri.
 
sogard_2003 a spus:
Am cumparat ieri bieltele la locurile 66 67 68.... la vagonul 9. Cred ca e in mijlocul vagonului insa nu imi dau seama daca e salon sau compartiment. Am uitat efectiv sa cerem compartiment cand am fost in gara ! :oops: :evil:

A1821 are 1 vagon dormitor o cuseta 6 vagoane 20-49 epoca 1 nemodernizate iar vagonul de clasa a 1 a este 19-80.Nu este vagon cu salon!!
 
Oooo...super informatie. Multumesc mult.

Acuma daca tot vorbim de pasiune, observ aici http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3844&postdays=0&postorder=asc&start=0 ca scrie vagoane 20-49 modernizate.

Cum aratau aceste vagoane inainte de modernizare ? Tare buna ar fi o poza ! Ma gandesc ca sunt cele cu culoarul alb si o bara pe toata lungimea lui de culoare portocalie si cu geamuri glisante cu rame de aluminiu...sa fie alea ? :?: :!:
 
De pe tovarasul google aflu ca vagoanele au la origine alte serii ...
http://www.sirv.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=7
 
Da, cauti cu google cand informatiile sunt aici pe forum:

http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4509

Inainte de modernizare:

20-5720-47Si vagoanele descrise de tine sunt cele 20-55:Vagon seria 20-49.2
Incepand cu vagonul 50 53 20-49 201-8 vagoanele sunt climatizate si au usi automate. Aceste vagoane au cate 3 compartimente la capete si salon la miljoc.

 
Sogard_2003 cele cu bara pe culoar sunt 20-55..
20-49 modernizate adica cele cu usi automate rosii deschis cu AC si cu salon la mijloc au seria 2xx..
 
Abia acuma am observat ca pe forum avem Fise CFR sub sectiunea Trenuri Material rulant din Romania ! Gresala mea.

Multumesc tuturor pentru informatii.

Acuma ma uit la aceste vagoane si observ ca sunt exact aceleasi de acum un an cand am mers ultima data pe aceasta ruta. Nu imi aduc insa aminte acum 4 ani cand am mai fost spre Petrosani cu ce fel de vagoane am mers, o sa ma uit acasa la poze si am sa va spun .