Complexul feroviar Arad - bombardamentul din 3 Iulie 1944

romrail

Active Member
Trenulist
11 Aprilie 2016
183
2
Bucuresti
YAHOO
romrail
"Ratacind" pe un forum de istorie militara am descoperit un subiect interesant, pe care CFR-istii mai in varsta din Arad l-au trait, ori au auzit vorbindu-se mult despre acea zi.

E vorba despre bombardamentul efectuat de aviatia americana asupra orasului, in special asupra garii si triajului feroviar, in ziua de 3 Iulie 1944.

Pentru a nu incarca prea mult spatiul, voi posta un link catre discutia de pe forumul worldwar2.ro, rugandu-va pe aceasta cale, sa priviti atent fotografiile ale caror linkuri apar in topicul respectiv si sa incercati sa-l ajutati pe autorul sau cu orice informatie credeti ca i-ar putea fi utila.

http://www.worldwar2.ro/forum/index.php?showtopic=6360

Am scos 2 imagini de pe google earth pentru primele 2 poze, aratand situatia actuala.

Podul de langa gara nu e cel original. Daca nu ma insel, cel de atunci era metalic.
La ultima poza nu ma prind de nici un fel unde e facuta. In zona orasului, intr-un singur loc linia ajunge asa de aproape de rau, in zona micalaca, dar pe partea cealalta a raului e cetatea, nu sunt terenuri agricole. Tind sa cred ca poza nu e facuta in Arad, mai ales ca raul pare mai mic decat Muresul. Intreaba-l daca mai are poze din setul ultimei imagini.