Colectiile lui Horia: Material rulant scara N, colectia completa

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Horia_Radulescu

Consilier tehnic
Super Moderator
Trenulist
14 Februarie 2008
7.003
2.552
Mulhouse, Alsacia
LOCATION
Mulhouse, Alsacia
salut,

iata pe scurt si faimoasa colectie Horia Radulescu, in mare, in stadiul de acum o luna (adica tot lipseste cate ceva, nu e chiar completa, insa am scris asa spre a o deosebi de cea CFR...) ;)

mai intai colectia austriaca epoca IV-V:


tot din Austria anilor 1990-2000:


si tot Austria:


si iar Austria:


acum Germania anilor 1960, epoca III:


Germania mai aproape de zilele noastre si ceva Elvetia:


Elvetia:


Ungaria si Romania:


ceva Germania, Italia, Franta:


alte modele:


si in final ceva modele auto, toate si ele la 1:160:
sper sa va placa :)
in masura timpului disponibil voi mai descrie mai detaliat un model sau altul...

enjoy,
 
:aplauze:
Putin spus FAIMOASA, .....de-a dreptul impresionanta, parerea mea.
Felicitari si s-o stapanesti sanatos !
Cu stima,
Lapuseanul
 
Servus Horia ,
Frumos ,am mai vazut colectia ta :aplauze: :aplauze: :aplauze:
dar parca am vazut ceva piese mai recente ? :mrgreen:
 
Felicitari!!:aplauze: :aplauze:
Cred ca totzi te idolatrizam :D
Daca itzi mai permite spatziul...La mai mare! :D
Numa bine
 
:confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
Vitrina cu numele "Germania anilor 1960, epoca III: "este favorita mea - nu ai o poza de dimensiuni mari sa mi-o fac tapet si sa mi-l lipesc deasupra patului pe tavan 8) ca sa visez frumos noaptea :D :D :D
Ai o colectie de invidiat , la cat mai multe astfel de "jucarele :D "
 
Câtă nebunie!!! Eu pot sa trag obloanele cu cele 5 locomotive ale mele si 17 vagoane! Noroc cu visele! Acolo imi permit orice si chiar te-am intrecut Horia! Sa le stapanesti sanatos si sa te bucuri de ele!
 
Re: Colectia competa Horia Radulescu

<r><QUOTE author="Horia_Radulescu"><s>
Horia_Radulescu a spus:
</s>salut, <br/>
<br/>
iata pe scurt si faimoasa colectie Horia Radulescu, in mare, in stadiul de acum o luna (adica tot lipseste cate ceva, nu e chiar completa, insa am scris asa spre a o deosebi de cea CFR...) <E>;)</E><br/>
<br/>
<br/>
Ungaria si Romania:<br/>
<URL url="http://www.railwayfan.ro/images/usr/Horia%20Radulescu/vitrine_09_net.jpg"><s></s><IMG src="http://www.railwayfan.ro/images/usr/Horia%20Radulescu/vitrine_09_netm.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL><br/>
<br/>
<br/>
sper sa va placa <E>:)</E><br/>
in masura timpului disponibil voi mai descrie mai detaliat un model sau altul... <br/>
<br/>
enjoy,<e>
</e></QUOTE>

Salut,<br/>
<br/>
Frumosa colectie , nu mai zic nimic <E>:(</E><br/>
<br/>
Poti sa incepi cu vagonul de langa HECHT ?</r>
 
asta da colectie adevarata 8)
Felicitari, stapanire si rulare indelungata. :aplauze: :aplauze:
Este o colectie la care ar spera nu doar un pasionat dar si un magazin dedicat :D
 
Hello Horia,

Merci pentru faptul ca ne dai ocazia sa-ti "vizitam" colectia, chiar si de la mii de km distanta!

Am vazut si eu ceva lucruri noi pe acolo, dar vad ca mi-a luat-o Florin Vornicu inainte :D

Ia zi-ne ce-i cu vagonul ala maroniu de langa Hecht, din colectia romaneasca...
eu l-as vedea mai degraba verde, in epoca III-a timpurie! ;-)

Salutari din Constanta,
Dorin
 
multumesc baieti,

si eu sper sa fie bine si colectia sa comtinue sa creasca ;)

Dorin, Florin: vagonul suedez B3 va face obiectul unei descrieri de conversie detaliata... cand va fi cazul! pana atunci mai degraba vine Hecht-ul CFR! :)
 
ceva imi spune ca descrierile detaliate vor incepe cu vitrina romano/maghiara si cu cea DB epoca III... se pare ca nu sunt multi fani OBB pe aici :)

alegeti modelul care va intereseaza si, in masura timpului disponibil, Horia vi-l descrie cu poze si text, ca sa stiti daca merita cumparat sau nu! :)
 
se pare ca nu sunt multi fani OBB pe aici

N-as garanta, Horia, doar ca, in stilul meu caracteristic, sunt interesat in continuare de epocile "mici" iar modelele respective sunt taaare rare si greu de gasit la scara N!
Stii ceva?

Evident, ma refer la Austro-Ungaria epocii I-a, si in mod particular la Transilvania, unde materialul rulant al epocii mi se pare de-a dreptul fabulos!

(Apropo MPU, dupa cum vezi, continui sa scriu astfel, e o obisnuinta din copilarie: eu ziceam "clasa INTAIA" cand eram mic, dar poate ca nu vorbeam prea corect romaneste pe vremea aia, sa zicem ca mi s-o fi tras de la biata Tanti Szoszi, cea care m-a avut in grija ;-) )

Revenind la modelele austriece, Horia, sa stii ca astept cu interes ca in vara asta sa "bantui" mai in detaliu fosta capitala KuK, poate am norocul sa gasesc pe acolo ceva autentic austriac epoca I-a pe N!

E interesant sa stiu ca "dimitrovul" la care faceam referire este intr-adevar un model suedez. Am avut mai demult in privat o discutie cu George pe tema acestor vagoane, si ii spusesem ca am vazut ceva foarte asemanator printre materialul rulant suedez. Poti sa detaliezi putin despre ce este vorba, sau vei face asta in momentul in care ne vei prezenta toata conversia? Oricum, iti spun de pe acum ca m-ar interesa si pe mine cel putin un Dimitrov pe N, alaturi de o "ceferizare" a Hecht-ului pe care-l stii, si intr-o garnitura trasa de o autentica DA 60!


Cat despre ce as dori sa-mi "detaliezi" din colectia ta, mi-ar placea sa incepi cu aburoasele!
 
Dorin,

vagonul suedez NU este cel mai apropiat de Dimitrov, chiar daca seamana! la mine a fost o ocazie de 11 Euro, deci merita, insa iata ce scriam mai dedemult pe tema asta:

"Am comparat diferite tipuri de vagoane asemanatoare cu "Dimitroavele" 29-22 si iata rezultatul:

Vagoanele germane (DRG) de tren rapid, Gruppe 35 (in cazul de fata, C4u-35 in 1935 devenit apoi B4uwe la DB, clasa a IIa):
lungime intre tampoane: 21600mm numar compartimente (ferestre, fara WC): 9 boghiuri: Goerlitz III Schwer

Vagoanele elvetiene (SBB) de tren rapid (Umbauwagen) tip B din anii 1950 realizate de catre Schlieren pe baza de sasiuri mai vechi:
lungime intre tampoane: 21400mm numar ferestre, inclusiv WC in mijlocul salonului (vagon salon fara compartimente): 10 boghiuri: Schlieren

Vagoanele suedeze (SJ) de tren rapid B3 din anii 1940:
lungime intre tampoane: 23200mm numar ferestre, fara WC (vagon salon): 10 boghiuri: Minden-Deutz (montate dupa 1960)

Vagonul german se asemana cel mai mult cu "Dimitrovul"; are aceleasi boghiuri (Goerlitz III Schwer), cutia foarte asemanatoare, cu acelasi numar de ferestre (diferente numai in colturile drepte ale acestora si in faptul ca sasiul nu e carenat, ca la versiunea romaneasca si lipsesc nervurile)
ca forma generala, asemanarea este evidenta!

Ce s-a intamplat? Pesemne ca romanii s-au ales "pleasca" dupa 1945 cu unul sau mai multe vagoane DRG din Grupa 35, la vremea aceea inca foarte moderne (primele vagoane sudate de la DRG/DRB si inaintaselor celebrelor Schuerzenwagen), le-au "clonat" dupa posibilitati, adaptandu-l la "moda timpului" (de unde si geamurile rotunjute la colturi si nervurile pe lateral, plus sasiul acoperit cu tabla), dupa metoda mioritica... ;) "
 
Da, am vazut si eu o poza veche in care apare un vagon german foarte asemanator Dimitroavelor, prevazut inclusiv cu celebrele nervuri (insa doar trei si nu patru).

Dupa cum stii, mai multe argumente de genul acesta au transat in cele din urma disputa cu LDH privitoare la data intrarii in fabricatie a acestor vagoane pentru 1946.

Inteleg deci ca modelul de dimitrov pe care-l planuiesti va porni de la un 35. Insa sunt tare curios sa vad cum faci nervurile! Am si eu ceva idei, insa problema este ca la scara N nervurile alea ies taaare mici!

@MPU: Ma bucur ca mi te alaturi sa ne agitam si ridicam sus pancarta pe care scrie "Vrem aburoase!" De fapt, in colectia mea, cu exceptia acelor nefericite Diesele Piko de cand eram mic si a unei Kof, nici nu gasesti altceva decat aburoase! :fluierat:
 
nervurile? pai simplu, fire de plastic trase, profile din Styrene... nu e greu! cum am facut acoperisul de la "bobica" (Clasa 43 CFR) ? :)

ok, vom incepe cu aburoasele... adica colectia mea de Einheitsloks, in cap cu 03 1014 Stahlblau din 1952, preferata mea... insa inca putina rabdare! ;)
 
Mai Mircea, crezi ca le-as poza altfel? pai nu v-am invatat eu de "Klassische Bellingrodt Pose"? (nu ma pune sa traduc, BITTE!) :D