Colectia Mihail (Mihail's Model Railways)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

docclaudius

Active Member
12 Octombrie 2011
68
0
Oradea
LOCATION
Oradea
Asa cum am promis, o sa incep aici prezentarea colectiei mele de modele, colectie axata in principal pe epoca II (perioada 1936 - 1940), DRG. Si ca sa fie intr-un ceas bun, incep cu un vagon de transporturi "speciale", o mica bijuterie de la Brawa (in ciuda destinatiei...). Modelul este foarte bine realizat, ireal de curat, si isi va face loc pe o linie secundara a unui viitor modul (deocamdata in stadiul de proiect) ce va reprezenta o ipotetica statie mica pe o linie secundara din Bavaria (granita de est cu Austria), perioada mentionata mai sus.

Brawa 47716: Latrine Car DRG (Stuttgart 715 007).“Pân㒠la sfârşitul anilor 1920, chiar şi multe oraşe mari nu aveau un sistem de canalizare, iar apa rezidual㒠din oraşe era foarte mult că’utat㒠pentru a fi folosit㒠în zonele rurale pe post de îngr㒺ă’mânt. Prin urmare, mai multe că’i ferate de stat au pus în serviciu vagoane specializate cunoscute sub diferite denumiri (vagoane latrină’, canalizare, vagoane de transport îngr㒺ă’mânt, bă’legar…). Acestea au fost folosite pentru a transporta încă’rcă’tura "parfumată’" cu scopul de a fi utilizat㒠pe aşa numitele “câmpuri de bă’legar”. Dup㒠ce majoritatea oraşelor mari au fost conectate la un sistem de canalizare, multe astfel de vagoane nu au mai fost necesare, cele câteva ră’mase fiind folosite în continuare pentru transportul materialului din gă’rile rurale mici” (www.brawa.de).
 

Electricul

Well-Known Member
Trenulist
20 Decembrie 2008
726
1
Satu Mare
LOCATION
Satu Mare
Salut docclaudius, imi place ca esti axat pe o perioada care mie imi place foarte mult si cu siguranta sunt multe de aratat. Vagonul cu care incepi este un model deosebit, atat prin utilitatea, raritatea si "parfumul" :D acesteia. Vagonul este foarte frumos si a avut o utilitate clara in acea perioada. Asteptam si continuarea colectiei. Felicitari si sa ne prezinti si alte modele din aceasta epoca. Respect
 

docclaudius

Active Member
12 Octombrie 2011
68
0
Oradea
LOCATION
Oradea
Multumesc mult pentru urari si aprecieri!
Cum prind un pic de timp liber fac poze si prezint si restul colectiei...

@B74MRV
O sa incerc sa prezint si modulul, chiar daca nu este inca gata (dar dupa mine probabil nu o sa fie niciodata :D ). Problema este ca nu am reusit sa documentez chiar toti pasii, dar in mare se poate deslusi un "timeline" decent...
 

docclaudius

Active Member
12 Octombrie 2011
68
0
Oradea
LOCATION
Oradea
Continuam cu un set frumos, pe care mi-l doream de mult si care a ajuns la mine in stare perfecta de la colegul nostru...B74MRV 8) (Inca o data, multumesc Robert, e super setul)

Trix 23516: Kranwagen-Set 2tlg. der DRG, Ep. II.Din pacate nu prea am gasit informatii (imagini, mentionari documentare) despre cele doua vagoane, singura mea sursa fiind pana in acest moment internetul.

Setul o sa faca parte impreuna cu inca cateva vagoane dintr-o viitoare garnitura de intretinere a caii de rulare.
 

brcosminp

Well-Known Member
Trenulist
4 Septembrie 2009
541
1
Bucuresti
YAHOO
brcosminp
LOCATION
Bucuresti
Foarte fain vagonul de la Brawa desi am garnitura de ep. I, tare imi face cu ochiul si acest DRG-ist. Cat despre lucratura macaralei de ep. II nu pot sa zic decat Jos cu palaria ! Astept cu interes continuarea prezentarii !
 

docclaudius

Active Member
12 Octombrie 2011
68
0
Oradea
LOCATION
Oradea
Brawa 48787: Coal Car DRG, Set of 2.Frumoase, frumoase, dar trebuie mai mult de doua intr-o viitoare garnitura, asa ca...rabdare si cautare pe ebay.

“Deutsche Reichsbahn a preluat toate vagoanele de acest tip şi le-a clasificat ca Otr(u) districtul "Mainz" şi a continuat s㒠le utilizeze exclusiv în Saarland, zona industrial㒠din districtul Saarbrücken - oţelă’riile Völklingen. Acestea au fost închise în 1986 dar au fost complet conservate fiind în prezent muzeu şi fă’când parte din patrimoniul mondial UNESCO. Exponatele sale include mai multe vehicule feroviare specifice din epoci diferite care sunt prezentate în mediul lor istoric” (www.brawa.de; http://en.wikipedia.org/wiki/Völklingen).
 

docclaudius

Active Member
12 Octombrie 2011
68
0
Oradea
LOCATION
Oradea
Continuam cu o surpriza placuta (a mea cel putin) de la Liliput:

L221713: Offener Güterwagen, DRG, Epoche II.Frumos realizat, manere aplicate, detalii suficiente...Un loc pe drept castigat intr-o viitoare garnitura de pe teritoriul Austriei ocupate.
 

docclaudius

Active Member
12 Octombrie 2011
68
0
Oradea
LOCATION
Oradea
Continuam prezentarea colectiei de vagoane de marfa...Am tot incercat sa gasesc un sens in prezentare, dar deocamdata le prezint la gramada, urmand apoi o clasificare pe garnituri; in ritmul in care imi prezint eu colectia (deocamdata 8)) modesta, o sa am timp nu sa completez garniturile din proiect, da' sa si alcatuiesc altele noi....

BRAWA 48016: Flachwagen der DRGFace parte din vagoanele care prin frumusete m-au determinat sa-l achizitionez, chiar daca data reviziei ma "impinge" spre inceputurile epocii II si imi creeaza unele dificultati in includerea intr-o garnitura cu specific.
 

docclaudius

Active Member
12 Octombrie 2011
68
0
Oradea
LOCATION
Oradea
BRAWA 47811: Tank Car K2 “Dujardin“ DRG....nu prea cred ca mai are nevoie de prezentare; achizitionata din acelasi motiv ca si cel de mai sus...si care mai este prezenta pe undeva pe forum :D , acolo unde am si admirat-o indelung.....inainte sa primesc si eu un exemplar.
 

docclaudius

Active Member
12 Octombrie 2011
68
0
Oradea
LOCATION
Oradea
Schimbam un pic, dar doar un pic registrul...si trecem la varinte mai mici, mai gri, mai de epoca IId, mai "Kriegsmarine"...Superb realizata, prost ambalata, motiv pentru care am de repus pe pozitie niste mini repere...
 

docclaudius

Active Member
12 Octombrie 2011
68
0
Oradea
LOCATION
Oradea
:D :D Mea culpa!! Nu-i bai Razvan, cand ne intalnim ma achit de datorie :D ; poate nu o fi chiar miel, da' macar ceva animal de sinteza de la KFC tot o sa fie...