Colectia mea HO

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

bonygy

Active Member
5 Martie 2016
95
0
26
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Imi prezint si eu colectia mea HO.
Am inceput nu demult sa arunc cate ceva banuti pe trenulete. Deocamdata am inceput cu ceea ce este mai scump, adica locomotivele. Fotografiile din aceasta postare nu sunt cele reale, intrucat nu le-am scos la sedinta foto, dar am sa descriu in cateva cuvinte cate ceva despre starea lor. Toate sunt functionale.
Neavand diorama, limitandu-ma la un simplu oval pus din cand in cand pe masa sau pe jos, unde le alerg cand am timp, ceea ce am este analog, unele din ele avand interfata digitala.
Deci...
1. ICE 3 PIKO (interfata digitala), lumini in functie de sens. Foarte silentios si in stare perfecta. Din cauza spatiului de depozitare deficitar, nu i-am pastrat ambalajul original, ci numai partea din polistiren in care sta trenul.

2. Piko Br 41 (interfata digitala). Motor in tender, lumini, ambalaj original + documentele din interior.

3. Piko Hobby, careia ulterior i s-a adaugat si un tender. Nimic suplimentar de comentat.

4. Fleischmann DB BR 212 (interfata digitala). Ambalaj original, documente in interior, accesorii nemontate (existente in cutie), lumini, foarte silentioasa.

5. Roco BB 15030 SNCF. Lumini in functie de sens, foarte puternica si silentioasa. La o manevrare gresita, i-am rupt cuplele, dar am piese de schimb, asa ca nu plang. Este cea mai grea locomotiva din cate le am. Cred ca este metalica.

6. Br 219 Mehano (interfata digitala). Stare impecabila, cutie originala, lumini in functie de sens, foarte silentioasa.

7. Mehano CP Rail 6705, model American. Este functionala, cu o mica problema, pe care inca nu am reusit sa o identific... merge ce merge si se opreste, trebuind sa o apas putin pe boghiul de tractiune. Imi imaginez un contact imperfect pe undeva...

8. Lima e310, lipsa un pantograf, lumini in functie de sensul de deplasare.

9. Lima E184. Lipsa ambele pantografe. La aceasta m-am jucat eu putin cu ea si i-am montat leduri albe+rosii, in functie de sens. Un pic galagioasa, dar ok.

10. O locomotiva vintage electrica, nu cunosc modelul (scrie Made in FRG). A fost cumparata in scopul de a fi transformata in altceva. Nu m-a interesat aspectul, numai functionalitatea... Nu s-a potrivit planurilor, asa ca am ramas cu ea. Desi este functionala, cred ca trebuie sa ii adaug o rezistenta ceva, ca fata de celalalte, este mult prea rapida, uneori ai impresia ca isi ia zborul de pe sine.

11. Piesa cea mai distractiva - Bachmann Gandy Dancer. Nimic de adaugat, functionare impecabila. Cred ca am sa intervin totusi asupra ei putin, ca sa vopsesc personajele care dau la pompa. Nu ca ar fi deteriorate, dar as vrea parca alta culoare. Vazand gangania asta cat este de mica si firava, m-am speriat si am cautat un ambalaj in care sa o pastrez atunci cand nu ma joc cu ea. Si am gasit... o cutiuta de la martisor, in forma de inima, capitonata cu burete, in care s-a potrivit perfect. Daca nu ai recunoaste cutiuta, ai spune ca este ambalajul original. Am facut poza cu cateva obiecte comune alaturi, pentru aprecierea dimensiunilor jucariei.*** Intr-un viitor apropiat, in dotarea “depoului” va intra un vagon automotor Piko VT 70.


Cam asta. Am cateva vagoane platforma, fara prea mare valoare estetica sau financiara. Cateva vagoane de pasageri din revista care apare acum la chioscuri si cam atat cu vagoanele.
La acestea se adauga niste linii cu care as putea sa construiesc 2,5 ovaluri de 2x1m, un alimentator cu variator Piko, cateva macaze electrice si cam atat.
Nu am o tema anume pe care o urmez. Am cautat orice mi-a placut si mi-a convenit la bani.
Cam atat