Colectie H0 - Inceputuri

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Andu

Member
27 Martie 2011
44
0
Bucuresti
YAHOO
chrlalexandru
LOCATION
Bucuresti
Impropriu spus "colectie" mai ales ca pana azi nu aveam nicio piesa...dar de asta exista forumul ca sa prezentam treptat asa ca in functie de ce achizitionez o sa postez aici in topicul meu.

Azi am primit si eu primele piese de material feroviar : 2 vagoane de marfa Roco si un vagon de bagaje (cred) tot Roco.

Cel de bagaje e mult mai detaliat si mai finut decat cele de marfa.

O sa incep cu el :



La acest vagon am primit si

dar sunt atat de multe si ciudate ca n-am nicio idee unde se pun si cum se pun :mask:

Si cele de marfa :



To be continued..
 
Bun venit!
Orice inceput e modest, dar toti am pornit de aici.

Oricum, bine ca ai inceput cu niste piese de caliate de la o firma cu oarece renume.
Cu timpul vei descoperi ca cele trei vagoane sunt separate in realitate de ceva ani, reprezentand modele din epoci diferite.
atat de multe si ciudate ca n-am nicio idee unde se pun

Piesele aditionale se pun conform prospectului. Multe sunt in plus, culeea cu piese fiind utilizata la mai multe modele.

Bafta!

PDI
 
PDI a spus:
Piesele aditionale se pun conform prospectului. Multe sunt in plus, culeea cu piese fiind utilizata la mai multe modele.
PDI

Asta e "prospectul"..sa le puna ei dupa fituica asta :|



Totusi..care e ideea lor ? daca le pui pe vagon o faci in scopul de a fi pus in vitrina si de a nu mai fi rulat :?:

Azi a mai venit un vagon platforma cu tepuse ROCO. Foarte bine facut, mult superior calitativ fata de celelalte 2 de marfa pe care le mai am. Nu inteleg de unde vin diferentele astea foarte mari de calitate(avand in vedere ca sunt fabricate de aceeasi firma) si cum pot sa ma feresc pe viitor.



Maine mai vine un vagon platforma Liliput de epoca III, nu am mai vazut nimic facut de aceasta firma, sper sa fiu surprins pozitiv.

Pana maine sa ne auzim cu bine :D
 
Salut ,
Acele piese le poti pune pe vagon si poti rula (in afara de cupla originala ,care este numai pentru vitrina....) .Daca vagonul vine echipat cu toate piesele montate ,era mai scump deoarece acest montaj se face manual....si asta costa in plus !
Chiar daca vagoanele vin de la aceeasi firma ,nu trebuie sa fie de aceeasi calitate.....multe sunt modele din matrite vechi.....altele sunt constructii noi.Iar Roco a avut parca in trecut trei game de material rulant (Hobby ,Professional si Prestige .....daca nu ma insel ) fiecare era in alta clasa de preturi......

Liliput (material nou ) este de obicei OK .
 
Exact.

Dupa cutie se vede ca mai era ceva pe platforma.

Daca cunosti vagonul, spune-mi te rog daca tarusii se demonteaza.

Mersi :)

 
salut...
am si eu vreo 2-3 vagoane millenium, diferenta fiind intre ele si al tau, containerele si tarusii...
eu am containere si nu am tarusi, tu ai tarusi si nu ai containere!!!
hi hi hi hi hi!!!
bun venit in lumea trenuletelor!!!
 
Din cate imi aduc aminte nu aveau tarusi, si nici containere (ca asa le-am luat, 'noi dar nu sigilate' - daca stiam ca sunt fix astea le luam cu tot cu containere, ca era diferenta foarte mica de pret si vorba aia, suna mai bine 2 in 1 :D)
Deci presupun ca se pot scoate tarusii respectivi (ar fi fost frumos sa fie si astia in cutie ca accesorii - de fapt sa ma uit mai bine, ca poate o sa am o surpriza placuta)
Eu oricum le-am luat pentru transport camioane, se potrivesc perfect.
 
m-am uitat acuma la ale mele si nu au tarusi; ce-i drept, cu tarusi nu stiu daca mai intrau camioanele pe ele, ca au si ele o latime considerabila, si locurile de tarusi sunt puse destul in interior
cand o sa apuc sa testez .... anul asta candva ... sunt curios cum se comporta camioanele la porniri/opriri bruste cu vagoanele respective, poate o iau la vale mai mult decat prevede legea :D
@leo-gr: oricum de mult cautam vagoane pentru camioane, au scos prin 2010 roco un model (67777 parca) foarte bun, de vreo 22 cm, fix de cat e nevoie; dar sa fim seriosi, peste un milion pentru un simplu vagon platforma da cutzu, asa ca m-am bucurat foarte tare cand le-am gasit pe astea
mai e o varianta, sunt de la roco niste vagoane pe 6 boghiuri de transporturi grele, parca umplute cu sine sau niste bare metalice sau de lemn; alea se preteaza pentru camioane, dar sunt maxim 18-19 cm, ceea ce inseamna cam la limita
dar in schimb astea de la millenium express merg brici pentru camioane de 18-19 cm, cat sunt cele de la schuco (si nu numai); sa plimb niste camioane milka pe ele, ca m-am apucat de colectionat :p
 
Sa stii ca al meu nu are tarusii pusi in gaurelele alea care par a fi pentru tarusi, ei fiind pusi pe laterale pe niste "suporti"(astfel nu se reduce dimensiunea "marfii")..par ca se scot, dar am tras de ei si nu ies(bine..am tras cu bun simt..).

Poze :


L.E. ah..cred ca se apasa cu ceva pe lateralul suportului de tarus si iese.(poza 2)
 
SantaFeFan a spus:
...Iar Roco a avut parca in trecut trei game de material rulant (Hobby ,Professional si Prestige .....daca nu ma insel ) fiecare era in alta clasa de preturi....

...si calitate :wink:

prin anii 2000 aprusera cele 3 categorii,Hobby-cutii portocalii cu alb, Professional-cutii albastre si Platin-cutii gri-metalizat...
acum sunt toate de aceeasi culoare...si calitate :(
 
:D @cosmin78
si mai ales nu uita, acelasi pret la toate. adica de gama proffi. si de 3 ori mai scumpe, ca se inmulteste cu 3 de la cele trei clase
:evil:
Oare astia de le fac isi inchipuie ca daca ai bani de trenulit te scalzi in euro sau dollari?
:confused: naspa. :(
 
Liliput, epoca III. Calitate superioara fata de Roco- ca o parere neavizata.

 
Am dat comanda de start set, nu e ce mi-am dorit dar e un inceput digital si modest. Sper sa nu ma dezamageasca :)

Specificatiile le-am luat cu copy/paste de pe site :

"Set de start digital cu locomotiva BR 80, echipata cu generator de fum, cu placute pentru mai multe inmatriculari, 2 vagoane de calatori si 2 vagoane de marfa descoperite, ep.III, scara H0.
Set de sine Roco GeoLine A+B cu 21 sine drepte G200, 1 segment de alimentare, 12 curbe R3 (r = 434,5 mm), 1 macaz manual stanga - dimensiunile acoperite: 250 x 90 cm.
Transformatorul de alimentare are 36 VA. Amplificatorul digital 10764 si MultiMAUS 10810. Se pot programa 9999 adrese de locomotive si dispozitive, separat programe de accelerare şi decelerare (cu 14 sau 28 trepte de viteză’)."

Pret 648 lei



Dupa cum se vede o sa am 2 vagoane ca dublura..cele de marfa(se vede in primul post ca le-am achizitionat deja de la un magazin ce vindea acelasi set pe bucati). Probabil ca o sa incerc sa le vand, pacat ca-s bulk.

Va salut :)
 
nici nu il luasi si te gandesti sa il vinzi :p
este exct ce trebe,ai sa vezi :|
 
Salut,
Intr-un tren de marfa sunt si vagoane mai multe de acelasi tip(cu numere diferite....).
 
Momentan nu ma mai gandesc la asta. Am facut greseala sa cer transport cu Posta Romana (firma fiind in Arad..) si acum imi dau seama ca-mi transporta coletul cu bicicleta :))

Deci cine stie cat mai dureaza..oare il transporta cu trenul sau cu masina :?: (ce grea e asteptarea :mask: ) :roll:
 
Daca e cine cred eu din arad sa lasi si tu niste feedback legat de cum ti-a ajuns coletul si cum arata continutul, pentru ca am avut niste meciuri cu ei, dar totusi nu atat de mari incat sa nu le mai acord o posibila sansa (dar nu la chestii scumpe, gen locomotive sau start-set-uri).