- 17 Ianuarie 2006
- 5.547
- 16
- WEBSITE
- http://www.trains-addicted.ro
- YAHOO
- bogdannf
Catalin a spus:Stimati cititori forumisti,
Multi dintre voi ati participat la aceasta rubrica semnaland lucrari cu tematica feroviara aparute la diverse edituri.
Eu voi face astazi un demers diferit. Voi incerca sa fac o corectura, unei carti care se aflasi in biblioteca mea din 2003. In 2007, in momentul in care m-am inscris pe acest forum, am vrut sa fac un demers similar, la aceiasi lucrare, insa atunci incercarea mea de corectura a fost intampinata cu multe ââŹĹ epitete ââŹĹ. Nu, nu va ganditi ca am fost laudat de cineva .
Intr-un final, subiectula fost sters dupa ce de acest forum s-a ocupat echipa din Cluj.
La 4 ani distanta de incercarea mea eretica, sper ca exista o comunitate feroviara putin mai matura, care sa poata accepta si o corectura nu doar laude si indraznesc sa readuc in discutie calitatea unui lucrari semnate Radu Bellu, cu atat mai mult cu cat aceasta se mai gaseste inca prin anticariatele bucurestene (posibil si prin alte orase insa nu am cercetat) la un prĂÂŞt ce variaza in jurul sumei de 100 RON.
Recunosc ca in 2003 am platit o suma similara, la aparitia cartii, si nu era o suma de neglijat in acel an. Singura explicatie pe care am gasit-o in ultimii 7 ani pentru pretul cerut atunci (si acum) a fost calitatea hartiei. Cum se spunea intr-un banc vechi: unii spun ca e pacat de hartie, altii ca e pacat de cernealaââŹÂŚ.
Sper ca cei care au lucrarea sa considere cele scrise de mine o erata necesara la aceasta carte, cei care nu o au in biblioteca sa-si puna un semn de intrebare serios inainte de a o cumpara (mai ales ca nu e chiar ieftina) si sper ca pe viitor cumparatorul roman de literature feroviara sa aprecieze si altceva decat hartia lucioasa, coperti cartonate si pozele colorate. Sa aprecieze ceva mai consistent...sa zicem...calitatea informatiei sau ineditul ei !
Visez prea mult ? Nu cred !
Erata la lucrarea: Locomotive cu abur 1854-2003
autor Radu Bellu
aparuta Tipografia Filaret SA, 2003
Pag. 9 ââŹâ
- Fabrica constructoare J. Mayer: corect J.J. Meyer (Jean Jacques Meyer)
- La 24.04.1858 a fost inaugurata calea ferata PuspöklĂÂĄdany ââŹâ Episcopia Bihor ââŹâ Oradea. Bors este punct de frontiera pe sosea. Nu exista cale ferata Bors ââŹâ Oradea !
(...)
Textul intreg aici
Salut Catalin
doresc doar sa spun ca acest subiect este bine venit si la fel vor fi si altele similare.
Spor!